A beautycucc, amit minden nap használsz, pedig tönkreteszi a bőröd

A szemfesték lemosásához, gyors micellás vizes áttörléshez, a tonik vagy a tej felviteléhez a legtöbb lány automatikusan a vattakorongot vagy

A beautycucc, amit minden nap használsz, pedig tönkreteszi a bőröd

A szemfesték lemosásához, gyors micellás vizes áttörléshez, a tonik vagy a tej felviteléhez a legtöbb lány automatikusan a vattakorongot vagy vattalabdát választja. Te is? „Pedig sokkal jobban járnál, ha amihez csak lehet, az ujjaidat használnádfigyelmeztet dr. Buda Bernadett Esztétikai terápia specialista, a bőregészség blog szerzője. – Még sminklemosáshoz sem ajánlom a vattát, a bőrápoló termékeket pedig egyáltalán nem érdemes ezzel felvinni! A száraz vattalabda szivacsként szívja magába a krémet, tejet vagy folyadékot, aminek egy része így az arcod helyett a kukában landol. Az sem sokat segít, ha megnedvesíted a vattát, mielőtt ráteszed a terméket, mert így a kozmetikum ahelyett, hogy felszívódna, inkább lefolyik az arcodon.” És a pazarlás csak a kisebb gond: sokkal rosszabb, hogy a bőrödet is tönkreteheted a vattalabdacsokkal, ha nem vigyázol!

Kiszárítja a bőröd

A bőrödre ragadt aprócska vattadarabok egész nap ott maradnak, és magukba szívják annak nedvességtartalmának egy részét. És ez nagyon nem jön jól, ha egyébként száraz bőrrel küzdesz!

Irritációt okoz

Leggyakrabban a vatta fehérítésére használt vegyszerek a bűnösek, de a gyengébb minőségű korongok dörzsölő hatása is kimondottan rossz az érzékeny bőr számára. Kipirosodást, foltosodást, viszketést okozhatnak.

Ráncosít

Ahogy a nedves vattát húzogatod az arcodon, apróbb barázdák, ráncocskák alakulhatnak ki. Főleg a szemed környékén nagyobb ennek a veszélye.

Pattanást okoz

Főleg a rosszabb minőségű, lazább szálszerkezetű korongok hagyhatnak olyan mikroszkopikus rostszálakat a bőrödön, amelyek ugyan nem látszanak, de a pórusokat képesek eltömíteni. Ami pattanások és mitesszerek kialakulásához vezethet.

Csökkenti a krémed hatékonyságát

Ha vattával viszed fel a tonikot vagy a szérumot a bőrödre, egyszerűen nem kerül rá belőle annyi, mint kellene – mert a nagy része annak, amint kiöntöttél, a vattában marad.

Na de akkor mivel tisztítsak?

Egy csomó termékhez elég a kezed: a tonikot simán cseppentheted a tenyeredbe, a tisztító tejet, olajat pedig masszírozd be az ujjaddal. A letörléshez pedig használhatsz benedvesített, puha anyagú törülközők, mosható textilkorongokat, muszlinkendőt vagy speciális anyagú, mosható arctisztító kendőt.

Még több

Bőrápolás