Bársonyos bőr, pont ahogy szereted

Kezdődik a bekuckózós időszak, az egyre hidegebb időben a bőrödnek is extra odafigyelésre van szüksége, hogy igazán jól érezd magad.

Bársonyos bőr, pont ahogy szereted

Hét közben teljes erővel pörögsz, hétvégén meg alig van erőd bármire is. Amikor jobb passzban vagy, a toniktól a hámlasztón, szérumon, hidratálón keresztül a pakolásig mindent bevetsz, hogy szép legyen az arcbőröd, de amikor alább hagy a lelkesedés vagy fárasztóbb napjaid vannak, épp hogy a sminklemosásra tudod rávenni magad… Ismerős? (Nem vagy vele egyedül!) Egyértelmű, mi hiányzik, amikor ilyen hullámzó az életed: egy kis lazítás, kényeztetés, de leginkább az EGYENSÚLY! Nem véletlenül egyre népszerűbb a svéd életstílus vagy látásmód, a lagom, amelynek a lényege, hogy találd meg az egyensúlyt, a harmóniát az életedben. Azt, amikor úgy érzed, ami van, az sem túl sok, sem túl kevés, hanem pont jó.

Lagom a bőrödnek

Az életed minden területén érdemes lenne ellesni ezt a gondolkodást a svédektől: a munkában, a magánéletben – és még a bőrápolásban is. Ha a fürdőszobádban is kicsit a lagom elvek szerint működsz, azzal ráerősíthetsz arra, hogy úgy nézz ki, ahogy érzed is magadat: pont jól. Megmutatjuk, hogyan hangolódhatsz a belső egyensúlyodra szépségápolás közben is – a lagom-elveket szem előtt tartva.

Nem túl lassú, nem túl gyors

Fontos, hogy szánj időt reggel és este arra, hogy megtisztítsd és ápold a bőrödet, ne kelljen kapkodnod. Persze nem kell valamilyen kenetteljes, lassú tempót sem magadra erőltetned, ha megteremtetted az időt, akkor kényelmes ütemben vedd sorra a legfontosabb lépéseket: reggel a tisztítást, a hidratálást, a fényvédelmet, sminkelést, este pedig a tisztítást, ápolást, regenerálást. Ne arra törekedj, hogy hosszasan masszírozd be akár az arckrémet vagy a testáplót, hanem figyeld, mennyi esik jól, és mikor érzed úgy, hogy a bőröd beszívta a felvitt krémeket.

Nem túl nagy, nem túl kicsi

Ha ezt a bőrápoló arzenálodra értjük, akkor azt gondold át, mi az, amit tényleg rendszeresen használsz a fürdőben, és mi az, amiről valóban azt érzed, hogy jót tesz a bőrödnek. Nem kell a tízlépéses koreai arcápoló rutint követned, csak mert épp az a divat, kevesebb terméktől is gyönyörű lesz a bőröd.  De ha jól esik a hidratáló alá a szérum és esetleg néha még egy maszk is, tedd fel nyugodtan amire épp vágysz.

Nem túl sok, nem túl kevés

A felhasznált termékek mennyiségét ugyanígy állapítsd meg: nem kell, hogy „tocsogjon” a bőrödön mondjuk a testápoló, de jusson mindenhová, és kellemesen el tudd simítani, be tudd masszírozni. Nyugodtan kísérletezz, és találd meg, neked mennyi az épp elég.

A minőségen a hangsúly

Említettük már a koreai szépségápolási trendet (K-beauty), amely rengeteg különféle termékkel és azok rétegezésével igyekszik szép bőrt biztosítani. Az N-beauty, azaz a nordic, vagyis északi szépségápolási stílus ezzel szemben azt jelenti, hogy kevesebb terméket használnak, ám azokat gondosan választják ki, ügyelve a minőségre, és előnyben részesítve a természetes összetevőket. A szépségápolás elsődleges célja, hogy biztosítsa a bőr kiegyensúlyozott állapotát. És ha a bőr kiegyensúlyozott, az együtt jár azzal, hogy puha, bársonyos, rugalmas, hidratált, kellemes az érzete, tapintása – vagyis olyan, hogy pont jól érezheted magadat benne!

Kipróbálnál néhány igazi lagom-ihlette bőrápolót? Mutatunk néhányat!

1
Barnängen Oil Intense testápoló
Hidratáló és nyugtató hatóanyagaival, köztük a nemes vadrózsa-olajjal feltölti a testet borító szöveteket, miközben hosszan tartó puhaságot és könnyed érzést biztosít. Gyorsan felszívódik, visszaadja a bőr rugalmasságát.
2
Barnängen Oil Intense krémtusfürdő
Gyengéden tisztítja a száraz és nagyon száraz bőrt is, tiszta svéd vadrózsa-olajat tartalmaz, amely a tradicionális skandináv szépítőszerek ősi receptjének összetevője. Hidratálja, nyugtatja és puhítja a bőrt, segít megőrizni nedvességtartalmát.
3
Barnängen Oil Intense kézkrém
Hidratálja és táplálja a bőrt, gyorsan felszívódik, nagyon kellemes illatú. A termékcsalád termékeit tradicionális skandináv receptek ihlették, svéd vadrózsa-olajat tartalmaznak. Minimum 95%*-ban természetes eredetű összetevőkkel készülnek, vegán formulával, csomagolásuk pedig a fenntarthatóság jegyében újrahasznosítható. (*A termék víztartalmát is beleértve)

Még több

Bőrápolás