Két éve nem használ hidratáló krémet, ez történt az arcával

Az illető nem egy barlangban él, hanem beauty-újságíró. És ez persze nem azt jelenti, hogy semmit nem csinál a bőrével. Csak a hidratálót hagyta el. Örökre.

Két éve nem használ hidratáló krémet, ez történt az arcával

Ha valaki azt mondja: „Nem használok hidratáló krémet”, valószínűleg az ugrik be neked is, hogy az illető egy 17-25 éves srác. De ha mindezt egy beauty-újságíró mondja, azonnal kikerekedik a szemed. A hidratálás ugyanis minden egyes arcápolási rutinban szerepel, és mindenki azt fogja gondolni, hogy igénytelen vagy, ha a fent említett mondat hagyja el a szádat. Miközben ez a beauty-újságíró röhejesen sokan foglalkozik a bőrével, hiszen Daniela Morosinin még a pasija is nevetni szokott, hogy valószínűleg előbb állna egy puskagolyó elé, minthogy kimenjen a napfényre SPF-krém nélkül.

Daniela mégis úgy döntött, hogy kipróbálja a hidratáló krém nélküli életet, és ezt élete egyik legjobb döntésének tartja. Az egészre egy bőrgyógyász beszélte rá. Mindaddig azt hitte, nagyon száraz az arcbőre, ezért vastag, olajos krémeket használt, illetve olyan alapozókat, amik egyben hidratáltak is.

„Furcsa látni, milyen sok intelligens nő hiszi azt, hogy alapvetően gond van a bőrével, ahelyett hogy arra gondolna, inkább a termékekkel van baj, amiket használ” – mondta a bőrgyógyász Danielának, aki most már tudja, mennyire igaza volt. Egy száraz bőr esetén ugyanis a krémmel csak látszateredményt érünk el. Danielának egy másik orvos is megerősítette, hogy a hidratáló krémek hatása csak rövid távú. Lehet, hogy a felkenés pillanatában jó érzés, de hosszú távon nem ad hidratálást. A bőröd a levegőben található nedvességből, na meg az általad bevitt ételeken és italkon keresztül hidratálódik.

Daniela a Refinery29 oldalán arról ír, hogy nyilván továbbra is használ hidratáló termékeket, de nem kifejezetten hidratáló krémet, hanem hialuronsavas szérumokat, amik nagy mennyiségű viz megkötésére képesek a bőrben. Emellett a sheet maszkokat is nagyon ajánlja, na meg a már említett fényvédő krémeket, illetve a hámlasztást, mind a kémiait, mind pedig bőrradír formájában. Két éve ápolja így az arcbőrét, és szerinte azóta nem érzi száraznak.

Még több

Bőrápolás