Ezért jönnek ki mindig ugyanott a pattanásaid

És így offold ki őket végleg.

Ezért jönnek ki mindig ugyanott a pattanásaid

Mi idegesítőbb egy gonosz kis bőrhibánál? Ha retúr jegyet vált a pofidra és időnként újabb látogatást tesz. Pánikra azonban semmi ok, ugyanis nyomós oka van a makacs ragaszkodásnak. Ha pedig oka van, akkor megoldás is létezik rá, amit most arcterületenként összeszedtünk neked. Jöhet a könnymentes búcsú?

Áll és állkapocsvonal

Ha ezen a területen üti fel a fejét a kellemetlen vendég és általában havonta ugyanott és kb. ugyanakkor csekkol be, hormonális okok állnak a háttérben. A havi hormonváltozások erősebb faggyútermelést eredményeznek, ez pedig egyenes út a pattanáshoz. Mivel nehéz kezelni ezeket a gyakran mély, nehezen tisztítható és erősen gyulladt aknékat, hajlamosabbá válnak egy újabb havi hormonlöket hatására kiújulni.
Ezen a szinten hagyd az otthoni gyógyászkodást és ejtsd útba a bőrdokid, aki ha szükséges antibiotikumot is felírhat. Míg az időpontodra vársz, borogasd be a duzzanatot, majd tegyél rá gyulladáscsökkentő tapaszt.

T-zóna

Az arc leggyorsabban kifényesedő területe – de ezt sajnos biztos tapasztaltad már a saját bőrödön is. Itt a kis dudorokat és mitesszereket az arcodon lévő elhalt hámsejt+szennyeződés+olajos bőr kombónak köszönheted, ami szempillantás alatt eltömíti a pórusaidat. Ha ugyanott jön ki a fránya kis dög, akkor rendszeres hámlasztással indulhatsz csatába ellene. Vess be sav alapú hámlasztókat, hogy tisztán tudd tartani a pórusaid.

Homlok

Neked is eszedbe jutott már, hogy frufrut vágass, csak azért, hogy elfüggönyözd az állandó helyet bérelt pattanásod? Fodrász helyett inkább a kozmetikushoz menj, aki kitisztítja a bőröd, ezután pedig eszedbe se jusson az arcodhoz nyúlkálni, mert egy csomó bacit felhordasz így a pofidra. Mosd át micellás vízzel az arcod, hogy eltüntesd a verítéket és a baktériumokat, majd mattító krémmel ápold a területet. A legmakacsabb bőrhibákra mehet egy teafás ecsetelő, ami enyhén szárít is.

Hát és vállak

Nyugi, a nyári szezonra teljesen eltűnnek a bőrhibák, ha megfogadod a tanácsunkat: sose érjen a bőrödhöz a balzsamos, hajpakolásos loboncod! A szakértők szerint ugyanis könnyen eltömítheti a hátadon lévő aprócska pórusokat, ha a tincseiden lévő nehéz hidratáló krémekből rájuk is jut. Ha erre odafigyelsz jó eséllyel búcsút inthetsz a nem kívánatos betolakodóknak.

Fejbőr

Bizony a hajad alatt is előfordulhatnak pattanások, amiért szintén az eltömődött pórusok a felelősek. Könnyen megszabadulhatsz tőlük, ha pórustisztító samponnal alaposan átdörzsölöd a fejbőröd és a hajad, ezzel eltüntetve a felesleges termékmaradványokat és elhalt hámsejteket. Extra tipp, hogy a nehéz állagú termékektől óvakodj közvetlenül a hajtöveknél, ha hajlamos a fejbőröd a kis piros pöttyökre.

Még több

Bőrápolás