Így segítenek a kedvenc szépségmárkáid a vírushelyzetben

Gyorsan felismerték, hol van szükség támogatásra, és a maguk eszközeivel igyekeznek jobbítani a helyzeten!

Így segítenek a kedvenc szépségmárkáid a vírushelyzetben

Valószínűleg te is hiába keresgéled a kézfertőtlenítőt a boltok polcain, néha-néha lehet találni néhány flakonnal, de szinte azonnal elfogy. A probléma a kórházak, egészségügyi intézmények esetén még nagyobb, ezért ez az egyik legfontosabb terep, ahol a kozmetikumokat gyártó cégek támogatni tudják a vírus elleni küzdelmet!

Hála és szolidaritás

A L’Oréal Magyarország több mint 20 ezer terméket, többek között alkoholos kéztisztító géleket adományoz a kórházak, gyógyszertárak, hipermarketek, szupermarketek és drogériák számára. A L’Oréal Csoport egy széles körű szolidaritási programot valósít meg Európában a koronavírus elleni küzdelem támogatásáért, a Magyarországon végrehajtott intézkedések ennek a részét képezik. A L’Oréal gyárak már megkezdték az alkoholos kéztisztító gélek gyártását a La Roche-Posay, a Garnierés a L’Oréal Paris márkanevek alatt. A vállalat ezen kívül kézápoló és arcápoló termékeket adományoz kórházak és más egészségügyi intézmények részére szerte az országban, valamint személyes higiéniai termékeket a kiszolgáltatott személyeket támogató szervezeteknek. Brigitte Streller, a L’Oréal Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: „Szeretnénk szolidaritást mutatni a rendkívüli válsághelyzetben lévő helyi közösségeinkkel szemben, valamint hálánkat és támogatásunkat szeretnénk kifejezni mindazoknak, akik rendkívüli lépéseket tesznek a járvány leküzdéséért.”

Elkötelezett munka

A francia Clarins Group kézfertőtlenítőt állít elő gyáregységeiben kórházak számára. Céljuk, hogy folytassák a kézfertőtlenítők gyártását amíg a helyzet úgy kívánja, közben gondoskodva dolgozóik megfelelő biztonságáról. „Ezúton köszönjük minden résztvevőnek, aki hozzájárul ehhez a kezdeményezésünkhöz: a gyártási és kutatás-fejlesztési csapatunknak, beszállítóinknak, fuvarozóinknak, és mindenekelőtt a kórházi dolgozóknak. Végtelenül hálásak vagyunk az elkötelezett munkájukért és erőfeszítéseikért ezekben a kivételesen nehéz időkben” – nyilatkozta a vállalat.

Odafigyelés a Tanácsadóknak

Az Avon vállalat ingyenes szállítmányokkal támogatja a legveszélyeztetettebb korcsoportba tartozó Tanácsadók alapvető higiénéhez kapcsolódó szükségleteit. Magyarországon 4-5 termékből álló csomagot, összesen 60 ezer terméket küldenek ki a régióban élő 30 ezer családhoz, így sem az alapvető higiénés termékek beszerzése, sem pedig a csomag átvétele miatt nem kell az otthonukat elhagyni. „Hiszünk benne, hogy az Avon több, mint egy szépségápolási termékeket forgalmazó vállalat. Egy család, egy közösség vagyunk. Odafigyelünk egymásra, mert vállalatunk legnagyobb értéke az emberi kapcsolatokban, a törődésben rejlik” – mondta Radeczky Zoltán, az Avon Pannónia Csoport ügyvezető igazgatója.

A legjobb kezekben

Egy szuper magyar márka, a Phi Cosmetics az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak adományozott a termékeikből: a 70% Alkoholgél illetve a Pihe-puha és Vadrózsa kézkrémek nagyon jól jönnek azoknak, akikre most rengeteg, és nagyon fontos munka hárul. „Kitartást, egészséget és sok erőt kívánunk minden egészségügyben dolgozónak!” – írták a csapat tagjai. Ezen kívül összeállítottak egy #FCKCOVID19 csomagot, amely a 70% alkoholgélen, Teafa Castile folyékony szappanon és Teafa protector kézápoló védőkrémen kívül ajándék gumikesztyűt és szájmaszkot is tartalmaz.

Segítség a bátraknak

A Coty vállalat is megkezdte az alkoholos kézfertőtlenítők gyártását a COVID-09 vírus elleni küzdelemhez. A termékek ingyenesek, és azon orvosi és sürgősségi szolgáltatást nyújtó személyek számára kerülnek kiosztásra, akiknek nem áll elegendő készlet a rendelkezésükre. „Felelősségteljes szépségipari cégként rendelkezésre bocsátjuk az erőforrásainkat és felszereléseinket, hogy segíteni tudjuk azon közösségeket, akiknek ebben a rendkívüli kihívásokkal teli időszakban szükségük van rá” – mondta Pierre Laubies Coty CEO, majd így folytatta:

“Büszkék vagyunk arra, hogy kézfertőtlenítőkkel támogatjuk azokat a bátor szakembereket, akik a frontvonalon harcolnak a COVID-19 ellen.”

Maximális támogatás

A Bioderma cég termékadományaik mellett franciaországi gyárunk teljes személyzetét mozgósították, hogy támogathassák az egészségügyben dolgozókat. Az Aix en Provence-i gyárban a Bioderma termékek gyártására szolgáló gyártósorokat alkoholos kézfertőtlenítő gélek előállításához alakították át. „Hatalmas köszönet illeti a munkavállalóinkat az elkötelezettségükért és kitartásukért, valamint partnereinket a rugalmasságért” – nyilatkozta a vállalat.

Mindenki egyért

A luxusmárkákat forgalmazó LVMH Givenchy és Guerlain illatokat készítő gyáraiban hydro-alkoholos kézfertőtlenítőket gyárt. A The Body Shop higiéniai termékeket adományoz veszélyeztetett korcsoportba tartozók számára.

Még több

Bőrápolás