A 6 legnagyobb tévhit a hidratálókról, aminek ne dőlj be!

Ha edig még nem használtad, most első dolgod lesz, hogy beszerzel egyet: Rácz Judit beauty expert elárulja, miért annyira fontos ez a termék a pofidnak!

A 6 legnagyobb tévhit a hidratálókról, aminek ne dőlj be!

Az arcápolás legalapvetőbb eleme a hidratáló, mégis sok lány gondolja úgy, hogy nem muszáj speckó krémet használnia az arcára. Hogy ez mekkora tévedés, arról Rácz Judit, a Skinsmart.hu internetes oldal és webshop, valamint a Geek&Gorgeous márka alapítója győz meg téged is.

Eddig ezt gondoltad: 30 éves koromig nincs szükségem hidratálóra

A valóság: Az, hogy szükséged van-e hidratáló krémre, igazából nem az életkorodtól függ. A legtöbb lány bőre vízhiányos és/vagy száraz, ilyenkor pedig kortól függetlenül kell az extra segítség – nem véletlenül készülnek hidratáló krémek még a kisbabáknak is. A megfelelően hidratált bőr minden téren egészségesebben és fiatalosabban tud működni, így érdemes kortól függetlenül, mindig odafigyelni a hidratálásra.

Eddig ezt gondoltad: Elég, ha a testápolómmal bekenem az arcom

A valóság: Bár a testápolók is alapjaiban véve hidratáló formulák, általában jóval nehezebb textúrájú és egyszerűbb változatok, mint az arcra készült társaik. Emiatt könnyen lehet, hogy nem igazán érzed komfortosnak a testápolódat az arcodon. Ráadásul jóval nagyobb annak is az esélye, hogy mitesszereket vagy pattanásokat okozzon az arc érzékenyebb bőrén.

Eddig ezt gondoltad: Ha sok folyadékot fogyasztok, nincs szükségem hidratáló arcápolóra

A valóság: A folyadékfogyasztás és a bőr hidratáltsága között – a tévhitekkel ellentétben – csak kicsi összefüggés van. Persze megfelelő mennyiségű vizet inni klassz sok szempontból, de a bőr külső rétegének hidratálásában a hidratáló krémek összehasonlíthatatlanul hatékonyabbak, mint akár napi 2 liter víz fogyasztása.

Eddig ezt gondoltad: Ha elkezdek hidratálót használni, rászokik a bőröm

A valóság: Nem mutat semmilyen tudományosan megalapozott jel arra, hogy a hidratáló krémek “rászokást” okoznának. A legtöbbünk bőre száraz, vízhiányos, vagy mindkettő egyszerre, aminek belső, genetikus és sokféle külső oka is lehet ( száraz levegő, szél, nap, légkondícionáló, UV károk, vagy éppen az arc gyakori lemosása, nem megfelelő kozmetikumok). Ha a bőrtípusodnak megfelelő terméket választod, akkor szuperül támogatod a bőröd az egészséges működésben, hasonlóan ahhoz, ahogy egy egészséges étrend is támogatja a szervezetedet.

Eddig ezt gondoltad: Ha az alapozóm hidratáló hatású, külön krémre nincs szükségem

A valóság: Az alapozók fő feladata egészen más, mint a hidratáló krémeké. Ezért ha a formula hidratáló típusú is, az ott csak egy másodlagos funkció, és így jóval kevesebb lehetőség van azt megvalósítani. Arról nem is beszélve, hogy éjszakára úgysem tudod használni az alapozódat, pedig az esti hidratálás egy jó bőrápolási rutin elengedhetetlen része.

Eddig ezt gondoltad: Ha túl sok hidratálót használok, pattanásos leszek tőle

A valóság: Ha pattanásokra hajlamos a bőröd, akkor érdemes kerülnöd a nehéz, tömör krémeket, mert az ezekben lévő viaszos állagú összetevők hajlamosak eltömíteni a pórusokat. Viszont a könnyed gélkrémek vagy lotionök nem, vagy csak minimális mennyiségben tartalmaznak ilyen összetevőket, és vízmegkötőkben (például glicerinben vagy hialuronsavban) gazdag formulák, így bátran használhatod őket még akkor is, ha pattanásokra hajlamos, vagy zsírosabb bőrtípusod van.

Még több

Bőrápolás