Ezért botoxoltat most a fél világ

A ráncsimító kezelés népszerűbb, mint valaha – kitalálod miért?

Ezért botoxoltat most a fél világ

A válasz adja magát: hát azért, mert ha állandóan maszkot hordunk, a szemkörnyékünkre és a homlokunkra extra figyelem hárul – és extrán fontos, hogy sima és ránctalan legyen. Egyre többen érzik úgy, hogy egy plusz réteg szempillaspirál nem dobja fel eléggé a maszkos outfitet.

Persze azért a dolog nem ennyire egyszerű – a jelenséget dr. Ekaterine Paschali, a Royal Clinics bőrgyógyásza, kozmetológusa és az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika klinikai szakorvosa magyarázta el nekünk.

„A járványidőszak beköszöntével, a korlátozások alatt, illetve azok feloldása óta az összes kozmetológiai beavatkozás iránti megnövekedett az igény itt Magyarországon is – mondja a szakértő. – Egyrészt valóban azért, mert a maszkból az arcunk felső része látszik csak ki, így a „mérges”, homlok illetve szem körüli ráncok előtérbe kerültek. De van egy másik fontos ok is: a maszk alatti területen a kozmetológiai kezelések után fellépő vörösség, duzzanat, bevérzések nem látszanak, vagy jóval kevésbé feltűnőek.”

dr. Ekaterine Paschali

És van még egy harmadik fontos ok is, amiért jelentősen több szépészeti beavatkozásra van igény most, mint a járvány előtt: a hosszabb felépülési idővel járó elváltozásokhoz eddig „el kellett tűnni” a munkából jó időre. A home office-nak köszönhetően azonban az átmeneti időszak könnyedén átvészelhető otthon – ezért akinek nem szükséges bejárnia a munkahelyére, jóval kevesebb szervezéssel tudja megoldani a szépítő kezeléseket!

Mit válasszak?

Ha nálad is téma esetleg, hogy alakíttass vagy szépíttess az arcodon, és sokat vagy közösségben, ezért mostantól hosszabb időre berendezkednél a maszkviselésre, a szakértő ezeket az eljárásokat ajánlja.

  • Az arc felső harmada felszívódó PDO szálakkal, hialuronsavval, mezoterápiával, illetve frakcionált gépi kezelésekkel (mikrotűs radiófrekvencia, CO2 lézer) is szépíthető – ezek önmagukban vagy kombinálva is használhatók.
  • A legideálisabb kezelés erre a területre a botulinum toxin, azaz a botox alkalmazása. A toxin ideiglenesen megszünteti az ideg és az izmok közötti kapcsolatot, így összehúzódás hiányában a ráncok a szem, a homlok és a szemöldök közti területen nem tudnak kialakulni –vagy ha már kialakultak, nem tudnak tovább mélyülni. A fiatalabb korosztálynak preventív jelleggel javasolható.
  • A szemkörnyéki kezeléseken kívül a szemöldökemelő botulinum toxin kezelések iránti igény is emelkedett, mivel a szemkörüli izmok lazítása során a tekintet megnyílik, ami kimondottan jól mutat a maszk felett.

Amit érdemes tudnod, ha botoxkezelésen gondolkodsz: a botulinum toxin hatása egy pár napon belül észrevehető, de a teljes hatás eléréséhez 2 hét szükséges. Rendkívül fontos, hogy 12 héten belül a kezelés nem ismételhető. Különböző neurológiai és izomgyengeséggel járó betegségek, bizonyos gyógyszerek használata, korábban a kezelés hatására kialakult allergiás reakció esetén, továbbá a várandósság és a szoptatás ideje alatt a kezelést nem szabad elvégezni. A természetes hatású, harmonikus eredmény eléréséhez pedig elengedhetetlen, hogy tapasztalt, felkészült és jó ízlésű kezelőorvost találj!

 

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Még több

Bőrápolás