A bőrápoló, ami fontosabb az arcodnak, mint gondolnád!

Az arctonikot ne hagyd ki a napi rutinból, ha igazán szép bőrre vágysz.

A bőrápoló, ami fontosabb az arcodnak, mint gondolnád!

Talán nem is sejted, a tonizálás mennyire fontos lépése a bőrápolási rutinodnak! Ha megtalálod a bőrödnek megfelelő tonikot, és rendszeresen használod is a tisztítás után, a szérum vagy hidratáló előtt, látványosan felturbózhatod a bőröd állapotát. Lássuk csak, miért is olyan jó ez a termék!

Tisztít

Az arclemosás után, ha még áttörlöd a pofidat tonikkal, előfordulhat, hogy még mindig látsz némi szennyeződést a vattakorongon – a tonik az utolsó maradványokat is eltünteti!

Kiegyensúlyoz

A vizes arcmosás után a bőröd pH-értéke egy picit megváltozik, főleg, ha esetleg szappant vagy erőteljesebb tisztító terméket használtál. A tonik segíthet, hogy újra visszaálljon az ideális érték, és ne húzódjon, viszkessen a pofid.

Fincsi

Kimondottan jól esik a bőrödnek a hűs folyadék vagy permet – kísérletezd ki, neked melyik kiszerelés a praktikusabb.

Extra

Rengeteg hasznos összetevőt tartalmazhat a tonikod, amellyel fokozhatod a bőrápolásod hatékonyságát. Épp ezért választásnál a legfontosabb szempont az legyen, hogy a termék passzoljon a bőrtípusodhoz.

Frissít

Az arcpermetek, spray-k, mistek nagy része valójában tonik, csak nem kened, hanem fújod. Ebben a formában könnyen magaddal viheted, és a nap folyamán bármikor használhatod – akár a sminkedre fújva is! Egy pillanat alatt üdébbnek hat tőle a bőröd!

Nyugtat

Ha jól választasz, a tonik megnyugtatja a bőrödet a tisztítás után, és előkészíti a további hatóanyagok felvételére. Szóval, ha megtalálod az igazán neked való tonert, lehet, hogy a kedvenc hidratálódat vagy szérumodat is hatékonyabbnak érzed majd – a bőröd egyenletesebbnek, simábbnak és üdébbnek látszik ettől a kombótól!

5 fontos szabály, ha beújítasz egy tonikot

  • Mindenképp kerüld a magas alkoholtartalmú termékeket. Legjobb, ha alkohol egyáltalán nincs az összetevők között.
  • Mielőtt folytatod az arcápolást, várd meg, hogy a tonik teljesen beszívódjon!
  • Ne használd vizes arclemosás vagy micellás víz helyett. Lehet, hogy jó ötletnek tűnik ezzel áttörölni az arcodat, de egyáltalán nem tisztít hatékonyan, nem ez a funkciója.
  • Ha folyékony hámlasztót használsz, felviheted előtte a tonikot, de utána is oké. Ha krém állagú a hámlasztód, akkor a tonikot vidd fel előbb.
  • Teheted vattapamacsra, és azzal törölheted át az arcodat, de az is rendben van, ha a tenyeredből vagy az ujjaiddal paskolod az arcodra. Finoman ütögesd be, amíg fel nem szívódik.

És most jöhet néhány igazán lenyűgöző termék – irány a galéria!

galéria

A bőrápoló, ami fontosabb az arcodnak, mint gondolnád!

A bőrápoló, ami fontosabb az arcodnak, mint gondolnád!

Fotó megosztása:

 

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Még több

Bőrápolás