Jól krémezed az arcod? A szakértő elárulja!

A legszuperebb arcápoló is hatásosabb, ha bemasszírozod a bőrödbe. De nagyon nem mindegy, hogyan végzed az arcmasszázst! Erre figyelj, hogy ne vasalj vele újabb ráncokat a pofidra.

Jól krémezed az arcod? A szakértő elárulja!

Akár reggel, akár este végzed, az arcmasszázs nagyon jól segíti a bőrápolóid felszívódását, ellazít, és a bőr alatti izmokat is segít feszesen tartani. Szóval ha egy-két pluszpercet szánsz a krémezésre, és bemasszírozod a szérumodat, hidratálódat, éjszakai krémedet, azzal csak nyersz, nem igaz? Hát, nem feltétlenül!

Ha ugyanis nem jó irányban és nem jó intenzitással masszírozol, azzal épp a ráncok képződését segíted, vagy sietteted az arcod megereszkedését. Harsányi Adrienne, az Omorovicza vezető trénere és terapeutája elárulja, mi az a 2 legeslegfontosabb szabály, amit tarts be, amikor krémezed-masszírozod az arcodat.

1. szabály: Mindig a gravitációval ellentétesen masszírozz

Ez azt jelenti, hogy felfelé emeld a bőrt, és sose húzd lefelé. Alapvetően felfelé irányuló mozdulatokkal dolgozz, és ezek lehetnek kicsit erőteljesebbek, hogy a bőr alatt lévő izmokat is átmozgassák. Ám amikor lefelé vezeted esetleg az ujjaidat az arcodon, akkor nagyon figyelj arra, hogy ne húzd lefelé a bőrt, ne feszítsd, épp csak nagyon gyengéden simítsd.

arcmasszázs

Grafika: Getty Images / heather_mcgrath

2. Szabály: A ráncokkal szemben dolgozz!

Vagyis a szemed körül úgy irányítsd a mozdulataidat, hogy azzal ne megnyújtsd, hanem megrövidítsd a ráncokat – persze ezt nem szó szerint értve. Az irány a lényeg, és a mozdulatok finomsága, gyengédsége, a szemed felett belülről kifelé, alatta pedig kívülről befelé, nem húzva-feszítve a vékony, érzékeny bőrt. És persze mindig használj hozzá speciális szemkörnyékápolót – olyat, ami a te bőröd igényének és típusának megfelel.

Extra tippek

Még néhány fontos tudnivaló Adrienne-től, hogy a bőröd a lehető legtöbbet profitálja a mindennapos masszázsból.

  • Ha úgy érzed, nem siklik elég könnyedén a kezed a bőrödön, adhatsz a krémhez egy kis folyadékot, például arcpermetet (alább ajánlunk is néhányat).
  • Masszázs közben figyeld, ahogy átmelegszik a bőröd – a fokozódó vérkeringés a hatóanyagok felszívódását és a sejtek tápanyag-ellátottságát segíti.
  • Ügyelj arra, hogy mindig a bőrtípusodnak megfelelő krémmel masszírozz!
  • A szemkönyéknél legyél különösen óvatos, mert ott több a kis mimikai ránc, és érzékenyebb a terület.
arcpermetek

1. Omorovicza Magyar Királynő Permet 24 500 Ft
2. Garnier BO Argan hidratáló arcpermet 1790 Ft
3. Mario Badescu aloe ver,a gyógynövény, rózsavíz arcpermet 2290 Ft

A legjobb termékeket és hatóanyagokat keresed a pofidra? Mutatunk néhányat!

Még több

Bőrápolás