Ezért kell fényvédőt használnod a lakásban is

Ha esetleg arra gondoltál volna, hogy legalább ezt skippelheted az önkéntes karanténban…

Ezért kell fényvédőt használnod a lakásban is

Eddig csak akkor került elő a táskád mélyéről a napvédős krémed, ha már kezdett pirulni a strandon a pofid? Ezt inkább meg sem hallottuk, pláne, hogy kiderült, a Nap káros sugarai még a lakásba is követnek! Ugyanis sunyi módon az ablak sem állítja meg a roncsoló hatást, ami miatt sokkal hamarabb alakulhatnak ki a ráncok és ami még nagyobb baj, a bőrrák kialakulásában is szerepet játszhat.

Ha betámad az UVA

Dr. Anne Wetter bőrgyógyász szerint ettől még nem kell mostantól lefüggönyözött és redőnyökkel körbepajzsozott otthonlétre berendezkedned, ugyanis az UVB sugarakat megszűri az ablak, csak az UVA-t nem. Gondolj csak bele, mikor kocsival mentetek valahova a csajokkal (régi szép idők), az autóban ülve is simán megpirult az arcod. Ez pontosan emiatt történt, szóval itt az ideje, hogy elővedd a fényvédő krémet és kezelésbe vedd a helyzetet.

Mi a helyzet a screen fénnyel?

Ha biztosra akarsz menni, olyan terméket válassz, ami a mobilod és a monitor kék fénye ellen is védelmet nyújt, így tutira nem kell aggódnod, hogy nem tettél meg mindent a bőrödért. Legalább a pofid érezze magát szabadnak a nagy bezártságban.

via GIPHY

Még több

Bőrápolás