5 tipp, ha átállnál otthoni géllakkozásra

A #maradjotthon miatt a profi manikűrödet most szünetelteted? Így lesz szép az otthon készült géllakkod!

5 tipp, ha átállnál otthoni géllakkozásra

Legyenek jó eszközeid, gyakorold türelmesen a technikát, és tarts be minden higiéniai szabályt – ezek a legfontosabbak ahhoz, hogy a körmöd veszélyeztetése nélkül állj át otthoni géllakkozásra. Nem véletlenül jártál eddig körmöshöz azért, hogy hibátlan manikűrrel villoghass: a szakma nem lesz 2 óra alatt a kisujjadban, de ha türelmes vagy és precíz, szép és tartós körmeid lehetnek! Iván Ivett kézápoló, műkörömépítő mester, CND Oktatási Nagykövet tippjeivel biztosra mehetsz!

galéria

5 tipp, ha átállnál otthoni géllakkozásra

5 tipp, ha átállnál otthoni géllakkozásra

Fotó megosztása:

1. Újíts be!

Először is kell egy kezdőszett. „Kaphatóak külön-külön is a géllakkozás kellékei, de célszerű egy márkán belül beszerezni a termékeket – ajánlja a szakértő. – A jobb minőségű márkák rendszerben lettek kifejlesztve, ami azt jelenti, hogy a saját termékeikkel működnek együtt tökéletesen. És ez nem csak a lakkokra, hanem a lámpára is igaz: én az adott márka által forgalmazott a termékhez ajánlott lámpát javaslom megvásárolni. Persze nem azt mondom, hogy más-más márka géllakkjai nem kötnek meg a konkurens cég lámpáiban, de jobb eredményt érhetsz el a rendszerben működő termékekkel. Lámpából egyébként inkább LED-eset érdemes vásárolni, mert a lakkok inkább LED-re vannak optimalizálva, mintsem UV-re. És ami fontos még: azok a lámpák, amibe nem lehet berakni a kezedet, csak híd-szerűek, otthoni használatra is kevesek.”

2. Teljes a szett?

A lakk-készletet illetően Iván Ivett szerint az alábbiakra kell odafigyelni: „Minden márkának saját kötelező termékei vannak, de ezek az eszközök elengedhetetlenek a sikeres géllakkozáshoz: körömreszelő, előkészítő folyadék, alaplakk (base coat), színes lakk, fedőlakk (top coat), fixáló folyadék. Ha leoldható lakkot választasz (és otthonra ilyet célszerű beszerezni), kell még leoldó fólia és leoldó folyadék. A sima aceton nem igazán jó, a speciális leoldók nem szárítják ki annyira a bőrt és a körmöt. Valamint nélkülözhetetlenek még a bőrápoló termékek. Szebb lesz tőlük a kezed, és megakadályozzák a töredezést, sérülést.”

3. Nulladik lépés

Mielőtt felteszed a géllakkot, rendbe kell hoznod a körmödet. Ehhez legyen otthon megfelelő olló, reszelő, és fertőtlenítő szer hozzájuk! Mindig alapos kézmosással kezdj, és a manikűrözésnél legyél óvatos, csakis tiszta eszközökkel dolgozz, és ne okozz sérülést! „Azt javaslom, hogy a lehető legrövidebbre reszeld le a körmödet, és figyelj oda, hogy egy pici szabadszélt hagyj – ez az a fehér rész, ami már nem fekszik a körömágyon. Azért szükséges, mert a lakkozásnál le kell zárni a köröm élét, és ha ez kimarad, nem lesz annyira tartós a géllakk, hiszen a végétől fel tud válni.”

4. Kezdődhet a varázslat!

Ha a manikűrrel megvagy, tisztítsd meg a köröm felszínét. „Jó, ha olyan géllakk-családot választasz, amelyhez nem kell a körömfelszínt megreszelni! – ajánlja a kézápoló mester. –Fontos, hogy minden legyen előkészítve, tedd sorba magad elé az eszközöket, anyagokat. Így a munkafolyamat közben nem fogsz hibázni vagy sorrendet téveszteni. A kötelező dolgokon kívül legyen kéznél, papírtörlő és olyan hegyesebb eszköz, amivel az esetleg elfolyó lakkot tudod javítani. A tiszta, előkészített körömre jöhet az alaplakk, két réteg színes lakk és egy réteg fedőlakk – mindegyik réteg külön köttetve a lámpában. Ezután fixáld az elkészült géllakk-manikűrt, és ne feledkezz meg az utóápolásról sem! A lépések sorrendjének betartásán kívül fontos, hogy ne érjen a bőrödhöz a lakk. Ha esetleg elfolyik, inkább mosd le és kezdd elölről, mert ha úgy köt meg, hogy hozzáér a bőrhöz, nem lesz tartós, akár már másnap levegős lehet a géllakkod!”

5. Jöhet a következő?

És majd amikor eljön a csere ideje, ezekre figyelj: „Mindenképp szánj rá időt – javasolja Iván Ivett. – A leoldás és egy új szett kivitelezése nem 5 perces művelet. Semmi esetre se feszegesd vagy próbáld egyben lehúzni a gélt, mert ezzel megsértheted a körömfelszínt. És ha sérül a köröm, úgy kevésbé lesz tartós, szép a következő géllakkozás. A lépéseket illetően fontos, hogy tartsd be azokat az instrukciókat, amiket az adott lakkhoz kaptál, vagy érdeklődj a márka hivatalos forgalmazójánál. Még ha a körmösöd reszelni is szokta, jobb, ha te otthonra inkább oldható géllakkot választasz, és magadnak nem próbálkozol lereszeléssel. Veszélyes lehet, mert nem tudod, hol van a határ az alaplakk és a körömfelszín között, így könnyen megsértheted a körmöd, és rengeteg időbe telik, míg visszanyeri természetes épségét, szépségét!”

Még több

Bőrápolás