6000 forintból újjávarázsoltam a fürdőszobai rutinom

A Cosmo.hu vezető szerkesztője, Bea úgy döntött, tiszta lappal indít, és lecseréli régi nagy beauty kedvenceit, a helyükre pedig sokkal természetesebb verziót szerez be – ráadásul olcsóbban. De tényleg bejött a csere?

6000 forintból újjávarázsoltam a fürdőszobai rutinom

2-3 évente eljön az életemben egy pont, amikor alaposabban körülnézek a környezetemben, és mérlegelek, kire, és mire van szükségem valójában. Nyilván az én döntéseim eredménye a felhalmozott parfüm- és sampongyűjteményem, az emberekről nem is beszélve. Néhány napja viszont arra ébredtem, szeretném, ha minden téren egészségesebb és rendezettebb lenne az életem és a környezetem. Kis döntésekkel indítok, megnézem, hogyan érzem magam tőlük, és mindez lendületet ad a folytatáshoz. Az első kis szimbolikus lépésem az volt, amikor megfogadtam, hogy olyan sampont, tusfürdőt vagy kézfertőtlenítőt szerzek be, ami lehetőleg minél természetesebb. Nem akarok több parabént, és szilikonszármazékot, csakis természetes, de hatékony formulákat. Ahelyett viszont, hogy darabonként vadásztam volna össze őket a neten, ráakadtam egy komplett csomagra. Az Organic Shop mindennapi tisztálkodási rutin termékcsaládja tartalmaz sampont, tusfürdőt, kézfertőtlenítőt (rögtön két méretben, helló, gyűjtők), és egy folyékony szappant. Mindez pedig, csak csendben súgom meg, 5695 forint volt, ami a régi kedvenc samponom árát sem fedezi. SPOILER: és amit egyébként gyorsan ki is húztam a listámról, amikor kipróbáltam az Organic Shop verzióját.

Tiszta ügy

Nem szeretem, ha zuhanyzás, kézmosás, vagy hajmosás után olyan az illatom, mint egy napon olvadozó sütinek. És nálam már csak a kutyusaim nagyobb kritikusok, akik egyáltalán nem tűrik meg körülöttem a különösebben erős illatfelhőt. Egyébként a kutyáim, jobban mondva a közös életmódunk miatt is kellett természetes, de hatékony tisztálkodási rutint építenem. Órákig sétálunk, van, hogy egészen mélyen az erdőben, egy fárasztó nap végén pedig együtt lazulunk az ágyban. Pont ezért már nem csak az az alap, hogy mindig hordok magamnál kézfertőtlenítőt, de az is elvárás, hogy a samponom, vagy a tusfürdőm is antibakteriális hatású legyen. Nézzük, mennyire tetszik mindez a testemnek, megfűszerezve egy nagy adag természetességgel.

Hajamra megy

Kezdjük az abszolút kedvenccel, a volumennövelő samponnal (1199 Ft). A textúra meglepően könnyed és áttetsző, a hab finom, nagyon gyorsan kiöblíthető, és a törölközőszáraz hajam is könnyen bontható. Hogy kifejtse a maximális hatását, a második kör sampont nem csak az ajánlott 60 másodpercig hagytam fenn, hanem további 2-3 percig. Azon túl, hogy tökéletesen tiszta lett, az organikus zsálya kivonat adott neki egy kis természetes fényt, a tény pedig, hogy kamillakivonat védi a szőkítés miatt sérülékeny hajvégeimet, a gyerekkoromat hozta vissza, ahol tényleg minden jobb és megbízhatóbb volt. Egyébként szándékosan nem használtam pakolást, balzsamot, vagy hővédőt, kíváncsi voltam, mit tud a sampon önmagában. És hát mindent, amit általában több terméktől szoktam megkapni. Egyértelműen jönne velem egy lakatlan szigetre, és az is biztos, hogy a hétköznapjaim része marad.

Cosmo-pontszám: 10/10

Levendula szezON

A hidratáló tusfürdő (999 Ft) kétségkívül a termékcsalád legillatosabb tagja, de mivel ez nem valami szintetikus sütiillat, hanem isteni levendula, semmi kifogásom nem volt ellene. Sőt, kifejezetten jólesett, hogy a bőröm megtartott belőle egy nagyon enyhe illatot. A levendula esszenciális olaj ráadásul nem csak antibakteriális, hanem nyugtató hatású is. De, amit a legjobban szeretek benne: fürdés után egyáltalán nem volt szükségem testápolóra, mégsem éreztem úgy, hogy száraz lenne és húzódik a bőröm. Olyan, mintha pancsolás közben megkaptam volna a hidratáló körömet is, amiben a tejsavnak is jelentős szerepe volt.

Cosmo-pontszám: 10/10

Kezet rá!

Organikus borsmenta és esszenciális Eukaliptusz-olaj – és most elsősorban ne az illat ragadjon magával (ami kétségkívül természetes és nagyon tiszta feelinget ad már a lelkednek is), hanem az tudat, hogy kézmosás közben egyúttal hidratálsz is. A termékcsalád folyékony szappanja (1199 Ft) megint olyan kicsit, mint egy kettő az egyben termék. Egy netes teszttel kiszámoltam, hány évet öregedett a kezem az elmúlt hetekben a kényszeres kézmosástól (nem akarod tudni!!!), az eredménytől pedig egyenes út vezetett a „kézmosás + krémezés = minden ragad, és a kezem is krémfüggő lett” Bermuda-háromszögig. Bevallom, az illata számomra túlságosan is tiszta és elsőre picit gyógyszertári, de mindenért kárpótol, hogy a segítségével lejöttem a kényszeres krémezésről.

Cosmo-pontszám: 10/8

Táskába vele!

A kézfertőtlenítő olyan 2020-ban, mint Timothée Chalamet 2017-ben: mindenhol ott van, és egyetlen pillanat is elképzelhetetlen nélküle. És ne érts félre, nagyon remélem, hogy Timmy még sokáig trendi lesz, de valami azt súgja, a kézfertőtlenítő tovább az életünk része marad. Szóval ideje elfelejtened azt a verziót, amitől már felbontás után, anélkül is szédülnél, hogy egyáltalán használtad. Az Organic Shop öblítésmentes tisztító gélje 60% alkoholt tartalmaz, mégsem érzed rajta. Az állaga elsőre kicsit meglepő, sokkal kevésbé vízszerű, mint a piacon megtalálható átlag kézfertőtlenítőké, és illatban sem hozza a megszokottat. Cserébe finom teafaolaj illatú lesz a kezed, ami legendás az antibakteriális szuperképességéről, a szalicilsavnak hála pedig nagyon puha és tonizált érzetet hagy maga után a gél. Bingó, a használata után nem éreztem azt, hogy reflexszerűen szükségem lenne egy kis plusz hidratálásra. Ja, és a legjobb benne, hogy 100 és 200 ml-s kiszerelésben is kapható – előbbi tökéletes egy clutchos, csajosabb szetthez, utóbbi pedig igazi must-have darab egy hátizsákos kiruccanáshoz.

Cosmo-pontszám: 10/10

Még több

Bőrápolás