5 veszélyes beauty módszer, amit soha ne próbálj ki!

Most van itt az ideje a DIY praktikáknak, de a következő trükköket ne vedd fel a beauty bakancslistádra.

5 veszélyes beauty módszer, amit soha ne próbálj ki!

Oké, már olyan fekete öves beauty nagymesterré váltál itt a home office alatt, hogy komolyan elgondolkodsz rajta, hogy visszatérj-e az egykori bejáratott szépségszalonodba. Viszont akármennyire is jól pörög a kezedben az olló és fested simán a hajad, azért minden technikát ne koppints a netről. A következőeket legalábbis messziről kerüld el.

1. Bőrhiba kezelés

Még ha senki sem látja, igazi életet megkeserítő rohadéknak minősül a gyulladt pattanás, amire sokan fogkrémmel csúsznak rá. Te ne legyél köztük, mert a fehér massza erős szárító hatása teljesen kikészíti a bőrödet és nem csak a piros dudorral, de a körülötte lévő területtel is alaposan elbánsz. Inkább szerezz be egy teafaolaj alapú ecsetelőt, amit tényleg erre kell használni.

2. Rúzs újragondolva

Biztos belefutottál már a túl halványul fogó rúzs problémájába. Az egyik influencer arra biztatta a követőit,hogy törjék le a rúzst majd primerrel összekeverve folyékony ajakrúzst készítsenek belőle. A bőrgyógyászok szerint viszont a száj érzékeny bőrére nem érdemes otthoni kutyulékokat kenni, ugyanis az arcnál is érzékenyebb. Szóval inkább szerezz be egy új rúzst, de ne bűvészkedj az átalakításával.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Zohra (@zobeauty) által megosztott bejegyzés, Nov 22., 2016, időpont: 3:46 (PST időzóna szerint)

3. Fogselyem az orrodra

Szintén egy influencer csaj dobta be a követőinek a következő innovatív beauty hacket: fogselyemmel távolította el a mitesszereket a bőréről. Elsőre hatásosnak tűnhet, de hiába szabadít meg az elhalt hámsejtektől és némi elzáródott szennyeződéstől, apró véraláfutásokat okozhat az orrodon, ami nem túl menő.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sukhi Mann (@sukhimann_) által megosztott bejegyzés, Ápr 26., 2017, időpont: 11:19 (PDT időzóna szerint)

4. Dezodor primerként

Jól olvastad, tényleg létezik egy ilyen otthoni trükk, ha éppen kifogytál volna a primeredből. Egy dologra figyelj csak: gyorsan felejtsd is el ezt a tippet, mert utálna érte a pofid! Ugyanis a deóban található illatanyagok és egyéb összetevők brutálisan kikezdhetik a bőröd, súlyos irritációt okozva. És nincs az az alapozó, ami eltüntetné a dorbézolásod eredményét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Shabnam K. Nomair 💎 (@s_hossine) által megosztott bejegyzés, Máj 11., 2016, időpont: 8:21 (PDT időzóna szerint)

5. Sminkfixálás

Végre rádumáltad a szerelmed, hogy nyomjatok egy nagyobb egészségügyi sétát és a kimozdulás örömére full make-upot tervezel. Ezzel nincs semmi baj, de ha a műved fixálására kerül a sor, mindenképpen egy professzionális terméket vess be. A legújabb internetes dili a hajlakkot preferálja, de ez egy olyan sötét verem, amibe nem akarsz belesétálni. Eltömődött pórusok, nehezen lélegző bőr? Nem éppen úgy hangzik, mintha éppen fellélegezne a bőröd a szabad levegőn, ugye?

Még több

Bőrápolás