Így teszi tönkre a mobilod a bőröd anélkül, hogy észrevennéd

Vigyázz, nehogy a túltolt Instázás miatt csapjanak le rád az első ráncok!

Így teszi tönkre a mobilod a bőröd anélkül, hogy észrevennéd

Ébredés után már pörgeted végig a TikTok kontentet, hogy utána további 8 órát húzz le a monitor előtt munka közben. Este pedig az ágyból nézel még pár sori részt, hogy elálmosodj és álomba szenderülj. Ezen a ponton tenné ki szíve szerint az Elég volt! táblát a bőröd, mivel ennyi idő alatt teljesen kikészül a kék fénytől.

A blue light hatásairól már biztosan hallottál, de azt is tudtad, hogy milyen rossz hatással van a pofidra? Nem csak a Napból, de a screenről is bőségesen jut belőle a bőrödre, ami a legutóbbi kutatási eredmények alapján közel olyan káros tud lenni, ha túlzásba viszed, mint az UV sugarak, ami szabad gyökök kialakulásához vezethetnek. Innen pedig már csak egy lépés az apró pigmentfoltok és ráncok megjelenése. A kutatók arra is felfigyeltek, hogy a kék fény a melanin termelését is túlpörgeti, ami az egyik hunyó a pattanások után maradó sötét foltok visszamaradásában.

Oké, de akkor mi a megoldás? Nyilván nem kell felmondanod az imádott irodai melód és az Instáról sem kell leszakadnod örökre, viszont vegyél vissza a képernyő-percekből, ha tudsz. Használj ilyenkor is napvédővel ellátott krémet (ez teljesen komoly) és válassz olyan szérumot, ami magas antioxidánsokban, mint pl. a C-vitaminos termékek. Kütyüfronton a fényerőt vedd vissza és szerezz be kék fény filtert. Minimális effort és megmarad a ragyogó arcbőröd.

Még több

Bőrápolás