2020 legégetőbb beautykérdései

Ezekre kerestek választ a legtöbben ebben a fura (?@!#) évben.

2020 legégetőbb beautykérdései

Idén egy kicsit (nagyon) más dolgok foglalkoztattak bennünket, mint egyébként, és ez azon is nagyon jól meglátszik, mikre kerestünk leginkább a Google-ben. Érdeklődve, majd aggódva olvastunk először mindent, ami a koronavírussal kapcsolatos, majd mindenre kíváncsiak voltunk, ami megkönnyíti vagy egyszerűbbé teszi a karantén-létet. A cég nemrég hozta létre a szépség témakör leggyakrabban feltett kérdéseit, mi a Popsugar válogatása alapján mutatjuk a legérdekesebbeket – és válaszokat is kínálunk rájuk!

Hogyan vágjunk otthon férfihajat?

A tavasz az otthoni hajvágás-hajfestés szezonja volt – a nyár rengeteg extra munkát adott a fodrászoknak, hogy helyre hozzák mindazt, amit a wannabe-hajszobrászok alkottak otthon. A pasik frizuráját könnyebb helyre rakni, viszont az, hogy otthon igazítani is könnyebb lenne, az nem teljesen állja meg a helyét. Az még nem elég, ha van egy nyírógéped!

Itt a válasz lépésről lépésre: Zsidró Tamás mesterfodrász ebben a videóban mutatta meg, hogyan vághatsz menő frizurát a pasidnak vagy a tesódnak!

Hogyan mossunk kezet?

Igen, erre is rengetegen kerestek. És persze nyilván nem arra gondoltak, hogy hogyan kell használni a szappant, hanem hogy hogyan mossuk meg a kezünket úgy, hogy a lehető legbiztosabbak legyünk benne: nem kapunk el semmilyen fertőzést. A dolgot mostanra valószínűleg tökélyre fejlesztetted, de a biztonság kedvéért ismételjük át az alapszabályokat: szappannal, legalább 20 másodpercig dörzsölve mindenhol (az ujjak tövénél is), majd jó alaposan leöblítve. És mindig, amikor hazaértél, használtad a mosdót, enni készülsz, vagy köhögtél, tüsszentettél a tenyeredbe. És az sem mindegy, mivel mosol kezet: ebből a cikkből megtudhatod, miért olyan szuper dolog a szappan, itt pedig cuki kézmosókat találsz, amelyek feldobják a fürdőszobádat!

Milyen sorrendben ápoljam a bőrömet?

Nagyon sok kérdés vonatkozott arra, hogyan következzenek a bőrápolók egymás után a szépségrutinban. A rétegezés nagyon fontos, ebben az összeállításban hosszabban olvashatsz róla. Az alapszabály: mindig a könnyedebb, vizesebb textúrájú termékek kerüljenek alulra, erre vidd fel a nehezebb, töményebb, gazdagabb krémeket.

Egy videót is mutatunk, amelyben szuperül összefoglalja a tudnivalókat a Skinsmart szakértője.

Hogyan fessünk hajat otthon?

Hát igen, ez mindenkit érdekelt, akinek festett haja van. És rengeteg how-to videó készült, de mi azt ajánljuk továbbra is: ha eddig fodrász festette a hajadat, ne állj át egyszer csak a dobozos hajfestékre. Katasztrófa lesz a végeredmény, pláne, ha szőkítve vannak a tincseid. Az otthoni hajfestékek működését illetően ezzel a cikkel tudod képbe hozni magad, addig is az alapszabályok: maximum 1-2 árnyalatot tudsz világosítani, csakis festetlen hajon. Festett tincseken egészen más lesz a végeredmény, mint ami a dobozon látható. Egyébként meg pandémia idején nem ciki a lenőtt haj!

Hogyan vágjuk hajat magunknak?

Sokan érezték úgy a karantén alatt, hogy nagyon ráférne már a frizurájukra egy kis frissítés, és próbálták ezt DIY módon megoldani. Megsúgjuk: speckó fodrászolló nélkül nagyobb kárt tehetsz a fürtjeidben, mint amekkora hasznot remélsz attól, hogy levágod a töredezett hajvégeket. Egy totális újrastylingolásba egyértelműen nem érdemes belemenni, a hajvégek igazítása sem lehet annyira sürgős, hogy ne tudnád kivárni, amíg biztonsággal eljutsz fodrászhoz.

A frufru viszont már neccesebb, Zsidró Tamás mesterfodrász azonban ehhez is készített neked videót! Az egyenes verzióval van a legtöbb macera, ha viszont hosszabb, középen elválasztott fazont vágatsz magadnak, vagy sikerül ilyenre lenövesztened, már vígan stylingolhatod rengetegféleképp – itt gyűjtöttünk össze hozzá klassz trükköket.

Hogyan kell Dermaplane-t csinálni otthon?

A finom szőrök eltávolítása az arcról nem új dolog, mégis a tavalyi év egyik sokakat foglalkoztató és sokat vitatott témája volt. Elképesztően egyenletes és egészséges fényű  lesz tőle a bőr – ha jól csinálják. Tulajdonképpen nem csak borotválásról, hanem egy speckó hámlasztásról van szó. (Szakértőnk, dr. Buda Bernadett cikkében rengeteg hasznos dolgot olvashatsz róla.) Egy borotvához hasonló eszközzel végzik, amelyet direkt arra fejlesztettek ki, hogy a szőrszálakon kívül az elhalt hámsejteket is eltávolítsa a bőr felszínéről. Akár egy ilyennel, akár borotvával állsz neki lecsupaszítani az arcodat, elég komoly sérülést kockáztatsz – szerintünk bízd ezt szakemberre, ha mindenképp szeretnéd kipróbálni a módszert.

Kiemelt kép: Getty Images

Még több

Bőrápolás