Így használd jól a mosható sminklemosó korongjaidat

Nagy lépés a zero waste beautyrutin felé, ha lecseréled a vattakorongjaidat mosható darabokra. De nem mindegy, hogyan tárolod és tisztítod őket!

Így használd jól a mosható sminklemosó korongjaidat

Ha erősebben sminkelsz, simán elfogy 2-3 darab vattakorong minden alkalommal, amikor tisztítod a pofid. És reggel is használsz egyet, hogy micellás vízzel áttöröld az arcodat, pedig nagy tisztításra nem is lenne szükség… Ugye, mennyi felesleges hulladék képződik így? A mosható arctisztító korongok nagyon jó alternatívák lehetnek, de figyelned kell arra, hogy jól kezeld őket, ha nem akarod, hogy a bőröd visszasírja a vattás megoldást. (Amúgy nem fogja, sőt. A vatta és a fehérítéséhez használt vegyszerek irritálhatják az érzékeny bőrt, örülni fog, hogy megszabadul ettől!)

Tartsd tisztán!

Ideális lenne minden használat után kimosni őket. Ehhez az kell, hogy legyen belőlük több, és mikor összegyűlt egy adag, akkor egyben, mosózsákban vagy hálóban szépen tedd be a mosógépbe. Jobb, ha a mindennap használt ruháidtól külön mosod, tedd össze őket az arctisztításhoz használt törülközőkkel például. Ha bírják, mosd őket 60 fokon, kímélő, bőrbarát, allergénmentes mosószerrel.

Mosd kímélően!

A gyengéd mosószeren kívül az is fontos, hogy ne használj túl sok vegyszert! Mosószerből elég egy kevés, öblítőt semmiképp ne használj – ahogy folttisztítót vagy fehérítő adalékot sem! Ezek közül mindegyik bőrirritációt okozhat az érzékeny arcbőrnél.

Szárítsd meg!

Csakis akkor tedd el őket, ha tökéletesen szárazak, mert ha nem tudnak kiszáradni, a baktériumok melegágyává válhatnak. Ha nem sminkelsz, akkor lehet, hogy nem használsz mindennap új korongot, hanem jó alaposan kiöblíted a csap alatt, és másnap újra beveted. Ez is oké, főleg például a mikroszálas korongoknál, csak itt is figyelj arra, hogy jól ki tudjanak száradni a korongok – lehetőleg akaszd fel őket!

Fertőtlenítsd!

Amelyikeket lehet, azokat vasald ki (a pamutot szabad, a mikroszálasat semmiképp). A fertőtlenítő mosószeradalék nem biztos, hogy mindenkinél jó megoldás, mert az érzékeny bőrt irritálhatja. Viszont jó ötlet a napon szárítani a korongokat, a napfény nagyon jó fertőtlenítő!

Cseréld őket!

Sajnos a kedvenc korongjaid sem örök életűek, de ha van egy nagyobb készleted, azzal azért elég sokáig elleszel anélkül, hogy cserélned kéne. De ha nagyon erősen elszíneződtek, úgy érzed, már nem tudod elég alaposan kitisztítani őket, akkor megérett az idő egy új szett beszerzésére. Jó ötlet egyébként, hogy rögtön használat után kiöblíted, megszárítod és így teszed a szennyesgyűjtőbe, mert így a smink és a szennyeződések nagyobb részét még akkor eltávolítod, amikor még nem száradt bele a szövet szálai közé.

Válassz a bőrödhöz valót!

Általában finom, selymes felületűek ezek a korongok, de mielőtt nagyobb tételt vásárolsz belőlük, érdemes tesztelni, mennyire szereti őket az arcbőröd. Lehet, hogy a pamutot jobban bírja, mint a mikroszálasat, vagy épp fordítva. Esetleg a bambusz jön be, vagy a biofonálból horgolt változat. Nagyon fontos, hogy csak olyat használj, ami nem dörzsöli, irritálja a bőrödet!

Mutatunk is pár szuper újdonságot, próbáld ki őket!

Mosható sminklemosó korongok, arctisztító párnák

1. Garnier Skin Active sminkelmosó korong 2090 Ft (notino.hu)
2. Clean & Smart Beauty Mosható Arctisztító Korongok + Ajándék Mosózsák 2990 Ft (cleansmartbeauty.com)
3. Sugarpeas mosható arctisztító korongok 2650 Ft-tól (sugarpeas.hu)

Az arctisztítás a bőrápolásod ultrafontos lépése, olvass róla még!

Ha száraz a bőröd, nagyon óvatosnak kell lenned a tisztítással (is).

Így járhatsz, ha rendszeresen szkippeled a tisztítást.

Próbáltál már szilikonos arctisztítót?

Az egyperces beautyszabállyal sokkal szebb lehet a bőröd.

Még több

Bőrápolás