Eddig rosszul használtad a szemfestéklemosódat, és észre sem vetted!

Ha ritkul a szempillád, reggelre piros a szemed vagy apró ráncaid vannak, ez (is) lehet a háttérben!

Eddig rosszul használtad a szemfestéklemosódat, és észre sem vetted!

A legnagyobb hibát akkor követed el a szemfestéklemosó használatával, ha nem használod. Oké, minden lánynak becsúszik néha egy-egy olyan éjszaka, amikor a fáradtság miatt kimarad a sminklemosás. De ha ebből rendszert csinálsz, a bőröd és a szemed járhat nagyon rosszul: irritáció, kivörösödés, gyulladás, pattanások és mitesszerek jelenhetnek meg büntiből. Szóval minden este kapd elő a lemosót – azt is mutatjuk, hogyan kerülheted el a leggyakoribb hibákat.

1. Túl lelkes vagy

Rálöttyinted a vattakorongra, aztán gyorsan és jó alaposan áttörölgeted, hogy a festéknek nyoma se maradjon… A cél jó, de a módszer nem igazán! Óvatos, gyengéd mozdulatokkal töröld át a vattakoronggal a szemed, ne dörzsöld vagy húzd a szemkörnyék körüli érzékeny, finom bőrt!

2. Nem rázod össze

Vízálló sminkre a kétfázisú lemosó a leghatékonyabb. De ha annyira sietsz, hogy épp csak kilöttyintesz belőle egy kicsit, vagy csak úgy tessék-lássék módon rázod össze, nem jut mindkét formulából elegendő a korongra. És ha az arányok eltolódnak, a tisztítás hatékonysága csökken!

3. Türelmetlen vagy

Ha tejet, olajat vagy balzsamot használsz a szemsminked lemosására, akkor lesz a leghatékonyabb, ha gyengéden bemasszírozod a bőrödbe (a pilláidra is jusson belőle bőven), vársz egy keveset, majd vattakoronggal vagy megnedvesített törülközővel, kozmetikai kendővel letörlöd. Ha csak úgy nekiállsz törölgetni velük a szemed, sokkal több munkába és dörgölésbe kerül lemosni a make-upot.

4. Csak a nagyját szeded le

A pillákon maradt festék a szálak töredezését, hullását okozhatja. Ha pedig a szempilláid tövében marad ott, attól reggelre bevörösödhet a szemed. (Arról nem is beszélve, ha másnap erre a fennmaradt rétegre próbálsz rásminkelni, jaj!) Ha már nekiálltál, legyél alapos, és ha szükség van rá, a vattakorong mellett fültisztító pálcikát is vess be, hogy a szálak közül is ki tudd törölgetni a spirálfesték maradványait.

5. Önmagában elégnek gondolod

A szemfestéklemosód feloldja a sminket és segít, hogy letörölhesd a bőrödről – de mindig marad utána szennyeződés. Akkor leszel igazán pro, ha utána micellás vízzel áttörlöd vagy habzó lemosóval átöblíted a pofidat.

6. A szemöldöködet kihagyod

Ha port, gélt vagy ceruzát használsz a szemöldököd kiemelésére, nagyon fontos, hogy ne felejtsd el tökéletesen eltávolítani. A bőrödnek sem tesz jót a szálak között maradó festék, és a maradványokra rétegezett make-up sem néz ki túl jól.

Tuti tisztítók

Ezekkel a szemfestéklemosókkal könnyű dolgod lesz!

galéria

Eddig rosszul használtad a szemfestéklemosódat, és észre sem vetted!

Eddig rosszul használtad a szemfestéklemosódat, és észre sem vetted!

Fotó megosztása:

Még több

Bőrápolás