2016.09.05.@ 14.09

5 dolog, amiért tilos a cipő a lakásban

Sokszor megfogadtad már, hogy most már aztán tényleg kitiltod a cipőt az otthonodból, de azért néha mégis belógsz benne egy-két helyiségbe? Csekkold, miért érdemes mégis komolyan venni ezt a szabályt!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

5 dolog, amiért tilos a cipő a lakásban

Baci-para

Gondolj csak bele, milyen piszkos a járda vagy egy nyilvános mosdó padlója, de még az iroda szőnyege is! Nem is gondolnád, hogy a cipő külső oldalán több mint 421 ezer baktérium van. Legalábbis ezt állítja az Arizonai Egyetem egyik kutatása, ami már bőven elég ok, hogy lekapd a cipellődet, mielőtt belépsz az ajtón.

A padlód sem szereti

Oké, egy kis kosz a padlón még nem világ vége. Vagy mégis? A fából készült padlód biztos szívesen vitatkozna veled erről. Minél többet járkálsz ugyanis rajta cipővel, annál többször kell majd tisztítanod. Az extra súrolás pedig egyáltalán nem tesz jót a fának hosszú távon.

Ők sem bírják a strapát

Tuti, hogy te is észrevetted már, hogy nem csak a kosszal birkózik meg nehezen a padlód, hanem a magas sarkúddal is! Ugyanis a cipőd hegyes és kemény részei belemélyednek a padlóba és nyomot hagynak benne. Ugye te sem akarod, hogy évente egy egész vagyont költs renoválásra?

Még egy fitt ok!

Azzal, hogy nem viselsz otthon cipőt, erősítheted a láb izmait. Mivel manapság már a nap nagy részében cipőben kell tölteni, egyre több az ezzel kapcsolatos egészségügyi probléma is, úgyhogy még ezt is megelőzheted, ha már az előszobában megszabadulsz a lábbelidtől.

Szippants bele

Elég furcsa elképzelni, de a cipőddel behordott por és mérgek elég erőteljesen befolyásolni tudják a levegő minőségét a lakásodban. Nem is gondolnád, hogy mennyi rovarirtószert vagy ipari tisztítószert hordasz be nap mint nap. És hogy ezek milyen hatással lehetnek rád? Ebbe jobb bele se gondolni!

Címkék: bacilus baktérium cip cipő cipő a lakásban egészséges életmód élemtód

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Cipő