Bajuszgyanta saját kezűleg: neccesebb, mint gondolnád

Mondjuk még mindig jobb, mint ha szőkíteni próbálnád a zavaró pihéket a szád fölött… Erre figyelj, ha kipróbálnád a DIY bajuszgyantát.

Bajuszgyanta saját kezűleg: neccesebb, mint gondolnád

Pár mozdulat, a fájdalom sem vészes – a bajuszgyantázás nem tűnik a legbonyolultabb kozmetikai műveletnek. Elgondolkodtál már rajta, hogy ezt simán megoldod otthon, magadnak is? Lehet, de azért van néhány fontos szabály, amit be kell tartanod, ha nem akarod, hogy csúnya vége legyen az s.k. gyantaszakkörnek. Hogy mire kell figyelni, azt Kovács Eta, a Skintim szépségszalonok tulajdonosa árulja el.

Csak letépem és kész?

„A jó kozmetikus valóban gyorsan, szinte fájdalommentesen szabadít meg a pihéktől az ajkad felett. De emögött a néhány egyszerűnek tűnő mozdulat mögött komoly elméleti és technikai tudás van. Ha ennek hiányában állsz neki gyantázni ezen az érzékeny területen és nem vagy elég óvatos, azzal komoly és látványos sérüléseket okozhatsz magadnak. Nem ijesztgetni akarunk, de simán beszerezhetsz egy-két véraláfutást, nem múló sötét foltot, de akár a szőrök megerősödése is lehet a nem kívánt mellékhatások között!”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Skintim gyantaszalonok (@skintimszepsegszalon) által megosztott bejegyzés

4 egyszerű (?) lépés

Mivel az arcodról van szó, legyél különösen óvatos, ha úgy döntesz, belevágsz. Szakértőnk összegyűjtötte, mire érdemes figyelned az otthoni bajuszgyantázás során.

A görgős gyantapatron nem való arcra, semmiképp ne ilyennel próbálkozz.

Szerezz be inkább drogériában kapható, speciálisan erre a területre kifejlesztett kész gyantacsíkokat, sokkal könnyebb velük dolgozni!

  1. Az előkészítéshez vattakorongra fújj bőrfertőtlenítőt, majd töröld át vele a területet. Tegyél rá egy kevés hintőport.
  2. A tenyereid között melegítsd fel a gyantacsíkot, majd tedd rá a bajuszkára, és simogasd jól bele a szőrbe.
  3. Két ujjal feszítsd meg a bőrt, majd a szőr növekedésével ellentétes irányba, hirtelen mozdulattal tépd le.
  4. Ha végeztél, fertőtlenítsd a gyantázott területet, kend be olajjal, majd jöhet rá egy kis nyugtató krém vagy zselé. A fényvédőről se feledkezz meg, a frissen gyantázott bőr hamarabb leég (akár felhősnek tűnő időben is!), és emiatt pigmentfoltok jelenhetnek meg rajta. Ami a bajuszvonalban nagyon zavaróan tud kinézni!

Amire extrán figyelned kell

Fontos, hogy a megfeszített bőrt tartsd stabilan. Ha ezt elmulasztod, akkor a letépés során véraláfutást okozhatsz. Az is előfordulhat, ha nem tartasz stabilan ellen, amikor letéped a gyantacsíkot, hogy beletöröd a szőrszálat a szőrtüszőbe. És ha ez többször megtörténik, azt éred el vele, mintha borotválnád: megvastagszik és megerősödik. Melegíthető vagy görgős gyantával azért se dolgozz az arcodon, mert ha túl meleg, az a bőr foltosodását okozhatja, és ha rosszul téped le, akkor akár ki is sebesedhet a pofid, ami nagyon lassan, nehezen gyógyul. Otthoni használatra való gyantacsíkkal azért ettől nem kell tartanod, ott arra figyelj, hogy ne menj át többször egy felületen akkor sem, ha elsőre nem sikerült tökéletesen a művelet. Akkor kapd elő inkább a csipeszt!

Alternatív megoldások?

Lehet, hogy nem feltétlenül az otthoni gyantázás jelenti számodra a legjobb megoldást a sötét pihék ellen?

  • Ha csak néhány zavaró szálról van szó, akkor lehet, hogy elég csipeszt használnod, és ritkábban, néha egy-egy alkalommal gyantáztatni.
  • Ha zavaró a szőrmennyiség de nem jutsz el a kozmetikushoz, a borotva akkor sem jöhet szóba – soha, semmilyen körülmények között, az arcodon semmiképp! Mivel az arcon pihés szálak vannak, azokat a borotválás nagyon megerősíti, és ettől vastagabbak, feketébbek, feltűnőbbek lesznek. És ezt a gyanta is csak sok-sok újbóli kezelés után tudja majd kikoptatni.
  • A házi szőkítés pedig szintén nagyon rossz ötlet. Elég veszélyes lehet, mert komoly égési sérüléseket okozhat, ha benézed a hatóidőt. Ügyelni kell az előkészületekre, a hatóidőre, valamint hogy ne érje napfény a bőrt kezelés előtt és után sem. Ezt a műveletet bízd inkább kozmetikusra!

Ha máshol gyantáznál vagy gyantáztatnál, van még egy csomó tippünk!

Ezt mindenképp olvasd el, mielőtt DIY intim gyantázásba kezdenél!

A szemöldökgyantát gondold meg kétszer – mutatjuk, miért!

Jobban bírod a fazongyantát, ha ezeket a tanácsokat megfogadod.

Még több

Bőrápolás