“Kipróbáltam a tökéletes arcbőrt ígérő trükköt, ez történt”

60 másodperces szabálynak hívják, és a net egyszerűen odáig van érte!

“Kipróbáltam a tökéletes arcbőrt ígérő trükköt, ez történt”

Az amerikai Cosmo újságírója, Chloe Metzger, ahogy mindenki más, olyan lány, akinek egyik legnagyobb vágya a tökéletes arcbőr. Ígym amikor hallott a neten terjedő legújabb csodafegyverről, úgy döntött, hogy kipróbálja.

A módszer elég egyszerű, és magáért beszél. 60 másodperces szabály névre hallgat, és tényleg csak ennyit kell tenni: 1 teljes percig kell mosni az arcod. A trükköt Nayamka Roberts-Smith, kozmetikus osztotta meg Twitteren. „Ha az ujjaiddal 60 másodpercig tisztítod a bőröd, akkor kezd igazán hatni az arctisztító. A legtöbb ember max 15 másodpercet szán erre a lépésre. Pedig, ha több ideig mosod az arcod, akkor a bőröd puhább lesz, és hatékonyabban tudod eltüntetni a pórusok eltömődéseit. A bőr textúrája, illetve az egyenletessége is sokat fejlődik– magyarázta el a posztban a beauty hack hatékonyságát.

Elég meggyőzően hangzik, igaz? A netezők is így gondolják, és mivel tényleg hatalmas követőtábora van a 60 másodperces szabálynak, Chloe is elhatározta, hogy belevág. Az újságíró eddig bőrápolási rutinja két arctisztító használatából állt: az első, olaj alapúval eltávolította a sminket, aztán egy kímélőbbel leszedte a maradékot és úgy általában megmosta az arcát.

„Bár a módszer szerint 60-60 másodpercig kellene használnom az arctisztítóimat, az a két perc kicsit túl soknak tűnt az én érzékeny bőrömhöz. Úgyhogy inkább lefeleztem az időt. Így fél-fél percet töltöttem mindkét beauty cuccommal, tehát összesen megvolt a 60 másodperc.” Ezt a rutint pedig két héten át minden nap gyakorolta.

„A végére őszintén mondom, az arcom egy kicsit nyugodtabbnak, kevésbé pirosnak és fényesebbnek tűnt. Nem tapasztaltam semmiféle radikális változást a bőrömön, a pasim meg semmit nem vett észre rajtam, de én azért láttam változást. És plusz pénz nélkül, csupán 50 másodperccel több időráfordítással vajon megéri követni ezt a rutint? Naná!– vonta le a következtetést Chloe.

Te kipróbálnád a 60 másodperces szabályt?

Még több

Bőrápolás