DRHAZI Bőrmegújítás (x)

Te is sokat szenvedsz attól, hogy problémás az arcbőröd? Az élelmiszerek megváltoztak, a környezet egyre terheltebb, így a szervezetünk és a bőrünk is megsínyli hatásukat.

2021.02.11. 13:02
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

DRHAZI Bőrmegújítás (x)

A bőrmegújítás szemlélete abból indul ki, hogy a normál funkciójú és szerkezetű bőr az alap bőrtípus. Természetesen a normál bőr is mutat egyéni különbözőségeket színében és szerkezetében, mégis azt mondhatjuk, hogy bármilyen bőr ami egészséges, az szép. Ma már bármilyen olyan eltérést, melyet korábban alkati, kóros vagy akár örökletes adottságnak tartottunk, a bőregyensúly eltolódásának a következményének tartunk, amit szükséges kiegyensúlyozni.

Mikor van szükség bőrmegújításra?

Leginkább akkor, ha az arcbőr szerkezete sérült. Ez nem minden esetben látható szabad szemmel, mivel a bőrkárosodás lehet mikroszkopikus méretű is és ilyenkor a tüneti jelek, a bőrérzékenység, az irritációra való hajlam és a bőrproblémák következtetnek a bőregyensúly zavarára.

A legtöbben bőrérzékenységgel, T zóna problémával vagy rosacea-val, mások aknéval küzdenek. A kutatások szerint ezen problémák hátterében egyértelműen a bőregyensúly eltolósa áll, aminek oka a bőr szerkezeti károsodása és a hozzá társuló bőrfertőzés.

Ma átlagosan a nők 80%- a küzd valamely fokú bőrérzékenységgel. A legnagyobb probléma az, hogy amikor szeretnénk áttérni tiszta, természetes, értékes növényi olajokat tartalmazó kozmetikumokra, akkor a bőrünk a mikrosérülések miatt gyakran gyulladással, irritációval reagál.

Mi ennek az oka? A szintetikus és ásványi olajok és a vegyszerek károsítják ugyan a bőrt és bőregyensúly eltolódást okoznak, de nem táplálják a bőrön élő mikroszkopikus méretű Demodex atkákat, melyek az eltolódott egyensúlyú bőrön könnyen elszaporodhatnak, mert a natúr kozmetikumok tiszta olajai kiváló táplálékforrást adnak nekik. Túlzott jelenlétük komoly károkat okoz a bőr élettanában és szerkezetében. A bőr gyulladással, irritációval és még fokozottabb bőrérzékenységgel reagálhat, majd az egyéni érzékenységnek megfelelően aknét, rosaceát vagy más bőrelváltozásokat hoznak létre.

A bőrmegújítás újra kialakítja a bőregyensúlyt

Optimális, ha a bőrszerkezetet és a mikrobiológiai egyensúlyt párhuzamosan alakítjuk ki óvatosan balanszírozva. Ez a két tulajdonság összefügg, egyik nélkül a másik nem állítható helyre, mert a sérült bőrszerkezet felbontja a mikrobiológiai egyensúlyt és a mikrobiológiai egyensúly felbomlása is károsítja a bőrszerkezetet. Emellett a bőrmegújítás minden esetben egyéni, az adott bőrtünetekre és az egyéni bőrreakciókra is figyelmet fordít.

További információkat olvashatsz a DRHAZI bogcikkében!

DRHAZI Bőrmegújítás – Természetes és holisztikus Rosacea és Akne kezelés

Bejelentkezés arcdiagnózisra: +36 30 871 4668

Címkék: bőrmegújítás

Még több Bőrápolás

A beautycucc, ami a bőrödnek és a lelkednek is jót tesz

A beautycucc, ami a bőrödnek és a lelkednek is jót tesz

Vegyük most a szokásosnál kicsit spirituálisabbra a dolgokat: sokak szerint a féldrágakövek rezgései, energiája jótékony hatású lehet – a bőrödre is. Közülük pedig a rózsakvarc az egyik leghatékonyabb szépítő.

Ezt az ételt hanyagolnod kéne, ha igazán szép bőrt szeretnél

Nem a tejről és nem is az olajos magvakról lesz most szó, amiknek a legtöbben a pattanásaikat tulajdonítják, hanem egy sokkal alattomosabb bőröregítő finomságról.

Jól krémezed az arcod? A szakértő elárulja!

A legszuperebb arcápoló is hatásosabb, ha bemasszírozod a bőrödbe. De nagyon nem mindegy, hogyan végzed az arcmasszázst! Erre figyelj, hogy ne vasalj vele újabb ráncokat a pofidra.

A titok, amitől ragyogóan szép lesz a bőröd

Ha eleged van abból, hogy az arcbőröd fakó, élettelen, szürkés, töltsd fel egy kis extra oxigénnel!

10 fura ok, amiért pattanásos lehetsz

Néha egészen meglepő oka lehet annak, hogy nem tudsz megszabadulni a zavaró pattanásoktól a pofidon.

5 szuper reggeli beautyszokás, amitől gyönyörű lesz a bőröd

Nem kell nagy dolgokra gondolni, néha apróságok is elegendőek, hogy szebb legyen az arcbőröd. A titok: odafigyelés és rendszeresség!

Kell a pasiknak arckrém vagy sem?

Te el sem tudod képzelni az estéidet és reggeleidet az arcápoló rutinod nélkül, a pasid meg csak a zuhany alatt megmossa az arcát és kész. Aggódsz, hogy mi lesz később a bőrével? Szakértőnk elárulja, érdemes-e győzködnöd, hogy ápolja jobban az arcát.

Mutatjuk a sztárok kedvenc pattanás elleni trükkjét

Bizony, még Lili Reinhart vagy Rosie Huntington-Whiteley is küzd néha hatalmas, piros pattanásokkal. Ez a beautycucc mindig ott figyel a fürdőszobájukban ilyen esetekre.