Ezért olyan fontos, hogy megtaláld a TÖKÉLETESEN neked való arcápolót

Nem csak a bőröd, a bolygó is hálás lesz érte!

Ezért olyan fontos, hogy megtaláld a TÖKÉLETESEN neked való arcápolót

Megtetszett a reklámban, olyan jól nézett ki az üzletben, vagy épp akciós volt, és megvetted azt a jónak ígérkező arckrémet anélkül, hogy alaposabban megvizsgáltad volna, tényleg jó-e neked. Egyáltalán, pontosan tudod, hogy milyen az az arckrém, ami TÉNYLEG jó neked?

Ehhez nem árt kifaggatnod a kozmetikusodat és jó alaposan meg is vizsgálnod a pofidat. A bőrtípusodat, hogy normál, zsíros, száraz vagy normál az arcbőröd, a legtöbb esetben te is sejted, de a legjobb, ha a kozmetikusod erősít meg abban, hogy milyen alaptípusra való termékek között keresgélj. A bőröd aktuális állapotát pedig te észleled minden egyes nap – a tükörben, tapintásra, érzésre. Lehet, hogy az utóbbi időben érzékenyebb, problémásabb, dehidratált lett – ez is fontos szempont az alap arcápolók, arctisztítók és a kiegészítő termékek kiválasztásakor.

Nem jó bármilyen

De miért kell ennyit kategorizálni? Miért nem jó bármilyen arckrém – hidratál, és kész?!? „Nagyon fontos, hogy mindig a bőröd állapotának megfelelő arcápolót használj, ha nem így teszel, ronthatsz is rajta – figyelmeztet Agonás Katalin kozmetikus. – Például ha zsíros, pattanásos a pofid és olajos, alkoholtartalmú vagy illatanyagot tartalmazó terméket választasz, megsokszorozódhatnak a pattanásaid. Fontos, hogy soha semmit ne vigyél túlzásba, mert az amúgy nem problémás bőrödet tönkre teheted vele. A bőrápolásban a kevesebb általában több – sok olyan esettel találkoztam, amikor a vendég magának és a meggondolatlan termékhasználatnak köszönhette, hogy érzékennyé vált a bőre. A túlzásba vitt peelingezéstől például akár pikkelyes hámlás, súlyos viszketés vagy maradandó károsodás is kialakulhat!”

Agonás Katalin kozmetikus

Összeszedtünk jó pár érvet a tudatos kozmetikumválasztás mellett

  • A nem neked való krémek ronthatnak a bőröd állapotán
  • Ha nem a bőrtípusodra való, nem hozza majd a csomagoláson vagy reklámban ígért hatást.
  • A jól kiválasztott krémből kevesebb elég – ezért ritkábban kell újat venned, szóval spórolsz is. Még akkor is, ha egy jobb minőségű, drágább terméket választasz.
  • Egy csomó felesleges bosszankodástól kíméled meg magadat – és a pénztárcádat.

Legyél ökocsaj!

És még egy fontos érv a kevesebb, de tökéletesen neked való kozmetikum mellett: a környezetet is kíméled így! Az internet imádja a Hyram nevű Youtubert, skinfluencert, aki szerint a bolygónk védelme szempontjából is nagyon fontos, hogy ne vegyél le bármilyen bőrápoló terméket a polcról, hanem csakis olyat vásárolj vagy rendelj, ami pont neked való.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hyram (@skincarebyhyram) által megosztott bejegyzés

A szépségipar rengeteg műanyaghulladékot termel, a termékek gyártása megterhelő lehet a környezet számára – még akkor is, ha a legtöbb cég ma már igyekszik minimalizálni a karbonlábnyomát, csökkenteni a csomagolóanyagok mennyiségét és a káros anyagok kibocsátását. „Egyszerűség és minimalizmus a szépségápolásban – erre biztatom a követőimet. A legtöbb embernek bőven elég mindössze 4 lépés az arcápoló rutinjában (tisztítás, szérum, hidratálás, fényvédelem) és nincs szüksége 20 termékre a fürdőszobapolcán. A legjobb módja a környezeti terhelés csökkentésének, ha csökkented a fogyasztásodat.”

Sokkal többre mész néhány körültekintően megválasztott termékkel, mint az impulzusvásárolt illatos krémcsodákkal, amelyek nem a te bőrtípusodra vagy nem a te bőröd problémáira, igényeire valók!

Kiemelt kép: Getty Images

Még több

Bőrápolás