Ezért jó, ha nem halmozod a parfümöket

Egy lánynak soha nem lehet elég parfümje – vagy mégis?!? Csekkold, mi az az illat-egyenruha!

Ezért jó, ha nem halmozod a parfümöket

Az illatod arra való, hogy ráerősítsen az egyéniségedre, és feldobja vagy épp megmutassa az aktuális hangulatodat. A parfümöd nagyon fontos része az outfitednek, ezért az illatválasztás egy izgalmas reggeli program lehet. Kivéve, ha naponta rengeteg döntést hozol meg, és a munkádhoz szükséged van minden csepp kreatív energiádra! A parfümválasztás is egy kreatív folyamat, de amikor rengeteg a tennivalód, simán lehet, hogy ezt nem élvezetes feladatként, hanem extra teherként éled meg.

Kutatók szerint minél több döntést kell reggelente meghoznod, annál kevesebb erőtartalékod maradhat a munkád során felmerülő kreatív döntéshelyzetekre – derül ki az Into The Gloss cikkéből. Nem véletlenül viselt Karl Lagerfeld vagy Steve Jobs szinte mindig ugyanolyan öltözéketa szellemi erejüket az apró, kevéssé fontos döntések helyett az igazán nagy horderejű, kreatív folyamatokra tartogatták!

Ugyanez igaz lehet a parfümökre is, és ennek köszönhető az illat-egyenruha vagy fragrance uniform kifejezés is. Ha megtalálod az egyetlen, hozzád tökéletesen passzoló illatot, és ahhoz ragaszkodsz, simán lehet, hogy könnyebben, energikusabban indulnak a reggeleid. (Nincs még meg az igazi? Csekkold a szezon legszexibb újdonságait!) Ráadásul a jellegzetes illatodat egy idő után hozzád kötik a kollégáid, ismerőssé válik számukra – és ami ismerős, abban jobban megbízunk, jobban kedveljük, közelebb érezzük magunkhoz. Tehát az illategyenruhád valójában szuper karrietrükk is! (Ha a tökéletes office-parfümöt szeretnéd megtalálni, például ezek között keresgélj!) És még egy ötlet: érdemes ugyanabból a kollekcióból a parfümhöz passzoló tusfürdőt, testápolót, szappant, dezodort vagy kézkrémet is beszerezni – az illatgyertya pedig a hab lehet a tortán!

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Még több

Bőrápolás