A titok, amitől igazán jó lesz bekuckózni otthonra

Ha térparfümmel illatosítasz, a lelkednek is jót teszel!

A titok, amitől igazán jó lesz bekuckózni otthonra

Igazi happy place lesz a lakásod, ahol megnyugszol, feltöltődsz, kikapcsolsz és minden helyre kerül a lelkedben, ha jól választod meg az otthonod illatát. Ehhez szuper választás egy térparfüm! Hallottál már róluk? Fertőszögi Ágnes, a Fagnes Fragrant Soul márka alapítója elárulja, hogyan használd őket!

„A térparfümök természetes növényi kivonatokból készült illatkompozíciók, alkoholba ágyazva. A hagyományos illatosítóktól abban térnek el, hogy természetes alapanyagokra épülnek, nem pedig szintetikusan előállított összetevőkre. Az illat a lélek egyik kifejező eszköze, ezért amikor illatot választasz az otthonodba vagy a körülötted lévő térbe, mindig legyen fontos szempont, hogy az adott természetes kompozíció hogyan befolyásolhatja a hangulatodat, lelkiállapotodat.” Ági tippjeivel könnyen megtalálhatod azokat az illatokat, amelyek különféle helyzetekben működhetnek hatékony segítőként.

Ha szakítottál

Amikor szomorú vagy és lehangolt, érdemes gyógyírt keresni erre az állapotra az illatok nyelvén, mert a hangulatodat ez is pozitív irányba befolyásolhatja. A szív szomorúságát enyhítő, vigaszt nyújtó illóolajak egyike a levendula, melyet a lélek balzsamaként is szoktunk emlegetni.

Ezen túl lehet nyúlni a rózsához, az illóolajok királynőjéhez, mely minden olyan élethelyzetben, ahol a szeretet energiájában elakadás van, enyhülést hoz, csökkenti a szorongást, oldja a feszültséget. A rózsa illata segít lebontani az érzelmi gátakat, felmelegíti a szívedet, hogy újra szeretni tudj.

A feldolgozást követő szakaszban pedig érdemes a reggeli rituáléba becsempészni a derűt a citrusfélék vidámságával: az édesnarancs fényt hoz, mosolyra fakaszt illatával, a mandarin új energiára hangol, a grapefruit optimizmusra sarkall.

Tipp: Fagnes Fragrant Soul Sunny Day térparfüm 6990 Ft (facebook.com/fagnes)

Home office-ban nyomod?

Ha sok a meló, stresszes, fáradt, kimerült vagy, de fontos lenne, hogy koncentrálni, összpontosítani tudj, segítségedre lehet a rozmaring aromája. Megadja a kezdő lendületet, segít a feladatra figyelni és kreatív megoldásokat hoz. A citrom és a menta frissítőleg hatnak, tonizálják az elmét.

A feladat elvégzését követően pedig ideje átadni magadat a pihenésnek, relaxációnak, ehhez ideális páros a levendula és a mandarin, mely megnyugvást, elcsendesülést hoz. Párologtathatod lefekvés előtt is, amikor a nap nyomasztó gondjait, a munka okozta stresszt szeretnéd elfeledni.

Tipp: Sonnentor „Rendben lesz!” Koncentráció illóolaj 3540 Ft (ecco-verde.hu)

Lazítani szeretnél

Ha már ott tartasz, hogy a feszkót meditációval szeretnéd levezetni, akkor is vesd be az llóolajokat, sokat segíthetnek a ráhangolódásban! A szantál és a tömjén ideális segítők, hogy meghalld a belső hangodat, feltárd a mélyebb érzéseidet, majd ezeket tudatos szintre emelve pozitív irányba tereld életed történéseit. Ezek a szakrális olajok évezredek óta számos vallás liturgiájának részét képezik, mert illatuk védőburokként ölel körbe, hogy a tiszta valódra koncentrálhass.

Tipp: Plant Therapy Relaxation illóolaj szinergia szett 16 980 Ft (essentialheal.hu)

Zűr van a pasiddal

Képzeld, egy ügyesen kiválasztott térparfüm akár olyankor is segíthet, amikor nem épp harmonikus a kapcsolatotok. Ha sokat veszekedtek, és mintha nem hallanátok, nem értenétek egymást vagy a másik szándékát, motivációját, párologtass például geránium illóolajat, mely segít az egyensúly megteremtésében, hogy megtaláld az igazad, és mégse vedd véresen komolyan a helyzetet. Érdemes támaszkodni még az ylang-ylangra is, mely felszínre hozza és feloldja az elfojtott érzelmeket. Segít egyensúlyt teremt az érzelmek és az értelem között.

Tipp: Panarom keleti szellő térparfüm ylang-ylanggal és pacsulival 5260 Ft

Párologtass!

A térparfümöket megtalálhatod pumpás kiszerelésben is, vagy a klasszikus használati mód a diffúzoros párologtatás. Ez lehet elektromos diffúzor vagy úgynevezett szolid diffúzor, például egy kerámialapka, amiről „magától” illan el az illat. Az elektromos diffúzorok közül az egyik legmodernebb technológia az ultrahangos elven működő párologtatás. A készülék víztartályába kell csepegtetni 5-10 csepp botanikai térparfümöt vagy illóolajkeveréket, és a készülék elektromos áram segítségével finom illatpárává porlasztja ezt. Ha aromamécsest használsz, abba térparfümöt ne, csak kimondottan párologtatóba való illóolajkeveréket tegyél, és sose használd kisgyerek mellett, vagy ne hagyd őrizetlenül

Tipp: Fagnes BUD (bimbó) diffúzor 29 990 Ft (facebook.com/fagnes)

 

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Még több

Bőrápolás