Ne hagyd, hogy a városi levegő tönkretegye a bőrödet!

Valójában nem is kell város ahhoz, hogy extrán óvnod kelljen az arcbőröd: a szennyezett, szmogos levegő így tél közeledtével szinte mindenhol probléma. Speciális aktív hatóanyagokkal azonban felvehető a harc a környezetszennyezés bőröregítő hatásai ellen.

Ne hagyd, hogy a városi levegő tönkretegye a bőrödet!

Ha te is odafigyelsz arra, hogy a lehető legjobban megóvd az arcbőrödet az idő előtti öregedésről, erről az újdonságról hallanod kell! Az Yves Rocher különleges növényi és tengeri hatóanyagokat tartalmazó Növényi Elixír termékcsaládját a Cosmo.hu szépségszerkesztője tesztelte.

Védelmező sorozat

Az ősz és a tél számomra általában egyet jelent a fakó, fáradtnak tűnő arcbőrrel – ami ellen mindenféle hatóanyagot, krémet és masszázstechnikát igyekszem bevetni. Tisztában vagyok azzal, hogy a városi szennyezett levegő, az UV-sugárzás, a nem kimondottan egészséges étrendem bizony extra terhelést ró a bőrömre is, és mindennek a káros, öregítő hatását figyelmes bőrápolással tudom csak ellensúlyozni. A tesztelésre érkezett Yves Rocher Növényi Elixír termékcsaládban minden van, ami egy alaprutinhoz szükséges, és amit szeretek: nappali és éjszakai krém, szérum és szemkörnyékápoló. Igyekszem, de néha kicsit lazítok a rutinomon, ezért tudom magamról, hogy már az nagyon sokat számít, hogy lelkiismeretesen minden alkalommal minden szükséges terméket használok – és még a tisztításra is extrán odafigyelek. Hiszek az egymás hatását erősítő termékekben, és kíváncsian fogadok mindenféle újdonságot.

Mikroalga-varázslat

Az első használat előtt azért kicsit alaposabban megnéztem, mit is kenek a bőrömre: a termékcsalád két fő hatóanyaga a Nasturtium és Tetraselmis mikroalga. Az előbbit organikusan termesztik Yves Rocher földjein, a bretagne-i La Gacilly-ban. A növény különlegessége, hogy fokozza a bőrsejtek oxigénellátását, ezzel segítve megújulásukat. A Tetraselmis mikroalga óceáni élőlény, de a termékekhez fotobioreaktorokban termesztik, tehát nem az óceáni élővilágot károsítják annak érdekében, hogy kinyerjék az értékes hatóanyagot. Ezek az algák a bőrbe jutva beindítják a méregtelenítő folyamatokat és felveszik a harcot az öregedési folyamatokat felgyorsító negatív környezeti hatások ellen. Mindez elég ígéretesen hangzott ahhoz, hogy lelkesen vágjak bele a kúrába.

Csak könnyedén!

A kedvenc termékem egyértelműen a szérum lett: rajongok a könnyen felszívódó, vizes textúrájú, enyhe illatú termékekért. Néha, amikor úgy érzem, a bőröm nem száraz, alapvetően rendben van, akkor szívesen használok szérumot önmagában, de most igyekeztem nem ellazáskodni a rutint. A szérumnak viszont minden cseppjét kiélveztem! A nappali és az éjszakai krém állaga is olyan, amilyet szeretek: nem zsíros, könnyed, hamar felszívódik – a nappali változatra jól lehet sminkelni. A golyós szemkörnyékápoló szintén levett a lábamról, szívesen használok mindenféle masszázseszközt, és a kis görgős fej remekül kiegészíti a ragyogást adó formulát. Hajlamos vagyok duzzadt szemekkel ébredni, ezért a hűsítő golyós masszírozás nekem különösen jól jön: pluszban élénkíti a vérkeringést és segíti a duzzanat csökkentését. Alapból is szépen feltölti a szemkörnyéket, de egy-két plusz perc masszázs a látványosabb táskák vagy karikák ellen is hatékony lehet. Mutatjuk, pontosan mit tudnak a termékek.

1
Yves Rocher Elixir Botanique Regeneráló szérum külső káros hatások ellen
10 990 Ft
A növényi kozmetikumokból álló termékcsalád támogatja az oxigén keringését a bőrsejtekben. Az erősítő és védő szérum méregteleníti a bőrt, amely a rendszeres használatnak köszönhetően védve lesz a szennyezett levegő okozta károsodásoktól. Felkészíti a bőrt a nappali vagy éjszakai ápolásra, és megsokszorozza a többi termék hatását.
2
Yves Rocher Elixir Botanique Légző bőr regeneráló nappali arcápoló
Védi a bőrt a szennyezett levegőtől és segít megelőzni az öregedés első jeleit. Revitalizálja, hidratálja, táplálja, fiatalítja és feszesíti a bőrt.
3
Yves Rocher Elixir Botanique Légző bőr regeneráló éjszaki arcápoló
Oxigénnel telíti és méregteleníti a bőrt, ideális az első ráncokkal való küzdelemre, stressznek és aktív életmódnak illetve szmognak és a levegőben lévő szennyeződéseknek kitett bőrre.
4
Yves Rocher Elixir Botanique Fáradtság elleni golyós szemkörnyékápoló
Csökkenti a szem körüli ráncokat, feszesíti és revitalizálja a bőrt, segít a ráncok kialakulásának megakadályozásában.

Még egy kis oxigén

Az arcápolásban hedonista vagyok: szeretem a finom (de nem túl tolakodó) illatokat, a selymes, könnyű textúrákat, és szeretem tudni, hogyan hat az aktuális bőrápolóm az arcbőrömre. Jó érzés abban a pár percben a figyelmemet magamra, a bőrömre irányítani, és elképzelni, hogy a masszázs és a krémek hatására szebb, simább, ragyogóbb lesz. Nem tudatosan kezdtem el ezt a gyakorlatot, de mára tudom, hogy rendkívül hasznos. Szívesen végzek légzőgyakorlatokat is, ha stresszes, feszült vagyok, ezért elég jól tudtam kapcsolódni a termékcsalád hívószavához, az oxigenizáláshoz. Mintha a bőrömnek is adnék ezzel néhány stresszmentes percet, és némi extra oxigént.

Még több

Bőrápolás