3 hiba, ami miatt idő előtt észrevétlenül megromolhatnak az arckrémeid

A tégelyen ott a jelzés, hogy felbontás után meddig használhatod, de azért jó, ha ezekkel a dolgokkal óvatos vagy, hogy valóban minden oké legyen a kedvenc arckrémeddel egészen addig, amíg el nem fogy.

3 hiba, ami miatt idő előtt észrevétlenül megromolhatnak az arckrémeid

Mielőtt azt gondolnád, hogy nálad olyan gyorsan fogynak az arcápolók, hogy nem kell attól tartanod, hogy esetleg veszítenek a minőségükből, amíg a polcodon vannak, jobb, ha tudod: ezek az alapvető és gyakori hibák a te kozmetikumaid minőségét is befolyásolhatják. Elsősorban azok a krémek, szérumok a neccesek persze, amelyek tartósítószer nélkül készülnek, de mindenféle termékkel biztosabbra mehetsz, ha ezt a néhány alapszabályt betartod. Nem nagy dolgokról van szó, csak egészen kis odafigyelést igényel, de ha már ennyit költöttél a szuper krémeidre, érdemes vigyáznod rájuk! Mutatjuk, miket hibáznak el a legtöbben.

1. Hozzáérinted a pipettát a bőrödhöz

Ez egy nagyon gyakori hiba, ami egyszerűen elkerülhető – és rendkívül fontos lenne, hogy ne kövesd el. A pipetta egyrészt a precíz adagolást segíti, másrészt azt is, hogy az érintésmentes adagolásnak köszönhetően ne kerüljenek szennyeződések és baktériumok az üvegcsébe. Azonban ha hozzányomod az arcodhoz a cseppentőt, vagy letörlöd a szérumot a végéről az ujjaddal, azzal oda is a „sterilitás”. Nyilván nem teljesen steril dologról beszélünk, de fontos, hogy minél kevésbé szennyeződjön a szérum – főleg akkor, ha érzékeny, irritációra hajlamos a bőröd.

Arckrém a bőrön

Fotó: Getty Images/CoffeeAndMilk

2. Nem tiszta kézzel nyúlsz a tégelybe

Ugyanez a helyzet akkor, amikor a tégelyes kiszerelésű krémedről van szó, csak ott valahogy muszáj belenyúlnod a krémbe, hogy kivehesd belőle a megfelelő mennyiséget. Az alap, hogy csakis tiszta kézzel, kézmosás vagy kézfertőtlenítés után érj hozzá. De még jobb, ha külön pipettát használsz ehhez, amit rendszeresen tisztítasz, fertőtlenítesz. Alapesetben a krémek formulájában van annyi tartósítószer, amennyi „kezelni” tudja azt, ha kézzel belenyúlsz, de azért jobb, ha óvatos vagy – ahogy már mondtuk, a tartósítószer-mentes, minimalista formulájú vagy épp natúrkozmetikumoknál pedig ez különösen fontos. Ahogy a ritkábban használt pakolásoknál is, amelyek nem fogynak olyan gyors ütemben, mint az arckrémek.

Nem olyan nagy ügy erre odafigyelni, és így biztosabb lehetsz abban, hogy semmi baja nem lesz a bőrápoló kedvenceidnek.

3. Nem jó helyen tárolod a krémeket

Van néhány dolog, ami nem igazán tesz jót a kozmetikumoknak: ez a nagy meleg, a túlságosan párás környezet, vagy a direkt napfény. Ne tartsd őket pont a mosdó mellett, a fűtőtest közvetlen közelében, se olyan polcon vagy asztalkán, ahol rájuk tűz a nap. Ha a fürdőben vannak a krémek, igyekezz a nagyobb tusolások, fürdések után kiszellőztetni, hogy ne maradjon sokáig meleg-párás a levegő. Az sem ideális, ha túl közel van a világítás a tégelyekhez (mondjuk sminkasztalon vagy tükör melletti világítás esetén), mert felmelegítheti őket, amit a krémeid nem igazán szeretnek.

megromlott kozmetikum

Igazán szép bőrre vágysz? Ezeket a különleges hatóanyagokat ismerned kell!

Még több

Bőrápolás