5 látványos tavaszi mani, amit otthon is elkészíthetsz

Jelenleg kénytelenek vagyunk magunknak csinálni a körmeinket, így hoztam nektek pár szuper, tavaszi mani inspirációt!

„Bling-bling!

Amire szükséged lesz: alaplakk, púderrózsaszín és ezüst körömlakk, csillámos fedőlakk, kozmetikai szivacs, fedőlak

Első lépésként felvittem egy vékony réteg ápoló hatású alaplakkot a körmeimre, amivel egyrészt egységesítettem a körmöm felületét, másrészt sokkal tartósabb is lesz így a lakkozás. Száradás után a gyűrűsujjam kivételével – ami ezüstszínű lett – felvittem a rózsaszín körömlakkot két rétegben. Miután megszáradt, egy kis darab szivacsra felvittem a csillámos körömlakkot, és apró mozdulatokkal nyomdáztam vele a körmöm alsó részére. Végül a mani befejező lépéseként felvittem az extra fényért és tartósságért a fedőlakkot.

 Negatív tér manikűr

Az egyik nagy kedvencem, ha sokáig nem akarok foglalkozni a manikűrömmel, ugyanis, mivel az alsó részt „üresen” hagyjuk, szinte egyáltalán nem látszik a lenövés.

Amire szükséged lesz: alaplakk, sötétkék körömlakk, pontozó, ragasztószalag, fedőlakk

Ez a mani is az alaplakkal indul. Miután teljesen megszáradt, felragasztottam a körmömre az alsó harmadáig egy egyszerű ragasztószalagot. Ezután a szabadon maradt részre felvittem a színes – esetemben sötétkék – körömlakkot. (Nem baj, ha rámegy a lakk a cellux-ra.) Amint felvittem a körömlakkot, azonnal le is húzom a ragasztószalagot, ugyanis így tökéletes, éles vonalunk lesz, viszont ha várnánk vele, akkor nyúlna a lakk és deformálódna a minta. Az alsó, üres részre egy-egy pöttyöt tettem a pontozó segítségével. Miután teljesen megszáradt a színes réteg, zárom a manit fedőlakkal.

Francia menta

Amire szükséged lesz: alaplakk, mentaszínű körömlakk, francia manikűr sablon (opcionális), fedőlakk

Alapként egy enyhén színezett, rózsaszínes alaplakkot vittem fel. Miután ez a réteg megszáradt, felvittem a mentaszínű körömlakkot gyűrűsujjam körmének teljes felületére. A többire pedig csupán a köröm mosolyvonalára húztam a lakkból. Ha elég biztos a kezed, simán szabadkézzel is fel lehet vinni a lakkot, ha nem érzed úgy, hogy menne, nyugodtan használhatsz francia manikűr sablont. Száradás után pedig felkerült a fényt adó fedőlakk is.

Matricázz!

Ezt a lakkozást kimondottan azoknak ajánlom, akik nem szeretnének sok időt tölteni a körömdíszítéssel, de mégis szeretnének valami kis extrát a manijukba.

Amire szükséged lesz: alaplakk, bordó körömlakk, körömmatrica szett, szemöldökcsipesz, fedőlakk

Szokásos alaplakkal indítunk, ami nem csak a tartósságot növeli, hanem sötétebb körömlakkok esetében segít megakadályozni a természetes körmök elszíneződését is. Ezután két rétegben kilakkoztam a körmeim egy csillogó, bordó körömlakkal. A második réteg teljes száradása előtt tettem fel a körömmatricákat. Én csupán két körmömre raktam belőle, de lehet akár mindre is! A legegyszerűbben egy precíz szemöldökcsipesszel tudjuk felvenni a matricákat. Végül óvatosan a körömre illesztettem őket, és finoman lenyomogattam. Miután megszáradt a színes réteg, felvittem egy réteg fedőlakkot, ami a lakkozás mellett a matricák tartósságát is növeli.

Fólia technika

A legvégére hagytam a talán legmacerásabb, de végeredmény szempontjából a leglátványosabb manikűrt. A fólia technika egyébként az én egyik személyes kedvencem. Ezzel lehet ugyanis szuper, márványos hatású lakkozást készíteni a leggyorsabban. Én az egyik kedvenc ásványom választottam inspirációnak, ami nem más, mint a Lapis Lazuli.

Amire szükséged lesz: alaplakk, kék és aranyszínű körömlakk, frissen tartó fólia, fedőlakk

Az alaplakk száradása után, minden körmömet kilakkoztam két rétegben a kék körömlakkal. Ezután fogtam egy darabka egyszerű, konyhai folpack-ot, és gombóccá gyűrtem. Itt kétféle megoldással is dolgozhatunk. Valahová teszünk ki egy kevés arany körömlakkot, és onnan vesszük fel a fólia gombóccal a színt, vagy egyszerre az összegyűrt fóliára kenjük az arany lakkot. Én utóbbit választottam. Ezután, nyomdaként használva a belakkozott gombócot, feltapogattam az aranyat a körmeim felületére, így imitálva az ásványon ragyogó aranyló piriteket. Miután teljesen megszáradt, felvittem a fedőlakkot a ragyogó tartósságért

Extra tippek: Ha kicsit összekened bőrt, a manikűr végeztével egy ferdén vágott ecset és egy kis körömlakk lemosó segítségével könnyedén körbetakaríthatod a körmeid. Minden esetben használj a manikűr végeztével ápoló készítményt: hidratáló kézkrémet a kezeidre, illetve bónuszként a körömágyba masszírozhatsz egy kis körömágybőr ápoló olajat is.

Még több

Bőrápolás