5 ok, amiért KELL neked egy retinolos arckrém

Egy csomó fantasztikus dolgot tud az anti-aging hatás mellett, szóval ne hagyd ki!

5 ok, amiért KELL neked egy retinolos arckrém

Mielőtt legyintenél, hogy még jó pár év eltelhet, mire te a retinoltartalmú krémek között fogsz válogatni, olvass tovább! Igen, az A-vitamin valóban az egyik leghatásosabb anti-aging összetevő, de emellett rengeteg más pozitív hatása is van, aminek köszönhetően imádja majd a pofid!

1. Szuperhatékony pattanások ellen

Remek „mellékhatása”, hogy rendbe teszi a pattanásos bőrt, és segít harmonizálni a működését. Ha magas koncentrációjú terméket használsz, kimondottan látványos lesz az eredmény. Arra azonban figyelj, hogy fokozatosan szoktasd hozzá a bőrödet.

2. Segíti a sejtkommunikációt

Ahhoz, hogy a bőrsejtek jól tudjanak működni és képesek legyenek megújulni, fontos, hogy a sejtek közötti kommunikációs folyamatok jól működjenek. A retinol képes ezt segíteni, és hozzájárulhat a hibásan működő sejtek „visszaprogramozásához”.

3. Halványítja a pigmentfoltokat

A fenti tulajdonságának köszönhető az is, hogy képes a pigmentfoltok erősségét, láthatóságát csökkenteni, rendszeres használattal szép eredményeket érhetsz el. Tudd azonban, hogy fényérzékenyebbé teheti a bőrödet, ezért a retinolos krémedet mindig este használd, és reggel tegyél fel magas faktorszámú fényvédőt.

4. Antioxidáns

A bőröd öregedését nagyrészt a környezeti hatások miatt képződő szabad gyökök okozzák. Ilyenek keletkeznek az UV-sugárzás vagy a levegőben lévő szennyező anyagok miatt is. Az antioxidáns hatású anyagok képesek ezeket semlegesíteni, és ezzel megelőzik, hogy a szabad gyökök rombolják a sejteket, öregítve ezzel a bőrt. A bónusz, hogy képes lassítani a bőrben lévő kollagén lebomlását.

5. Hidratál

Mégpedig úgy, hogy serkenti bizonyos vízmegkötő anyagok termelődését a bőrben, szóval nem csak a kollagéntermelést fokozó hatása miatt lesz tőle a pofid kisimultabb.

Nyilván alig várod már, hogy beújíts egy szuper retinolos krémet vagy szérumot, kattints és válassz!

galéria

5 ok, amiért KELL neked egy retinolos arckrém

5 ok, amiért KELL neked egy retinolos arckrém

Fotó megosztása:

 

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Még több

Bőrápolás