Így tette tönkre az arcbőröm 1 hét home office

A Cosmo.hu szerkesztője, Bea hónapokig küzdött, mire végre sikerült rendbe hoznia az arcbőrét. Viszont egyetlen hét elég volt, hogy a home office időszakban összeomoljon a beauty rutinja.

Így tette tönkre az arcbőröm 1 hét home office

A koronavírus egyre több embert kényszerít home office-ba. Nyilván ez az időszak arról szól, hogy megelégszünk a nappalinkkal meg a Netflix kínálatával, hogy ne fertőzzük egymást, ezzel is próbálva visszaszorítani a világjárvány terjedését. Ha azok közé tartozol, akik otthonról dolgozhatnak, és legalább egy hete tart a home office állapot, valószínűleg úgy érzed magad, mint Tom Hanks a Számkivetettben. Vagy Harry Potter, amikor szülői igazolás hiányában nem ruccanhatott ki a roxmortsi hétvégékre. (Remélem, nálad nincs Tekergők térképe és tényleg maradsz a fenekeden!)

Nekem ez a 10. napom „villalakóként”, és a bőrömön már most meglátszik, hogy a testemnek nagyon nem oké az új rendszer. Nyilván néhány pattanás, ránc és szem alatti karika járulékos veszteség (hiszen nem fertőzök és engem sem fertőznek), és idegesítő kis semmiségnek tűnik a levegőben lógó gazdasági és egészségügyi krízis mellett, de hidd el: az, hogy a bezártság miatt felborulnak a szokásaid és hagyod, hogy kicsússzon a kezeid közül a saját rendszered, ami eddig az életedet szervezte és rendezte, egy ponton túl nem csak a bőrödön üt majd ki, hanem a mentális egészségeden is.

Kajálnám, de nincs kedvem!

Ha tehetném, levegőn élnék, mert nem különösebben élvezem az evést. A szerkesztőségben viszont a munkatársaim, a csapat, az együtt töltött idő mindig elég pushing volt, hogy velük tartsak, és emberi időben ebédhez jussak. Most viszont teljesen random, mikor kapok be egy-egy falatot, és akkor sem túl átgondoltak az étkezéseim. Csokiból és rágcsából viszont egész sok lecsúszik, még akkor is, ha tudom, a cukor a kollagéntermelés Freddy Kruegere. Na de meg is alapoztam az első pattanásaimat.

Szépítő szundi OFF

Amikor minden egyes nap bejártam a munkahelyemre, kellően hulla voltam, hogy legkésőbb 11-kor bezuhanjak a párnák közé, reggel viszont kelnem kellett, hogy időben beérjek, és te már korán kézhez kapd a legcsajosabb híreket. Most viszont, hogy végre aludhatnék, van, hogy hajnali 2-ig chatelek a barátaimmal, akiket nem is tudom, mikor láttam utoljára személyesen. Szóval, 4-5 órákat pihenek, az alváskieséssel viszont megnőtt a kortizol szintem, amivel együtt nő a gyulladásveszély is – a faggyútermeléssel együtt –, aminek megint csak néhány gyulladt akne lett az eredménye.

Hát ez most nem kell!

Hámlasztok, hidratálok, pakolásokat teszek fel, nappal pedig nyomatom a fényvédőt. Vagyis eddig így volt, és bármennyire is fáradt voltam, mindig betartottam a jól bevált beauty rutinomat, hiszen az énidőm része volt. Egészen mostanáig. Néhány nap is elég volt, hogy a rendszertelen étkezés és a nullával egyenlő mozgás nyomot hagyjon az arcomon, arról nem is beszélve, hogy sorra feledkezem meg a pofim kedvenc finomságairól.

Előbb a bőröd, aztán te

Ha attól érzed magad jól, hogy felteszel egy alapozót és egy kis ragyogást csalsz az arcodra némi highlighterrel, akkor tedd meg. Használd ki, hogy tovább aludhatsz, amiért megspórolod a bejárást, és miután megittad az első kávéd, ne az ágyban dolgozz tovább, hanem irány a fürdőszoba, és hozd ki magadból a legtöbbet. Legkésőbb 6-kor tedd le a billentyűzetet és irány a Cosmo Facebook-oldala, ahol minden este profi jógaoktatók tartanak órát, hogy ne feszülj olyan dolgokon, amiken nem tudsz változtatni (max azzal, ha otthon maradsz), kisimuljanak a ráncaid, és új lendületet kapj. A szokások és a rendszer fontos. Ha ez borul, előbb-utóbb minden omlik. És a legkevesebb egy borzalmas állapotban lévő arc lesz a tükörben.

Még több

Bőrápolás