5 kínos szitu, amit minden parfümrajongó ismer

Fogadjunk, hogy te is fújtad már arcon magad…

5 kínos szitu, amit minden parfümrajongó ismer

Egy jó parfüm nagyon sokat ad hozzá a megjelenésedhez és a magabiztosságodhoz is. Néha azonban a humorérzékedet és a problémamegoldó képességedet is fejlesztheted vele. A Cosmo szépségszerkesztőjének illatvallomása következik, ki ismer még magára?

1. Hol az eleje?

Hányszor fordult már elő, hogy felkaptad az üvegcsét felirattal előre, fújtál egyet, de mivel a fej elcsavarodott, a permet nem a kívánt helyre, hanem egész máshová került? Jó esetben csak a levegőbe a bőröd helyett, velem esett meg már azonban sokkal rosszabb is. Aminek az lett a vége, hogy vízzel öblítettem az arcomat a csap alatt. Igen, a szememet is. Főleg azt.

2. Több lett, maradhat?

Sikerült úgy megnyomni a fúvókát, hogy folyik a csuklódon vagy a nyakadon a parfüm. A kedvenced, minden cseppjéért kár, szóval eszedbe sem jut letörölni. Aztán a liftben jössz rá, hogy mégiscsak fel kellett volna itatni belőle egy keveset, mert még te is érzed, hogy az illatod masszívan betölti a teret. Ugyanez eljátszható buszos, munkahelyes felismeréssel, a döbbent, vizsgálódó vagy rosszalló tekintetek ugyanolyanok mindenhol. Szóval jobb, ha még ott, az adott szituban kapsz elő egy zsepit vagy öblíted le a bőröd, mint ha a melóhelyen a mosdóban próbálod visszavenni valahogy az intenzitást.

3. Pulzáló pontok

Egy kevés a füled mögé, icipici a csuklódra, épp csak egy kevés a térdhajlatodba, és ha már elkezdted, a köldöködhöz is teszel egy picit, hogy biztosan sokáig érződjön rajtad. A sok kicsi azonban ebben az esetben NAGYON sokra megy, és bármilyen keveset teszel is egy-egy helyre, az illat, ami burokszerűen vesz körül, zavaró lesz. Te egy idő után nem érzed, de a többiek igen. Hasznos tapasztalat: MAXIMUM 2 helyre kerüljön a parfümből. Nem, nem kell az a harmadik pumpálás. Tényleg nem.

4. Illatfelhő

Kifújod magad elé, belesétálsz, és szépen eloszlik a testeden a permet. Ideális esetben. Mert néha bizony csöppen belőle a ruhádra is – ismerek olyat (de csak legendákból…), aki észrevétlenül fújta telibe az akasztón melletta lógó selyemblúzt, és csak akkor vette észre az apró pöttyöcskéket, amikor már úton volt. Szóval csajok, ruhára figyelni!

5. Kell egy új!

Ha néztek már rád furcsán, miután kijöttél a parfümériából, ahol a legújabb kedvencedet próbáltad megtalálni, pontosan tudod, miről beszélek. Hogy lenne elég elég kettőt tesztelni a két csuklódon?!? Ha már ott vagy, menjen egy kicsi a két alkarodra is, és bár úgy nem az igazi, teszterpapíron is viszel magaddal kettőt, legalább jó illat lesz a táskádban is tőle. Hááát, a választás így nem lesz könnyebb, de hogy emlékezetes marad a megjelenésed amerre csak jársz, az biztos!

+1. Inkább kölcsön kellett volna kérni

Annyira imádod a barátnőd vagy kolléganőd új parfümjét, hogy gondolkodás nélkül azt kéred a közelgő szülinapodra, vagy leped meg vele magadat. Aztán szinte rá sem ismersz az illatra, és igazából már nem is érted, mi tetszett meg benne annyira. Egészen addig, amíg újra meg nem érzed… rajta. Igazi nagy tanulsága a parfümkarrieremnek, hogy a különböző illatok tényleg mindenkin másképp érvényesülnek, és néha egészen nagy egyéni különbségek lehetnek abban, kinek a bőrén milyenné fejlődik az adott kompozíció. Tehát mielőtt bármit beújítasz, mindig teszteld a bőrödön, és lehetőleg ne két percig, hanem viseld jó pár órán keresztül, és ha még mindig elvarázsol, jöhet!

És ha már így belejöttünk, mutatunk néhány szuper újdonságot és érdekességet, hátha épp új kevdencet keresel! Katt a galériára!

galéria

5 kínos szitu, amit minden parfümrajongó ismer

5 kínos szitu, amit minden parfümrajongó ismer

Fotó megosztása:

 

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Még több

Bőrápolás