Ha bársonyos kézre vágysz, ezt a 4 tanácsot fogadd meg!

És nem is akárkitől, egy igazi kézmodelltől jönnek a tippek!

Ha bársonyos kézre vágysz, ezt a 4 tanácsot fogadd meg!

Fogadjunk, hogy a te kezed sem bírja már jól a hideget, a vitamin- és napfényhiányt meg az állandó kézmosást- és kézfertőtlenítést! Egy jó kézkrém alap, de lehet, hogy mostanra nem feltétlenül elég. A Byrdie-nek Susan Schell kézmodell mesélte el, mitől is olyan gyönyörű a keze.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Susan Schell (@susankschell) által megosztott bejegyzés

Félre az ollóval!

Susan első számú tanácsa, hogy most azonnal hagyd abba a körömágybőr-vágást, és csakis speckó olajat használj a körömágyad bőrének ápolására. A vágás hatására egyrészt gyorsabban nő a bőr, másrészt ha nem jól csinálják, ápolatlan, egyenetlen hatást kelthet. Plusz ha erős, egészséges körmöket szeretnél, akkor a körömágyad ápolására extra figyelmet kell fordítanod. Vagdosás helyett tegyél fel olajat majd narancsfa pálcával óvatosan told vissza a bőrt.

Tipp: Sally Hansen Miracle Cure Strengthener 3199 Ft

Maszkolj!

Fotózások előtt Susan mindig feldob egy maszkot a kezére. Ő saját verziót készít kétféle kézkrémből, mindkettő gazdag, tapadós textúrájú – olyan, amilyet esetleg nappal nem szívesen használnál, mert nem szívódik be azonnal. Plusz felteszi a körömágybőrápoló olajat, vastagon a keveréket, és erre pamutkesztyűt húz. (Ebben az összeállításban szuper kézkrémeket találsz.)

Tipp: Nursem szupertápláló és védelmező kézkrém 3990 Ft (naturalskin.hu)

Merítsd viaszba!

A modell lelkes híve a paraffinos kézápolásnak – ez a módszer itthon is elérhető manikűrszalonokban, kozmetikusoknál. Ha nagyon rossz állapotban van a kezed, érdemes kipróbálnod. Gazdag ápoló krém kerül először a kezedre, majd felmelegített paraffinviszba mártod néhányszor, ami megszilárdul rajta. A viaszréteg hatására a krém maximálisan fel tud szívódni a bőrödbe (olyasmi a hatása, mint a dunsztkötésé).

Tipp: Avon Blissfully Nourishing kéz- és lábpakolás paraffinnal 1300 Ft (avon.hu)

Mosd le a lakkod!

Soha ne mutatkozz lepattogzott lakkal – ez kimondottan ápolatlan hatást kelt. Ezzel a trükkel gyorsan és hatékonyan távolíthatod el a repedezni kezdett lakkot – még akkor is, ha csillámos, glitteres vagy homokhatású. Itass át bőségesen egy vattakorongot lemosóval, majd tedd rá a körmödre és hagyd rajta egy kicsit. Ezután gyengéd nyomást kifejtve törölj le a lakkból egyetlen mozdulattal annyit, amennyit csak tudsz, és utána se dörgöld a körmöd, hanem finom, lefelé irányuló mozdulatokkal törölgesd. És persze MINDIG tegyél fel a színes lakk alá alaplakkot!

Tipp: Douglas Nourishing Nail Polish Remover körömlakklemosó 2490 Ft (Douglas parfümériák)

Kiemelt kép: Getty Images

Még több

Bőrápolás