Ezt teszi a jógázás a bőröddel

Van pár okunk rá, hogy már mától megjöjjön a kedved ehhez a mozgásformához!

Ezt teszi a jógázás a bőröddel

Amellett, hogy a jóga hihetetlenül csini, kidolgozott, szálkás testet képes csinálni, nem lehet elmenni a bőrre gyakorolt hatásai mellett. Épp ezért összeszedtünk néhány elképesztő indokot, amiért azonnal ki kell próbálnod ezt a fajta edzést, főleg most, hogy otthon vagy 0-24. 

Vérkeringés ON

A kitartott, elnyújtott mozdulatsorok nagyban beindítják a vérkeringést az egész testedben, ami persze a pofid vérellátására is vonatkozik. A vérkeringésed pedig nagy hatással van a bőröd szépségére, hiszen simán lehet, hogy a fakó, sápadt bőr oka az, hogy a arcod nem jut elég oxigénhez.

Anyagcsere boost

A rendszeres mozgás alapjáraton felgyorsítja az anyagcserét, ami a jógára többszörösen is igaz! És hogy ez miért jó hír a bőrödnek? A gyorsabb anyagcsere több vitamint és ásványi anyagot juttat a bőrödbe, aminek a hiánya sok esetben okozhat pattanásokat, aknét, sőt, még ekcémát is!

No stress

Több tanulmány is megerősítette már, hogy a lelkiállapot szoros összefüggésben van a bőröd szépségével. Ennek a lényege az, hogy ha stresszes vagy, – ami most fokozottan igaz lehet – akkor több pattanásod és bőrhibád jelenhet meg. A stresszoldásra pedig ki tudna jobb módszert, mint azt a mozgásformát, amit szó szerint a feszkó oldására találtak ki?

Méregtelenítés

A jógával bizony még a szervezeted gyulladásos folyamatait is megállíthatod, ami a bőrpírt, pattanásokat és sok esetben még ráncokat is okozhat a pofidon. Ha rendszeresen választod ezt az edzésformát, akkor nem csak a betegségek fognak elkerülni, de az arcod is látványosan szebb lesz!

Még több

Bőrápolás