5 ok, amiért mindenkinek ki kell próbálnia egy olajos arctisztítót

A leggyengédebb, amit csak el tudsz képzelni, és a legalaposabb is – minden bőrtípus imádja az arctisztító olajat!

5 ok, amiért mindenkinek ki kell próbálnia egy olajos arctisztítót

Az arcod tisztítása kulcsfontosságú a bőrápolási rutinodban. Elengedhetetlen ahhoz, hogy a bőröd egészségesen működhessen. Viszont amilyen fontos művelet, annyira kényes dolog is: ha rosszul csinálod, azzal is eléggé tönkre tudod vágni a bőrödet! Minden bőrtípusra más miatt kell vigyázni, de ami közös bennük, hogy a védő barrierréteget nem szabad erőteljes tisztítással eltávolítani, megsérteni, meggyengíteni. Ez a legjobb az arctisztító olajban: egyáltalán nem bántja ezt az olyan fontos védőréteget, mégis elképesztően hatékony! Legalább 5 okot tudunk, amiért ki kell próbálnod!

1. Sminklemosáshoz tökéletes

Az olaj az, ami hatékonyan fel tudja oldani a tartós, olajbázisú sminkeket és a szennyeződéseket a bőrödön. Amiket ezután könnyen letörölhetsz – meglepően könnyen! Nem véletlenül kétfázisúak a tartós szemfestékek, alapozók lemosásához való termékek is: ott van benne az olaj. Az ultratartós rúzsokat, vízálló szempillaspirált csakis ilyennel tudod kíméletesen, de hatékonyan eltávolítani – vagy egy szimpla arcolajjal!

2. Zsíros bőrre is mehet!

A „zsíros bőrre csakis olajmentes termékeket használj”-szabály már rég idejétmúlttá vált! Ha nem is érzed szükségét annak, hogy arcolajat használj (nem lenne tőle bajod, de valóban, nem is igényli a bőröd), egy olajos tisztító egészen más kategória. Szépen feloldja a felesleges olajat úgy, hogy közben nem távolít el MINDENT, a fontos védőréteggel együtt. Akár normalizálódhat is a hatására a bőr faggyútermelése, de rontani mindenesetre semmiképp nem fog rajta. Viszont a sminket csodaszépen eltávolítja, aminek a pórusaid nagyon fognak örülni! Sok változat krémmé, tejjé vagy balzsammá alakul, ha vízzel érintkezik, és ennek köszönhetően nem hagynak zsíros érzést maguk után a bőrön.

3. A double cleansing alapja

A korei bőrápolási rutinból lett olyan népszerű a módszer, amely extrahatékonyan tisztítja meg a bőrt: először olajjal el kell távolítani a sminket (különös tekintettel a szemsminkre), majd ezután jöhet egy habzó tisztító, amivel minden maradvány eltávolítható, ami nem oda való. Ez a második lépés száraz, érzékeny bőr esetén akár ki is hagyható, vagy helyettesíthető micellás vizes lemosással. A lényeg, hogy a meló nagyját elvégzi az olaj – és ha ügyes vagy, akár az egészet is!

4. Adja magát az arcmasszázs

Ha még nem próbáltad, nem tudod, milyen kellemes, selymes, simogató érzés olajos arctisztítót használni! Mindenképp add meg magadnak ezt az élményt: simítsd fel az arcodra, majd finoman, az ujjbegyeidet gyengéden vezetve a bőrödön masszírozd be – ezzel segíted, hogy az olaj feloldja a sminket és a szennyeződéseket. Ha plusz egy percet rászánsz, totál ellazulsz tőle!

5. Leszoksz miatta a vattakorongról!

Az eltávolításhoz nagyon puha törülközőt használj – a mikroszálas például kimondottan gyengéd a bőrödhöz. Pamutból, frottírból nagyon puha, kímélő változatot válassz. A letörléshez mártsd enyhén meleg vízbe – ez is sokkal jobb érzés lesz a pofidnak, mint ha hideg vízzel locsolnád, vagy száraz vattakoronggal, papír kozmetikai kendővel törölgetnéd. Ne dörgöld, finoman törölgesd át mindenhol – igen, a szemsminked is tökéletesen eljön így!

Katt a galériára, ha szeretnéd megtalálni az új arctisztító kedvencedet!

galéria

5 ok, amiért mindenkinek ki kell próbálnia egy olajos arctisztítót

5 ok, amiért mindenkinek ki kell próbálnia egy olajos arctisztítót

Fotó megosztása:

Olvass még az arctisztításról, hogy ragyogjon a bőröd!

Még több

Bőrápolás