A tökéletesen hidratált bőr titka: turbózd fel a fátyolmaszkod!

Csak feldobod és 10 perc múlva ragyogsz is… De ügyes trükkökkel lehet még fokozni a hidratáló textilmaszkod hatását!

A tökéletesen hidratált bőr titka: turbózd fel a fátyolmaszkod!

Nem csak a hatóanyagaival hanem az énidővel is szépít a hidratáló fátyolmaszkod: az a 10-15 perc (esetleg 30, ha hidrogéles maszkod van), amíg hat a maszk, és amíg te relaxálsz, olvasgatsz (NEM dolgozol, NEM takarítasz), addig a bőröd és a lelked is kisimul kicsit. Tudunk azonban pár apróságot, amivel még többet hozhatsz ki a textilből!

1. Vágd meg!

Ha macerás a felhelyezés, vagy ami még gyakoribb, hogy az orrnyergednél nem tud felsimulni a maszk, akkor egyszerűen vágd ketté vízszintesen az orrész alatt. Egyébként is lehet olyan maszkokat kapni, amelyek már eleve két részben helyezhetőek fel, de ez az egyszerű trükk még könnyebbé teszi a felhelyezést és tökéletesebbé az illeszkedést – így a szemkörnyéked sem marad ki a hidratálásból!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

AVA 주원 (@glowwithava) által megosztott bejegyzés

2. Használd a maradékot!

Miután kiveszed a maszkot a csomagból, marad még benne bőven a hidratáló eszenciából. Ezt bemasszírozhatod egyszerűen a nyakadba és a dekoltázsodba, de kipróbálhatod azt is, hogy vattakorongra csepegteted, azt kettévágod, és máris kész a szem alatt használandó extra maszk! Az eszenciát el is teheted későbbre egy zárható dobozban, és másnap felhasználhatod szemkörnyékápoló maszkként!

3. Görgesd át!

A rózsakvarc vagy bármilyen féldrágakőből készült arcroller nagyon jó eszköz ahhoz, hogy felturbózd a maszkod hatékonyságát. Belülről kifelé irányuló mozdulatokkal, alulról felfelé haladva masszírozd át a vele a pofidat – még hatékonyabbá teheted így a relaxélményt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nataussie (@nataussie.au) által megosztott bejegyzés

 

4. Használd újra!

Nem később, és nem az arcodon, de a maszkban maradt eszenciát használhatod a kezeden vagy akár a lábfejeden is! Miután levetted a pofidról, vágd ketté a maszkot, és tedd fel a kézfejedre vagy a lábfejedre, sőt, akár a sarkadra is. Hosszabbítsd meg egy kicsit a pihenést, amíg itt is hat a szérum.

5. Olajozz alá!

Ha használsz arcolajat, jó ötlet tenni belőle egy picit a maszk alá. Nem kell sok, épp csak egy kevés. A maszk anyaga maga is segíti, hogy a hatóanyagok mélyebben felszívódjanak, ráadásul a legtöbb fátyolmaszk formulája tartalmaz olyan anyagokat, amelyek segítik a jótékony összetevők felszívódását – így a maszk alá felvitt olaj még hatékonyabb tud lenni.

fátyolmaszk, hidratálás

1. Garnier Skin Naturals Hydra Bomb textilmaszk kamillával 790 Ft
2. Iroha Nature hidratáló fátyolmaszk 1990 Ft
3. Biotherm Aqua Bounce Flash maszk 2800 Ft

6. Tusolj vele!

Ha egy forró (inkább kellemesen meleg, a bőrödnek jobb) fürdő vagy egy hosszas, jóleső tusolás közben a hidratáló maszkod még hatékonyabban tölti fel a bőrödet nedvességgel az extra páratartalom miatt.

7. Hűtsd le!

Ha azért (is) használod a maszkot, mert a bőröd extraszáraznak érződik, húzódik, piros, akkor tedd hűtőbe fél órára, mielőtt feltennéd. Nagyon jól fog esni a pofidnak a hűsítő hidratálás!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jennifer Aniston (@jenniferaniston) által megosztott bejegyzés

8. Simítsd fel!

Mikor felhelyezed, akkor először felül, a homlokodnál illeszd a maszkot, majd szépen simítsd lefelé. Ezután az ujjaddal simítgasd gyengéden felfelé és belülről kifelé a maszkot, ez a finom masszázs segíti a nyirokáramlást és a hatóanyagok felszívódását is.

9. Figyeld az órát!

A hidrogél maszkokat simán fennhagyhatod akár fél óráig is, de általános szabály, hogy ne hagyd jóval tovább fenn a maszkokat, mint amit a csomagoláson írnak. Ha azt érzed, hogy kezd kiszáradni, akkor pont hogy a bőrödtől vonhatja el a nedvességet, ami ugye nagyon nem cél egy hidratáló maszknál.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Karlie Kloss (@karliekloss) által megosztott bejegyzés

10. Duplázz!

Próbáld ki, hogy először feldobsz egy tisztító anyagos maszkot, majd miután lemostad, jöhet a hidratáló fátyolmaszk – tényleg szuper kombó, a bőröd gyönyörű lesz tőle! Az agyag szépen előkészíti a bőrt a további hatóanyagok befogadására. De jó trükk az is, hogy a fátyolmaszk alá hidrogéles szemkörnyékápoló tapaszt teszel fel, még szebb lesz a hatóidő végére a szemkörnyéked!

A maszkolás az egyik legizgibb dolog a bőrápolásban, van még egy csomó ötletünk!

Ha bejön a DIY, készíts magadnak kurkumás maszkot!

Így maszkolj, ha olyan szép bőrt szeretnél, mint Daphne Bridgertoné.

Az ajkadra is tehetsz textil- vagy hidrogélmaszkot, szuperpuha lesz tőle.

Még több

Bőrápolás