Illatok, amiktől jobb lesz a kedved

Egy isteni illóolaj vagy térparfüm segíthet, hogy pozitívra hangold magad a borús téli időben.

Illatok, amiktől jobb lesz a kedved

Ha még nem járt át a karácsonyi hangulat, inkább az év végi fáradtság lett úrrá rajtad, kuckózz be otthonra, és varázsolj magad köré boldogító légkört! Az illatoknak hatalmas erejük van, használd őket például arra, hogy jobb kedvre derítsd magad. A leghatékonyabb vidámságot teremtő illatokat Fertőszögi Ágnes, a Fagnes Fragrant Soul márka alapítója mutatja be neked.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

fagnes (@fagnes_fragrantsoul) által megosztott bejegyzés

1. Édesnarancs

Az édesnarancs aromájában ott van a sok-sok napfény, ami a gyümölcsöt megérlelte, az élet szeretete, vidámsága, amire a téli sötét órákban akár önmagában is tudunk támaszkodni. Merülj el az illatban és figyeld meg, hogyan fakaszt mosolyra, varázsol fényt a szívedbe!

2. Keserűnarancsvirág

A legerősebb hangulatjavító illóolajok egyike. Levertség, érzelmi túlterheltség esetén különösen érdemes bevetni az idegrendszerre gyakorolt tonizáló hatása miatt. Segít elengedni a kívülről rád nehezedő nyomást és a külvilág gondjait, hogy a pillanatra, a mára fókuszálhass.

3. Mandarin

Játékos könnyedsége kiválóan oldja a szorongást, kiegyensúlyozza az idegrendszert, és nem utolsósorban nyugtató hatása révén segít pihentető álomba szenderülni.

4. Orvosi levendula

Igazi lelki fürdőben részesít, ahogy párologtatóba téve kibontakozik az ismerős, biztonságot adó illata. Szomorúság, szorongás, stressz esetén néhány cseppet a csuklód belső felére is csepegtethetsz. Mélyen lélegezd be és azonnal oldódik az érzelmi feszültség, megnyugszol.

5. Ylang-Ylang

Lazulj el, és hagyd, hogy ez a csodás bódító virágillat egyensúlyba hozza az érzelmi és a racionális oldaladat. Engedd, hogy oldódjon a lelkedben a problémák kapcsán keletkezett görcs, szorongás –messzebről szemlélve lehet, hogy nem is olyan fajsúlyos mindez. Ebben a fajta oldásban, feloldásban segít az ylang-ylang illata.

Használhatod ezeket az illóolajokat aromamécsesben, diffúzorban, esetleg illatkőre cseppentve. Ha a bőrödre teszel belőlük, azt lehetőleg valamilyen hordozóolajba, például sárgabarackmag-olajba keverve tedd. Ebben az összeállításban elolvashatod, a rosszkedven, lehangoltságon kívül mi mindenre használhatod még az illóolajok erejét.

A tiszta olajok mellett választhatsz jókedvre hangoló illatkeverékeket is, igazán különleges kompozíciókat találsz a galériában!

galéria

Illatok, amiktől jobb lesz a kedved

Illatok, amiktől jobb lesz a kedved

Fotó megosztása:

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Még több

Bőrápolás