Bárcsak tudtam volna ezt az 5 dolgot, mielőtt rózsakvarc arcrollert vettem

Az egyik leghasznosabb beautyeszköz, de csak akkor, ha a megfelelőt választod. Nem is gondolnád, mi minden számít abban, mennyire lesz jó élmény a rózsakvarc rollerrel végzett arcmasszázs.

Bárcsak tudtam volna ezt az 5 dolgot, mielőtt rózsakvarc arcrollert vettem

Az elsőt ajándékba kaptam, de eltörtem. A nagy becsben tartott féldrágakő arcroller egészen hihetetlen módon esett darabokra, ahogy a padlóra koppant. Volt már, hogy leejtettem, de semmi baja nem lett egészen eddig az alkalomig, amikor olyan szerencsétlenül ért földet, hogy többet nem tudtam használni. Elkezdtem újat keresgélni, és velem párhuzamosan a barátnőm is készült beújítani élete első arcrollerét, a folyamat során pedig egészen hasznos infókat gyűjtöttünk. Megvan az új kedvenc (igazából kettő, de psszt!). Segítünk, mire figyelj, ha egy kis görgős arcmasszázzsal szeretnéd felfrissíteni a pofid.

1. Menj a minőségre!

Jó, ha ki tudod próbálni a rollert, mielőtt megveszed. Görgesd át néhányszor a tenyereden és az arcodon, és figyeld, milyen érzés. Ha nyikorog, csikorog, egyenetlen a mozgása, nem szépek az illesztések, akkor ne vedd meg, akármilyen kedvező áron van is. Sokkal kevésbé jó élmény egy ilyet használni egy jól összerakott, minőségi eszközhöz képest.

2. Duplán jó

Oké, ez egy kicsit ízlésfüggő, de szerintem jó, ha két görgős az eszköz: a nagyobb az arcra, a kisebb a szemkörnyékre. Igaz, hogy az utóbbit jóval ritkábban használom, de amikor duzzadtnak, puffadtnak látom a szemkörnyékem, akkor bevetem (előtte hűtőben lehűtve az igazi). Van olyan barátnőm, aki viszont ezt a funkciót egyáltalán nem használja. Szóval jó lehet egy olyan változat is, amin csak nagy görgő van, de szerintem praktikusabb, ha adott a szemmasszázs lehetősége is, és aztán akkor élsz vele, amikor szükségét érzed. És még egy érv: ha nincs rajta szemmasszírozós rész, sokkal nagyobb a „veszélye”, hogy később elcsábulsz egy golyós, kimondottan a szemkörnyékre való masszázseszköz vásárlására, csak hogy kipróbálhasd…

rózsakvarc roller hatásai

3. Jó szérum kell hozzá

Nagyon szeretem a szupergyorsan felszívódó, még csak nedves érzetet sem hagyó szérumokat – de az arcmasszázshoz nem ezek az ideálisak. Jó, ha van valami, ami síkosabbá teszi a bőrödet, hogy cseppet se húzza a görgő, hanem könnyedén csússzon-görögjön a felületén. Sok szakember az arcolajat ajánlja, én is kipróbáltam, és nagyon jól működött, de nekem egy nedvesebb szérum jobb érzés. Tesztelgesd, neked milyen termékkel esik legjobban az arcmasszázs, a lényeg, hogy könnyedén, kellemesen tudj vele masszírozni, ne húzódjon az arcbőröd.

4. Lehet élni nélküle, csak sokkal jobb vele

Nem elengedhetetlen eleme a fürdőszobádnak, de elképesztően jól tud esni. Az említett barátnőm annyit hallott tőlem a rózsakvarcos arcmasszázs hatékonyságáról, hogy úgy döntött, vesz egyet. Közepesen volt lelkes, de szeretett volna valamit, ami kicsit jobb kedvre deríti, és a bőrét is felturbózza. Kapta bőven az infót (rajongást) tőlem a vásárlás előtt, mégsem gondolta volna, hogy ennyire beleszeret, miután kipróbálta. Tényleg nagyon jót tesz a bőrnek és a léleknek is: nekem személy szerint nagyon jó relaxélmény, ahogy az arcomat és a nyakamat, meg néha a dekoltázsomat is gyengéden átmasszírozom az eszközzel. Este lelazít, és szeretem, ahogy az átmelegedett kő masszírozza a bőrömet. Reggel egy kicsit intenzívebben és lehűtve használom, hogy felébresszem kicsit az arcom. Figyelek a felfelé-kifelé irányuló mozdulatokra, és eskü, látom, ahogy üdébbé, megemeltebbé válik utána a pofim. (Az alábbi a videóban csekkolhatod, hogyan kell jól használni a rózsakvarc vagy bármilyen más féldrágakő arcrollert.)

5. Figyelj a tisztításra

Ha azt szeretnéd, hogy sokáig jó állapotban legyen a szuper kis eszközöd, minden használat után szappannal és folyó vízzel tisztítsd meg, és hagyd teljesen megszáradni, mielőtt elteszed. Főleg akkor fontos ez, ha dobozban tárolod. A görgőnél esetleg benne maradó víz nem tesz túl jót a fémnek. Szokták ajánlani, hogy néha tedd ki a napra, és arra is érdemes figyelni, hogy ha lehűtve használod, ne legyen folyamatosan a hűtőben, csak azelőtt tedd be, mielőtt masszíroznál vele.

Bejön az arcmasszázs? Szuper ötleteket mutatunk még!

Még több

Bőrápolás