DRHAZI Bőrmegújítás (x)

Te is sokat szenvedsz attól, hogy problémás az arcbőröd? Az élelmiszerek megváltoztak, a környezet egyre terheltebb, így a szervezetünk és a bőrünk is megsínyli hatásukat.

2021.02.11. 13:02
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

DRHAZI Bőrmegújítás (x)

A bőrmegújítás szemlélete abból indul ki, hogy a normál funkciójú és szerkezetű bőr az alap bőrtípus. Természetesen a normál bőr is mutat egyéni különbözőségeket színében és szerkezetében, mégis azt mondhatjuk, hogy bármilyen bőr ami egészséges, az szép. Ma már bármilyen olyan eltérést, melyet korábban alkati, kóros vagy akár örökletes adottságnak tartottunk, a bőregyensúly eltolódásának a következményének tartunk, amit szükséges kiegyensúlyozni.

Mikor van szükség bőrmegújításra?

Leginkább akkor, ha az arcbőr szerkezete sérült. Ez nem minden esetben látható szabad szemmel, mivel a bőrkárosodás lehet mikroszkopikus méretű is és ilyenkor a tüneti jelek, a bőrérzékenység, az irritációra való hajlam és a bőrproblémák következtetnek a bőregyensúly zavarára.

A legtöbben bőrérzékenységgel, T zóna problémával vagy rosacea-val, mások aknéval küzdenek. A kutatások szerint ezen problémák hátterében egyértelműen a bőregyensúly eltolósa áll, aminek oka a bőr szerkezeti károsodása és a hozzá társuló bőrfertőzés.

Ma átlagosan a nők 80%- a küzd valamely fokú bőrérzékenységgel. A legnagyobb probléma az, hogy amikor szeretnénk áttérni tiszta, természetes, értékes növényi olajokat tartalmazó kozmetikumokra, akkor a bőrünk a mikrosérülések miatt gyakran gyulladással, irritációval reagál.

Mi ennek az oka? A szintetikus és ásványi olajok és a vegyszerek károsítják ugyan a bőrt és bőregyensúly eltolódást okoznak, de nem táplálják a bőrön élő mikroszkopikus méretű Demodex atkákat, melyek az eltolódott egyensúlyú bőrön könnyen elszaporodhatnak, mert a natúr kozmetikumok tiszta olajai kiváló táplálékforrást adnak nekik. Túlzott jelenlétük komoly károkat okoz a bőr élettanában és szerkezetében. A bőr gyulladással, irritációval és még fokozottabb bőrérzékenységgel reagálhat, majd az egyéni érzékenységnek megfelelően aknét, rosaceát vagy más bőrelváltozásokat hoznak létre.

A bőrmegújítás újra kialakítja a bőregyensúlyt

Optimális, ha a bőrszerkezetet és a mikrobiológiai egyensúlyt párhuzamosan alakítjuk ki óvatosan balanszírozva. Ez a két tulajdonság összefügg, egyik nélkül a másik nem állítható helyre, mert a sérült bőrszerkezet felbontja a mikrobiológiai egyensúlyt és a mikrobiológiai egyensúly felbomlása is károsítja a bőrszerkezetet. Emellett a bőrmegújítás minden esetben egyéni, az adott bőrtünetekre és az egyéni bőrreakciókra is figyelmet fordít.

További információkat olvashatsz a DRHAZI bogcikkében!

DRHAZI Bőrmegújítás – Természetes és holisztikus Rosacea és Akne kezelés

Bejelentkezés arcdiagnózisra: +36 30 871 4668

Címkék: bőrmegújítás

Még több Bőrápolás

A legjobb önbarnító-trükkök, hogy természetes legyen a hatás

A legjobb önbarnító-trükkök, hogy természetes legyen a hatás

Így használd az önbarnítódat, hogy ne legyél foltos vagy sárga – kozmetikus szakértőnk tippjei következnek.

Kevesebb krémtől is szebb lehet a bőröd: menő a minimál az arcápolásban

Hány beautycucc van a fürdőszobádban? És mennyit használsz is belőle? Legyél tudatosan minimalista, simán lehet, hogy a bőrödnek nagyon bejön!

Bajuszgyanta saját kezűleg: neccesebb, mint gondolnád

Mondjuk még mindig jobb, mint ha szőkíteni próbálnád a zavaró pihéket a szád fölött... Erre figyelj, ha kipróbálnád a DIY bajuszgyantát.

Ne hagyd, hogy ellustuljon a bőröd: szuper C-vitaminos szérumokat mutatunk!

Ha ragyogó, egységes, sima bőrre vágysz, és nem csak holnap, hanem évek múlva is, a C-vitamin legyen alap a bőrápoló rutinodban! Szuper szérumokat ajánlunk magyar márkáktól!

Rózsavizes arckrém: eláruljuk, miért van rá szükséged AZONNAL

Ennél nőiesebb arcápoló nincs: a rózsavíz a bőrödnek és a lelkednek is jót tesz!

Végre mehetnék körmöshöz, de rettegek a vírustól

Újra nyitnak a szépségszalonok, de a járvány valójában még nagyon is jelen van. Mit tehetsz, ha te az óvatosabbak, vagy akár a kimondottan parásabbak közé tartozol?

A tökéletesen hidratált bőr titka: turbózd fel a fátyolmaszkod!

Csak feldobod és 10 perc múlva ragyogsz is... De ügyes trükkökkel lehet még fokozni a hidratáló textilmaszkod hatását!

Intim gyanta otthon – ez lehet a totális simaság ára

Tudjuk, aki gyantáztat, az nagyon nehezen vált át másik megoldásra. De nem biztos, hogy a DIY jó ötlet, hogy sima legyél odalent!

Így használd jól a mosható sminklemosó korongjaidat

Nagy lépés a zero waste beautyrutin felé, ha lecseréled a vattakorongjaidat mosható darabokra. De nem mindegy, hogyan tárolod és tisztítod őket!

7 tusfürdőhab amit imádni fog a bőröd

Mintha illatos felhőt simítanál a testedre – ha kipróbálsz egy tusfürdőhabot, lehet, hogy függő leszel!

Új tavaszi szépségrutin: ébreszd fel a bőröd!

Ha a fakó, fáradt pofid is alig várja már a napsütést, a meleget, a virágillatot és a madárcsicsergést, ezekkel a beautycuccokkal újra ragyogóvá varázsolhatod!

Így tisztítsd az arcodat, ha száraz a bőröd

Nagyon nem mindegy, mivel mosod le a pofidat, ha folyton száraznak érzed. (Meg amúgy sem.)