Jól használod a szemkörnyékápolódat? Most kiderül!

A megfelelő mozdulatokkal és iránnyal sokkal látványosabb lesz a hatása!

Jól használod a szemkörnyékápolódat? Most kiderül!

Nincs mese, ha elmúltál 25, a szemkörnyékápoló legyen a napi bőrápoló rutinod része. A szem körüli finom bőrnek szüksége van az extra és speciális ápolásra ahhoz, hogy sokáig rugalmas maradjon. És persze a fáradtság, kialvatlanság, a stressz vagy a folyadékhiány nagyon hamar nyomot hagy a szemed körül – a krémnek ezeket a hatásokat is ellensúlyoznia kell. De hogy milyen mozdulatokkal viszed fel, azt válaszd meg aszerint, hogy mi a célod a termékkel!

1. Hidratálásra van szükséged?

Tisztítás után nagyon gyengéd, ütögető mozdulatokkal élénkítheted a bőrt és segítheted vele a krém felszívódását. A gyűrűsujjadat használd, lencsényi krémet oszlass el a szemed alatt és a szemöldököd alatt (a mozgó szemhéjat elkerülve).

2. A duzzanatot szeretnéd eltüntetni?

A nyirokáramlás serkentésével segítheted, hogy a felesleges folyadék eltávozzon és a táskás szemed frissebbnek látsszon. A gyűrűs ujjad hegyével finoman simítva masszírozd be a krémet a belső szemzugtól kifelé haladva, a szemed sarkánál picit megállva, majd a füled felső részéhez vezetve a mozdulatot – legalább 15-20 alkalommal. Ha kerámia vagy fém hűsítő applikátort használsz, azt is ebben az irányban mozgasd.

3. A ráncokat akarod megelőzni?

Ilyenkor a legfontosabb, hogy óvatos legyél, különösen, ha van is már esetleg 1-2 aprócska szarkaláb a szemed körül. Ne feszítsd a vékony bőrt, a krémet az ujjaddal a szem külső sarkából indulva befelé, az orrod irányába vidd fel. Először az arccsont fölé, fokozatosan felfelé haladva, majd a szemöldök alá (de a mozgó szemhéjra nem!). Ne masszírozd erősen vagy hosszan, épp csak annyira, hogy segítsd a felszívódást.

Jöhet a szemmasszázs? Válassz kedvencet hozzá a szezon újdonságai közül, katt a galériára!

galéria

Jól használod a szemkörnyékápolódat? Most kiderül!

Jól használod a szemkörnyékápolódat? Most kiderül!

Fotó megosztása:

Még több

Bőrápolás