Ezért lehet sokkal szebb a bőröd ősszel

Lehet, hogy te nem örülsz annyira, hogy vége a nyárnak, a bőröd viszont igen! Ne vegye el a kedvedet a borongós idő, a bőrápolási rutinodat ilyenkor szuperhatékonnyá alakíthatod, mert sok szépítő összetevő ilyenkor kap igazán lehetőséget.

Ezért lehet sokkal szebb a bőröd ősszel

Amit annyira imádsz a nyárban, vagyis a bőrödet simogató napsütés, az néhány hatóanyag esetében extra kockázatot jelenthet. Vannak olyan szépítő összetevők ugyanis, amelyek növelhetik a bőr fényérzékenységét. A mai szuper technológiák és a hatékony fényvédők miatt teljesen nem kell, hogy tiltólistára kerüljenek, de azért a koncentrált, erőteljes hatású változatokat nem ajánlott nyáron használni. Még egy ok, amiért szeretheted az őszt, nem igaz?

Hámlassz okosan!

Egyes savtípusokat megfelelő fényvédelem mellett használhatsz nyáron is, de ősszel sokkal kevésbé kell attól tartanod, hogy a bőröd esetleg túl magas UV-dózist kap, és a hámlasztó savak fényérzékenyítő hatása miatt esetleg leég. Az erőteljesebb koncentrációjú hámlasztókat érdemes kizárólag a hűvösebb időszakban használni. A kozmetikai mélyhámlasztás pedig szigorúan csak ősszel és télen végezhető, és fontos, hogy utána nagyon odafigyelj az otthoni bőrápolásra és fényvédelemre is. (Emellett a tested bőrének is jól jön a hámlasztás és a kényeztetés egy minden érzékre ható élményterápiás testradírral.)

Próbáld ki:

Doctor Babor AHA Peel Pads 13 950 Ft

Látványosan egységesebb, feszesebb és frissebb arcbőrt eredményez.

Babor Spa Energizing Body Scrub 8850 Ft

A benne lévő cukorszemek és a tengeri só gyengéden és hatékonyan távolítják el a száraz bőrsejteket, és serkentik a bőr regenerálódását.

Fiatalodj meg!

A bőrápolás aktuális szupersztárja, a retinol egyértelműen a hűvösebb évszakok hatóanyag-királynője. Minden bőrtípusra és bőrállapotban használható, a látványos hatásért érdemes ilyenkor ősszel egy retinolos ampullakúrát elvégezni. Az egy hetes kúra során a retinolt illetve annak hatását erősítő egyéb hatóanyagokat koncentráltan tartalmazó ampullák fokozatosan, napról-napra látványosan szépítik meg a bőrt, amely a 7. nap végére gyönyörűen megújul. Természetesen a kúra alatt és után figyelj oda a megfelelő fényvédelemre – akkor is, ha épp nem tűz erősen a nap. A látható fény illetve az elektromos eszközök fénye is károsíthatja a bőrödet, előzd meg a bőröregedést egy szuper fényvédővel!

Próbáld ki:

Doctor Babor Power Serum Retinol ampulla 17 850 Ft

Biomimetikus tripeptiddel és hyaluronsavval ötvözték benne a retinolt, hogy még erőteljesebb legyen a bőrszépítő hatás.

Doctor Babor Age Spot Protector SPF30 fényvédő 14 250 Ft

UVA és UVB fényvédő szűrőkkel védelmet nyújt az UV sugárzás és a korai, UV-okozta bőröregedés ellen.

Helló, ragyogó bőr!

Szintén ősszel jön el az ideje annak, hogy a nyáron esetleg felerősödött vagy újonnan megjelent pigmentfoltokat elhalványítsd vagy akár el is tüntesd. A világosító, egységesítő hatást adó hatóanyagokat érdemesebb ilyenkor bevetni, amikor nem terheli erős UV-sugárzás a bőrödet. A másik összetevő, ami nagyon jól jön a szomorkás őszi időben szürkésebbé, fakóbbá való arcbőr számára, az a C-vitamin. Ez a hatóanyag ilyenkor még nagyobb eséllyel tudja kifejteni ragyogást adó, bőrfeszesítő, kollagéntermelést serkentő hatását. A bőr üdébb, élénkebb, rugalmasabb lesz tőle, és extraként a rá rétegezett fényvédő hatását is fokozza.

Próbáld ki:

Doctor Babor Age Spot Corrector 17 850 Ft

Gazdag szérum, amellyel hatékonyan korrigálhatók a meglévő bőrelszíneződések.

Doctor Babor Comfort 10%-os C-vitamin szérum 17 850 Ft

Az érzékeny bőr számára is ideális, a benne található C-vitamin stabilitása garancia a tökéletes eredményhez.

Még több

Bőrápolás