„Ilyen érzés most Olaszországban karanténban élni”

Egy olasz jógaoktató elmesélte, milyen most a legfertőzöttebb európai országabn az élet.

„Ilyen érzés most Olaszországban karanténban élni”

Martina Sergi 29 éves jógaoktató. Milánóban él, abban a városban, amit március 9-én teljesen lezártak. Az európai országok közül Olaszoszág volt az első, ami teljesen lezárta határait a koronavírus miatt, itt regisztrálták eddig a legtöbb megbetegedést és halálesetet is. Martina az amerikai Cosmónak mesélte el, milyen most teljes karanténban élni.

Martina Milánó központjának közelében lakik, szerinte azért van ekkora káosz az országban, mert gyenge az egészségügy, és egyszerre túl sokan betegedtek meg, amit nem bírnak el a kórházak.

„Amikor hazaérek a boltból, az ajtó előtt hagyom a cipőm. Minden alkalommal, amikor kimegyek a lakásból, ugyanazt a cipőt használom. Amint belépek az ajtómon, a telefonom és a kulcsom lefertőtlenítem, majd leveszem a kesztyűm és az arcmaszkom. A kesztyűt kidobom, a maszkot viszont többször is felhasználom, mert nagyon kevés van belőle. Sokan vitiakoznak arról, hogy van-e értelme a maszk viselésének, de a legtöbb olasz ha utcára megy, felveszi a maszkot. Miután leveszem a kesztyűket, kezet mosok. Ha a kutyát is leviszem, az ő tappancsait is megmosom.

Mindössze két napunk volt felkészülni a teljes karanténra, de persze már korábban is tudtuk, hogy változások lesznek. Két héttel ezelőtt a barátom, Danilo levelet kapott a munkahelyétől, hogy a továbbiakban otthonról dolgozzon, ahogy sokan mások is.

Március hetedikén hallottunk először arról, hogy valószínűleg mindent lezárnak, mert a koronavírusos esetek száma nagyon gyorsan emelkedett. A vásárláson és a kutyasétáltatáson kívül egy hete nem hagytuk el a lakásunkat. Ennek mondjuk a macskánk nagyon örül.

Csak akkor megyünk ki, ha muszáj. Ilyenkor nálunk kell lennie egy papírnak, pontosabban egy engedélynek, hogy ha megállít a rendőr, megmutathasd, hogy okkal tartózkodsz az utcán. Például gyógyszerért vagy élelmiszerért mész, esetleg munkába.

Már csak a gyógyszertárak és az élelmiszerboltok vannak nyitva, illetve néhány olyan étterem, aki házhoz is szállít. A boltokba egyszerre csak néhány embert engednek be, mert mindenki mástól legalább egy méter távolságot kell tartani. Én próbálok még ennél is távolabb lenni mindenkitől. Nem mindenki visel kesztyűt, én viszont igen, mert féltem Danilót, ugyanis cukorbeteg és így veszélyeztetett a vírussal szemben.

Danilo nem is megy be a boltokba, ő csak a kutyát viszi le, általában esténként, amikor nagyon kevesen vannak az utcán. Próbálok hetente csak egyszer vásárolni menni, hogy minél kevesebb emberrel találkozzunk.

Ha kimegyek, nem félek, mert tudom, hogy nagyon elővigyázatos vagyok. Inkább attól félek, hogy nem tudom mikor lesz ennek vége. Egy hónap még oké, de mi lesz, ha ez hónapokig tart majd? Meddig lesz ez? Pár napja még be lehetett menni a parkokba, de már azokat is lezárták, mert sokan nem tartották be a szabályokat. Miattuk hozott sokkal szigorúbb intézkedéseket a kormány. Ha sokan nem tartják be a szabályokat, ez az egész sokkal tovább fog tartani.

A családomban és a barátaim közül még senki nem kapta el, de aggódom a veszélyeztetettekért, mint a barátom és az apám, aki 75 éves. A karantén alatt mindenki sokkal többet beszél egymással online. az internet az egyetlen hely, ahol találkozni lehet egymással.

Ahhoz, hogy fenntartsam a hétköznapi, normális életemet, továbbra is minden nap jógázom, csak épp otthon. Az edzőm facetime-on keresztül mondja, hogy mit csináljak, néha én is küldök neki videót arról, hogy mit csinálok, hogy tudja ellenőrizni, jól csinálom-e. Most én is tartok online jógaorákat a YouTube-on, múlthéten ezren nézték!”

View this post on Instagram

#restoacasafaccioyoga GIOCO DELLA SETTIMANA . Visto che in molti siamo a casa e la situazione, come sappiamo, è difficile per tutti, insieme con @claudia__casanova e @martina__rando abbiamo pensato di darvi ogni settimana un “gioco” da fare 🙃 Vi proponiamo un passatempo attivo e alternativo, provate a fare questo movimento! 😃 Non è facile, e come vedete io stessa non ci riesco ancora, ma mi diverto a provarci e riprovarci per vedere se miglioro! Io alla fine oggi ho usato i miei blocchi MALI per aiutarmi 😅 Potete anche voi darvi alla creatività con metodi alternativi! Coinvolgete amici nonni parenti pulcini animali e non 😍 Postate una storia o un post come ho fatto io, taggateci e usate l’hashtag #restoacasafaccioyoga ❤️ Proviamo a fare questo gioco a distanza tutti assieme e, se vi piace l’idea, ripetiamo settimana prossima con un altro movimento! ❤️ . Outfit: new New Moon color from @aloyoga #aloyoga *sponsor

A post shared by 🌙 Martina (@martina_sergi) on

Martina arról is beszélt, hogy mennyien összefognak Olaszoszágban. Sokan zenélnek vagy énekelnek az erkélyeken, tele az internet ilyen videókkal. Szerinte ezek nagyon sokat segítenek mindenkinek, és pár percre egy kicsit mindenki jobban érzi magát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Here in Italy we are “meeting” everyday at 6pm at our windows and balconies to sing all together. These are the moments where we need to feel connected! Together we can do it! ❤ Ps. Check my stories to know more about what is going on here. . 🇮🇹Io e @daniloberonja ci siamo sempre, alle 18 a cantare dalla nostra finestra! Sono questi i momenti dove è importante sentirsi connessi! Mai mi sono sentita così legata al mio paese come in questi giorni ❤ Insieme possiamo farcela! Vi ricordo però l’importanza dello stare a casa! Non uscite se non per vere necessità! Non è una “vacanza” ma un’EMERGENZA e dobbiamo tutti fare la nostra parte. Per favore fate la vostra! Ps. Vi ricordo anche l’appuntamento settimanale con #restoacasafaccioyoga , andate nelle mie storie per vedere la schedule di questa settimana! Se avete piacere condividete il flyer nelle vostre storie   . La mia maglia, come tutto ciò che sto usando in questi giorni a casa, è del mio sponsor @Aloyoga 💕 Mi sto vestendo colorata per migliorare il mio umore 🙏🏼

🌙 Martina (@martina_sergi) által megosztott bejegyzés, Márc 15., 2020, időpont: 11:12 (PDT időzóna szerint)

Még több

Bőrápolás