5 szokás, amivel szépen lassan tönkreteszed a bőrödet

Problémás a bőröd és nem tudod, hogy miért? Akkor érdemes odafigyelned ezekre a dolgokra, mert sunyi módon tehetik tönkre a pofid szépségét!

5 szokás, amivel szépen lassan tönkreteszed a bőrödet

Úgy gondolod, hogy mindent megteszel a bőröd tökéletességéért, mégis megjelennek itt-ott aknék, karikák, kis ráncocskák? Érdemes átgondolnod az életviteledet is, a bőröd ápolása ugyanis nem csak a külső, de a belső ápolásról is szól!

Alkohol

1-1 pohár borral persze semmi baj nincs, ám ha gyakran és sokat iszol alkoholos italokat, az bizony rendesen megviselheti a szépségedet. Az alkohol ugyanis rengeteg vizet von el a szervezedtől, ami nagyban megnehezíti a bőröd vízellátását és ezzel a hidratálását. Ha üde és friss pofit szeretnél tehát, akkor felejtsd el a mindennapos felezéseket!

via GIPHY

Dohányzás

A dohányzás köztudottan káros, szó szerint mindenre! Nehezebben kapsz levegőt, a szív- és érrendszert is károsítja, sárgák lesznek a fogaid és a körmöd, és még a bőröd is öregebbnek fog tűnni. Ezek után a dohányzás egyértelműen anti-beauty kompatibilis!

via GIPHY

Éjjeli bagoly

Ha imádsz sokáig fennmaradni, de korán kell kelned a munkád miatt, az igencsak megviselheti a bőrödet! Nem is gondolnád, de a szem alatti karikák legnagyobb része a kevés alvástól alakulnak ki. A kiegyensúlyozott és megfelelő mennyiségű alvás szó szerint fiatalon tartja a bőrödet, ami nem véletlenül a legtöbb kozmetikus és bőrgyógyász szerint az egyik legfontosabb beauty-trükk!

via GIPHY

Le a sminkkel

Előfordult már veled, hogy egy fárasztó nap után csak beestél az ágyba és elfelejtetted vagy nem volt erőd lemosni a sminkedet? Ezt sürgősen felejtsd el, ha szép pofit szeretnél! A kósza aknék és az egyenetlen, foltos bőr egyértelműen a lemosatlan sminknek köszönhető, szóval este bármilyen fáradt is vagy, szánj rá pár percet, hogy alaposan megtisztítsd az arcodat a kedvenc micellás vizeddel, aztán persze ne feledkezz meg az éjszakai hidratáló krémedről sem!

via GIPHY

Rossz bőrápolás

Mindent szuperul csinálsz, bőrradírozol, tonikozol és még hidratálsz is, mégis problémád van a bőröddel? A megoldás talán annyira kézenfekvő, hogy nem is gondolnál rá! Sokszor előfordul ugyanis, hogy nem a te bőrödnek megfelelő termékeket használsz! Mielőtt feltankolsz tonikból, hidratáló krémből és további bőrápolási cuccokból, kérd ki a kozmetikusod, de minimum a drogériában dolgozó véleményét! Mondd el, hogy pontosan milyen bőrtípusod van, hogy annak megfelelő termékekkel ápold az arcodat!

via GIPHY

Még több

Bőrápolás