Tényleg nyugodtabb az, aki többféle arckrémet használ?

4 okot is tudunk, miért szánj reggelente kicsit több időt a bőrápolásra!

Tényleg nyugodtabb az, aki többféle arckrémet használ?

Ha eddig azt gondoltad, a reggeli smink- és arcápoló rutin fontosabb dolgoktól veszi el az időt, akkor most szólunk: készülődj nyugodtan! Tegyél fel plusz egy szérumot vagy tonikot, masszírozd be lassabban, tedd fel gondosabban az alapozódat, rajzold meg szép óvatosan azt a tusvonalat! És nem csak azért, mert ettől szebb lesz a bőröd meg a sminked, hanem azért is, mert így sokkal kevésbé lesz feszkós a napod! A megfelelő reggeli bőrápoló rutin ugyanis bizonyítottan képes csökkenteni a szorongást és a stresszt!

„A ritmikus és ismétlődő cselekvések segítenek, hogy nyugodtabbak és tudatosabbak legyünk – nyilatkozta a Byrdie cikkében dr. Vivian Diller. –Ahogy egy meditáció során a légzés figyelése, a bőrápolás megszokott, lassú mozdulatai is segíthetnek, hogy higgadtabb, relaxáltabb és összeszedettebb legyél. A kutatások szerint a hosszabb, ismétlődő lépéseket és mozdulatokat tartalmazó szépségrutinok alkalmasak leginkább arra, hogy ezt a stresszmentes, nyugodt állapotot segítsenek elérni. (Szóval jöhet az a C-vitaminos szérum még a hidratáló alá, vagy épp a rózsakvarc arcmasszírozó!) És mutatunk még néhány érvet amellett, hogy a reggeli kapkodásban lelassíts néhány percre a tükör előtt.

1. Segít koncentrálni

Ahhoz, hogy szép legyen a sminked, komoly szem-kéz koordinációra, precizitásra és fókuszálásra van szükség. Amikor ideges vagy, nagyon jó trükk, hogy valami egészen más, koncentrációt igénylő tevékenységet végzel. Ha mondjuk reggel az előtted álló nap miatt feszülsz, de pár percre inkább egy tökéletes tusvonal elkészítésével foglalkozol, máris kevésbé idegeskedsz majd. Amikor a tegnapi hibádon vagy az előtted álló nehézségeken kattogsz, egy olyan egyszerű tevékenység, mint az arcmasszázs, a szempillaspirálozás vagy a körömlakkozás is segíthet abban, hogy inkább a jelenben legyél.

2. A kontroll érzését adja

A szorongás nagyon sok esetben az ismeretlentől való félelem miatt jelentkezik – amikor nem te irányítasz, nincs kontrollod az események felett. Szuper, ha ezt mindennapi meditációval ellensúlyozod, de ha még nem tartasz itt, egy feszkós reggelen a szokásos hajmosási rituáléd vagy a megszokott sminklépéseid is sokat segíthetnek. Bármilyen rutinszerű cselekvés hozzájárulhat, hogy ne érezd azt, hogy kicsúsztak a kezed közül a dolgok. És ha még arra is odafigyelsz, hogy élvezd, ahogy a krémek a bőrödre kerülnek vagy a smink hatására egyre szebb lesz az arcod, azzal a reggeli bőrápolásodat egy mini mindfulness-gyakorlattá alakítod. „A klasszikus 8 hetes mindfulness-tanfolyamok alapgyakorlatai között is szerepel a mindennapi rutincselekvések tudatosítása, hiszen itt ismerheted fel igazán, sokszor mennyire “nem vagy ott”, hanem olyasmin pörgeted az agyad, ami csak stresszt eredményez – mondja Szalai Balázs mindfulness tréner. – A cél egyszerűen annyi ilyenkor, hogy tudatában legyél annak, hogy éppen azt csinálod, amit csinálsz. Az apró pozitív pillanatok tudatosítása és tudatos átélése is nagyon fontos, hiszen ilyenkor szoktatod rá az agyad, hogy többször és könnyebben tapasztaljon ilyesmit. Ezeket sokszor adottnak, természetesnek veszed (miközben a negatív élményekkel jó sok időt töltesz, rágódsz rajtuk), pedig elég lenne 10-15 másodperc tudatos átélés (akár a reggeli arcápolás közben), hogy idővel egy másik pályára állítsd az agyad.”

3. Serkenti az agyműködést

A cikkben idézett tanulmányok szerint ha hideg zuhannyal kezded a reggelt és természetes fényben készíted el a sminkedet, azzal stimulálhatod azt az agyterületet, ahol a szorongás és a depresszió elleni anyagok termelődnek.

4. Az illatok egyensúlyba hoznak

Ha van az arcápolóid összetevője között levendula, az szuper! A levendulaolaj tanulmányokkal igazoltan csökkenti a szorongást és a depressziót. A szakértők szerint hasonló hatása van a rózsa, a kókusz, az édesnarancs és a jázmin illóolajnak. Szerezz be egy ilyen terméket, és ne csak úgy sebtében feldobd, hanem lágyan, odafigyelve, néhány percen keresztül simítgasd-masszírozd a bőrödbe.

Szuper illóolajos arcápolókért pedig katt a galériára!

galéria

Tényleg nyugodtabb az, aki többféle arckrémet használ?

Tényleg nyugodtabb az, aki többféle arckrémet használ?

Fotó megosztása:

Még több

Bőrápolás