Bárcsak tudtam volna ezt az 5 dolgot, mielőtt új kozmetikust választottam

A kozmetikusoddal szorosabb a kapcsolatod, mint gondolnád, hiszen a bőröd épségét, fiatalságát bízod rá. Egy ügyes szakember nagyon sokat tehet azért, hogy sokáig szép legyen az arcbőröd. Ha még nincs meg az igazi, segítünk megtalálni.

Bárcsak tudtam volna ezt az 5 dolgot, mielőtt új kozmetikust választottam

Nekem valahogy eddig mindig szerencsém volt, mert szinte csupa kedves, harmonikus személyiségű, a munkájához jól értő kozmetikussal hozott össze a sors, alig emlékszem kivételre. (Pedig szépségszerkesztőként tényleg sok szakemberrel dolgozhattam együtt.) Viszont a barátnőimtől hallottam-láttam rossz példákat is sajnos. Nem is keveset. Ezek alapján gyűjtöttem össze azokat a tudnivalókat, amelyek segíthetnek, hogy te is megtaláld a számodra tökéletes kozmetikust.

1. Fokozatosan bízd rá magad

Akár ajánlás alapján mész hozzá, akár csak úgy érzésre választottad ki, mielőtt egy számodra új kozmetikus „kezébe adnád” az arcbőrödet, alap kezelésre menj hozzá. Még ha úgy is érzed, hogy SOS tisztításra szorul a bőröd, vagy hogy te valami igazán látványosra vágysz, hosszú távon jobbat teszel magatoknak, ha hagysz időt az ismerkedésre. A kozmetikusnak is kell egy kis idő, hogy megismerje a bőrödet, téged is alaposan ki tudjon kérdezni, lássa, hogyan reagál a bőröd a kezelésre, és neked is jobb, ha meggyőződsz arról, hogy szakmailag és emberileg is megfelelő kozmetikust találtál. Aztán jöhetnek a komolyabb kezelések.

2. Figyeld, mennyit kérdez

Ahhoz, hogy a bőröd állapotának és igényeinek megfelelő kezelést tudja ajánlani, és azt úgy állítsa össze az alap protokollon belül, ahogy az neked a legjobb, fontos, hogy ismerjen téged, a bőröd viselkedését, a bőrápolási szokásaidat. Ha a szakember kérdezgetés, ismerkedés helyett hamar elkezdi önteni rád a tanácsokat, és nem kíváncsi arra, egyébként te mit, hogyan csinálsz, gondold meg kétszer, hosszú távon jók lesztek-e együtt.

maszkok, tégelyek, kombinált bőr RF

Fotó: Jeffrey Westbrook / Studio D

3. Járj utána, mivel dolgozik

Mielőtt elmész hozzá, kérdezd meg, milyen márkájú termékekkel dolgozik. Ha például ő alapból elutasítja a természetes kozmetikumokat, míg számodra ez fontos, akkor nem lesztek jó páros, bármennyire is esküszik rá a barátnőd. És ez fordítva is igaz: ha ő a növényi alapú kozmetikumokban hisz, míg te inkább a smart skincare (tudatos, kutatási eredményeken alapuló bőrápolás) felé hajlasz, akkor sem lesz meg a közös nevező. Pedig simán lehet, hogy a kolléganőd arcbőre csodaszép az ő kezeléseinek is hála. Nem arról van szó, hogy melyik termékcsalád jobb a másiknál, inkább arról, hogy lehetnek olyan alapvető meggyőződések, amikről kár vitába bocsátkozni.

4. Tukmálni nem ér

Ha bejönnek a módszerei és az általa használt termékek, jó ötlet otthonra is vásárolni belőlük. Az is oké, ha hasznos tippeket ad az otthoni bőrápolásodhoz. Ha viszont azt érzed, hogy erőszakosan akarja rád kényszeríteni az általa használt termékek otthon használatos verzióját, az már nincs rendben. Valószínűleg tényleg jók a profi termékek, de ha tudatosan keresgélsz, akkor máshol is találsz számodra ideális kozmetikumokat – és ha ezt ő nem fogadja el, hanem minden áron meg akar győzni arról, hogy csak az ő termékeivel lesz szép a bőröd, akkor nem biztos, hogy hosszú távon kell elköteleződnöd mellette.

Ezekre a kérdésekre mindenképp legyen megnyugtató válaszod, ha nem akarod néhány alkalom után újra kezdeni a keresgélést.

Szimpatikus-e a személyisége?

Bejön-e a szalon hangulata?

Elfogadhatóak-e az árak (hosszú távon is)?

Mennyit kell utaznod hozzá?

Mennyire egyeztethető össze az időbeosztásotok?

Mennyire nehéz vagy könnyű időpontot kapni hozzá?

5. Legyél tisztában a portfóliójával

Lehet, hogy a barátnőd az isteni arckezelései miatt ajánlotta ezt a szakembert, de te eddig a gyantázást, szemöldökfestést is egyszerre intézted, ám ő nem vállal mindent. Ez bizony probléma lehet. Vannak specialisták, és olyanok is, akik szimplán nem vesznek bele bizonyos dolgokat a repertoárjukba (a gyantázás például elég kritikus tud lenni, de a testkezelés sem általános). Nos, ha arra jutsz, hogy tényleg elképesztően jó a javasolt szakember abban, amit csinál, akkor tényleg megfontolandó, hogy a többi dologgal máshoz menj. De azért gondold át alaposan, mennyire fér bele, hogy két helyre járj. Függ attól, milyen gyakran jársz kozmetikushoz, a te időbeosztásodtól és az ő rugalmasságától. is.

A legjobb hatóanyagokat keresed az otthoni bőrápolási rutinodba? Ezekre koncentrálj

Még több

Bőrápolás