Intim gyanta otthon – ez lehet a totális simaság ára

Tudjuk, aki gyantáztat, az nagyon nehezen vált át másik megoldásra. De nem biztos, hogy a DIY jó ötlet, hogy sima legyél odalent!

Intim gyanta otthon – ez lehet a totális simaság ára

A kozmetikusod valószínűleg napokon belül újra tud fogadni, de te parázol, mert még mindig rengeteg a megbetegedés? Vagy régóta kacérkodsz a gondolattal, hogy kipróbálod, te is meg tudod-e oldani magadnak az otthoni bikinigyantát? Van pár dolog, amit MUSZÁJ tudnod, mielőtt gyantapatront ragadsz! Kovács Eta, a Skintim szépségszalonok tulajdonosa segít eldönteni, belevágj-e, és ha igen, hogyan ne okozz sérülést magadnak. (Most szólunk, az intim gyanta s. k. elég necces tud lenni!)

Ugyan, mi történhet?!?

„A rendkívüli helyzet rendkívüli megoldásokat szül, de alapjáraton senkinek sem ajánlanám, hogy békeidőben saját kezűleg gyantázzon intim tájakon. Nagyon nagy a fertőzésveszély és akár maradandó hámsérüléseket is okozhatunk magunknak – figyelmeztet a szépségszakértő. – Komoly fájdalom, égési sérülés, nem múló heg is lehet a vége egy-egy ügyetlen próbálkozásnak!” Persze mi is hallottunk olyan csajokról, akik simán legyantázzák maguknak brazil fazonra, de azért ez nagyon ritka. Még a kozmetikusoknak sem egyszerű ezt DIY-ban megoldani, hiszen nehezen hozzáférhető, extraérzékeny területről beszélünk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Skintim gyantaszalonok (@skintimszepsegszalon) által megosztott bejegyzés

Inkább a borotva?

Biztos sokszor hallottad, hogy a borotválással tönkreteszed a gyantázással elért eredményt és a szőr megerősödik tőle. Nos, az intimkozmetikus szerint még mindig jobb, mint ha gyantázni próbálnál magadnak, hogy sima maradj addig is, amíg nem csillapodik kicsit a vírushelyzet és bátrabban veszel igénybe szépítő szolgáltatásokat.

„A lakossági célra vásárolható termékek nem helyettesíthetik a szépségszalonok szakképesített kozmetikusai által biztosított szolgáltatásokat. Ebben az időszakban inkább az állapotmegóvásra, az előkészítésre helyezd a hangsúlyt. Legjobb megoldás a trimmelés, de borotválással megtartható az a szőrméret, amivel nem lesz fájdalmasabb a gyantázás, ha újból eljutsz a kozmetikushoz. A borotvával azért ne akard sokáig kihúzni, inkább csak néhány alkalmat javaslunk, mert tartós használat esetén megerősödhet a szőr, illetve begyulladhatnak a szőrtüszők.”

Ha mégis bevállalod a DIY gyantát

Ha úgy döntesz, hogy van benned elég elszántság a saját kezű gyantázáshoz, a következőket mindenképp tartsd be!

  • Ha most gyantázol életedben először, akkor semmiképp ne bikinivonallal vagy pláne még intimebb területtel kezdd! Jó néhány sikeres lábgyanta után merj csak nekivágni!!!
  • Először is fertőtlenítsd le a bőrödet bőrfertőtlenítővel, majd babapúderrel zsírtalanítsd.
  • Mindenképp megfelelő (a csomagoláson ajánlott) hőfokra melegítsd a gyantát, mert ha túl meleg, akkor égési sérülést is okozhat, ha pedig túl hideg, akkor nagyon fájdalmas lehet a művelet.
  • A gyanta felkenésénél és letépésénél feszítsd a bőrt (ahogy a kozmetikusod szokta, biztosan emlékszel a mozdulatra), mert enélkül nagyon könnyen meg lehet tépni azt. Ilyenkor alakul ki a véraláfutás vagy hámsérülés.
  • Arra nagyon ügyelj, hogy ugyanarra a területre nem lehet kettőnél többször felkenni a gyantát, szintén komoly hámsérülést okozhatsz ezzel a hibával.
  • Figyelni kell a szőrnövekedési irányra, merre kell felkenni, illetve letépni a gyantát. Ez gyantatípusonként változhat, és sajnos nem biztos, hogy van utalás erre a csomagoláson. Pedig fontos lenne, mert ha nem jó irányba kened fel és téped le, azzal beletörheted a szőrt a szőrtüszőbe – ami olyan hatású, mintha leborotváltad volna. (Általános szabály, hogy a szőr növekedési irányába kened fel a gyantát, és azzal ellentétesen húzod le, de mint mondtuk, ez nem minden gyantánál van így!)
  • A kozmetikustól látott határozott letépő mozdulat is nagyon fontos, hogy fájdalom- és sérülésmentes legyen a művelet.
  • Gyantázás után ismét fertőtlenítsd a bőröd, majd kend be nyugtató krémmel.
  • Utána 24-48 óráig nem javasolt szaunázni, szoláriumozni, napozni, forrófürdőt venni és strandra vagy uszodába menni.
intim gyanta otthon

(Fotó: Pexels.com/Rodolfo)

A bikinivonal nem bonyolult?

Lehet, hogy úgy tűnik, csak egy vékony csík a bugyivonal mellett, de azért nem olyan egyszerű vele, mert odalent nem egy irányba nő a szőr, ahogy mondjuk a karodon vagy a lábadon. „Ezért igényel komolyabb szakértelmet és gyakorlatot, illetve ezért olyan nehezen kivitelezhető saját kezűleg a teljes intim gyanta – figyelmeztet szakértőnk. – Minél beljebb haladsz a gyantával, annál érzékenyebb a terület, és annál nehezebben követhető le a szőr növekedési iránya. Emiatt nagyobb a sérülésveszély, akár orvosi ellátást igénylő bajt is okozhatsz magadnak!” Mivel nehezen férsz hozzá, sokkal bonyolultabb itt a bőrt a megfelelő irányba feszíteni, és jóval kisebb lépésekben kell haladni. Ami extrán necces, hiszen nyilván minél előbb túl akarsz lenni a fájdalmas procedúrán. De a kapkodás itt nagyon nem fér bele! Nem haladsz tőle gyorsabban, viszont sokkal nagyobb a sérülésveszély. Amúgy is számíts arra, hogy nem ugyanannyi ideig fog tartani, mintha szakavatott, rutinnal rendelkező kozmetikus végezné a műveletet. Szóval jól gondold át, megéri-e a macerát!

Nem csak a gyantázásnak, a borotválásnak is vannak ám trükkjei!

Nagyon nem mindegy, hogyan használod a borotvát a hónaljadon!

Ilyen vicceset nyilatkozott Katy Perry a lábszőréről.

Tovább tart a bőröd simasága, ha ügyesen borotválod!

Még több

Bőrápolás