A legdurvább önbarnító-bakik – ne kövesd el őket!

Jó lenne egy kis alapszín, hogy ne virítson annyira a lábad az új farmersortodban? Használd ügyesen az önbarnítót!

A legdurvább önbarnító-bakik – ne kövesd el őket!

Nagyon hasznos kis beautycucc az önbarnító, de trükkös is: eléggé ki tudsz szúrni magaddal, ha nem figyelsz oda a felvitelnél. Sárga árnyalat, foltos, egyenetlen bőr – pont nem ez az, amire vágytál, mikor elkezdted felkenni, igaz? Mutatjuk, hol csúszhat el a művelet és azt is, hogyan kerülheted el a leggyakoribb hibákat.

1. Nem mosol kezet utána

Vagy csak úgy tessék-lássék. Oké, nem a tenyered a legfeltűnőbb testrészed, de azért elég furán tud kinézni, ha itt-ott sárgás, főleg a ráncoskáknál és a hajlatokban. A csuklódnál legyél különösen alapos, ott jobban látszik, ha nem mostad le az oda került extra adagot.

Így korrigálhatsz: Moss kezet gyakrabban, alaposabban, és folyékony helyett szilárd szappant használj. Esetleg radírozó szemcsés változatot. Hamar le fog kopni a nem kívánt árnyalat.

2. Nem vigyázol a szemöldöködnél

És a hajvonaladnál. Ezek nagyon gyakori hibák, és elég feltűnőek is. A szemöldöködnél és a hajvonalnál is fel tud halmozódni a krém, és ha nem oszlatod el, akkor látható foltot hagy a pofidon. Az sem jó megoldás, hogy kikerülöd ezeket a részeket, mert akkor a fehérebb folt lehet feltűnő. Óvatosan vidd fel a krémet, oszlasd el a lehető legegyenletesebben, és ezeken a részeken a felesleget vattapálcikával töröld le

Így korrigálhatsz: Ha megtörtént a baj és ott a sötétebb folt, ne aggódj. Néhány napig alapozóval, korrektorral egységesíts, és az arctisztításnál vesd be a szokásosnál kicsit tovább az arctisztító kefédet vagy eszközödet. Nem kell (nem is szabad!) nagyon erősen dörzsölni, de tisztítsd át jó alaposan. A szemcsés radírokat az arcodra inkább ne használd, ha hámlasztani akarsz, a savas hámlasztó jobb ötlet.

3. Úgy veszed, mintha lebarnultál volna

És lazítasz a fényvédelmed erősségén. Hahó, attól, hogy egy kis napsütötte árnyalatot kaptál, az UV-védelemre ugyanúgy szükséged van! Nem, az önbarnító nem készíti fel a bőrödet a nyárra (ahogy a szoláriumozás sem!!!), szóval ha nem figyelsz, simán leéghetsz.

Így korrigálhatsz: A fényvédőt kezeld úgy, mint egy felturbózott hidratálót – a legtöbb ugyanis extra hatóanyagokat is tartalmaz a fényszűrő mellett, szóval használd nyugodtan bármikor, mindig, csak jót teszel vele a pofidnak és a testednek is. Ne felejtsd el, hogy az UV-sugárzás a legerősebb bőröregítő tényező!

Fotó: pexels.com / Alexander Stemplewski

4. Nem hidratálsz előtte

Ha az arcodról van szó, egy alapos tisztítás és hidratálás elengedhetetlen közvetlenül felkenés előtt, és jó, ha előző este hámlasztót is használsz. A testeden mehet egy gyengéd radírral végzett átdörzsölés, hidratálás, majd utána az önbarnító. Így elkerülheted, hogy a szárazabb foltokat erősebben befogja a krém.

Így korrigálhatsz: Ha egyenetlen lett a végeredmény, ne még egy extra adaggal akarj korrigálni. És ha hámlasztottál, radíroztál előtte, akkor ne is ess neki a testednek újra ezekkel, mikor meglátod, hogy foltos lettél. Az azért elég nagy sokk lenne a bőrödnek. Mosd meg a pofid vagy tusolj le, törölgesd át a bőröd, és majd este jöhet a „koptatás”, például egy hosszabb fürdővel és radírozással – de csak kíméletesen, és a pofidon nem!

5. Valahol kimaradt

Hát, ez is megesik, hogy nem vagy elég figyelmes vagy alapos, és egy sáv kimarad. Ez elkerülhető, ha már eleve színezett az önbarnító textúrája. Ha mégis hiba csúszott a felvitelbe, semmi para!

Így korrigálhatsz: A pofidon semmiképpen ne menj rá a kimaradt részre extra krémmel, szinte biztos, hogy csak rontasz a helyzeten. Jöhet egy kis alapozó, és pár nap alatt eltűnik a folt. A testeden megpróbálhatsz önbarnítózni a kimaradt sávon – de ezt is inkább csak a kevésbé feltűnő területeken. Kevés krémet vigyél fel, oszlasd el jól – inkább az enyhe egységesítés mint a fehér sáv tökéletes kitöltése legyen a cél. És az idő itt is elvégzi a munkáját: néhány nap alatt magától is eltűnik a fehérebb folt!

Extra tipp:

Ha nagyon világos a bőröd, ezek a bakik még feltűnőbbek. Ilyenkor csak nagyon kevés önbarnítóval kezdj, a legvilágosabb árnyalattal. Első alkalmakkal akár higíthatod is picit a saját testápolóddal. Az arcodra pedig jó ötlet barnító cseppet használni, amit a hidratálódhoz keverhetsz – elsőre itt is csak egészen keveset tegyél hozzá!

Próbáld ki:

önbarnítók

1. Collistar Face Magic Drops önbarnító cseppek arcra 17 550 Ft
2. James Read Gradual Tan H2O Tan Drops önbarnító cseppek 14 300 Ft
3. Dax Sun Önbarnító koncentrátum 1250 Ft

Ha a bikiniszezonra készülsz, ezeket még el kell olvasnod!

Még több

Bőrápolás