6 szuper önbarnító, amiktől biztosan nem sárgulsz be!

Egy jó krém, pár ügyes trükk, és kész a finoman napcsókolta árnyalat a bőrödön.

6 szuper önbarnító, amiktől biztosan nem sárgulsz be!

Ha sírtál már a tükör előtt az önbarnítótól narancssárga arcbőrrel, akkor most nagyon figyelj: nem kell, hogy a régi melléfogás(ok) miatt örökre lemondj az önbarnítóról! Csak ne a nyár végi bronzszínt, hanem egy finom, egészséges árnyalatot célozz be, és tartsd be az alábbi szabályokat:

– Ha nagyon világos a bőröd, először csak a hidratálódhoz vagy testápolóhoz keverve próbálkozz az önbarnítóval. (Ez egyébként is jó ötlet annak ellenőrzésére, hogyan reagál a bőröd a termékre. Ha a sárgás árnyalat kezd megjelenni, lassíts, és használj kevesebbet a krémből.)

Finoman hámlassz (radírozz) és hidratálj, mielőtt önbarnítót használsz – az arcodon és a testeden is. Utána pedig moss nagyon alaposan kezet.

Este használd a terméket, de ne közvetlenül lefekvés előtt, hogy beszívódhasson.

– Sose hagyj éles vonalakat, nagyon figyelj arra, hogy jól dolgozd el az önbarnítót. És szigorúan kerüld el a szemöldököd és a hajvonalat, a testeden pedig légy különösen alapos a hajlatoknál.

– Ne használd mindennap – 2-3 naponta elég lesz!

– Ha szép színt kapott az arcod, csekkold, hogy még mindig megfelelő-e az alapozód árnyalata, vagy esetleg speckó alapozószínező cseppel egy picit sötétebbre kell keverned.

– Ha elégedett vagy az elért színnel, ritkítsd a krémezés gyakoriságát.

– Tartsd észben, hogy az így elért barnaság nem ad fényvédelmet, sőt önbarnítózás után 24 óráig jobb, ha nem teszed ki erős napsugárzásnak a bőröd!

– Ha foltos lett a végeredmény, AHA vagy BHA savas hámlasztóval korrigálhatsz.

galéria

6 szuper önbarnító, amiktől biztosan nem sárgulsz be!

6 szuper önbarnító, amiktől biztosan nem sárgulsz be!

Fotó megosztása:

Még több

Bőrápolás