A királyi család karácsonyi vacsoráira sokkal szigorúbb szabályok vonatkoznak, mint hinnéd

Kíváncsi vagy, hogyan néz ki egy karácsonyi vacsora a királyi családnál? Spoiler: sokkal abszurdabban, mint az elsőre gondolnád!

A királyi család karácsonyi vacsoráira sokkal szigorúbb szabályok vonatkoznak, mint hinnéd

Johnny Roxburgh, egy nagy rendezvényszervező cég egyik szakértője, volt olyan mázlista, hogy éveken át szervezhette meg a királyi család karácsonyait. Elmondása szerint a palota utál pénzt költeni, ezért azt kérték tőle, spórojon, amennyit csak tud, főleg a dekoráción. Így fordulhatott elő már többször is, hogy a Buckingham-palota termeit újrahasznosított díszekkel dekorálták, de még a karácsonyfa is állt már korábban máshol. Kíváncsi vagy, milyen furcsaságokat kért még a királynő és az udvar a karácsonyi vacsorával kapcsolatban? Akkor csak figyelj!

Emelem poharam!

Erzsébet királynő számára nagyon fontos, hogy az ünnepi asztalon olyan csodás pohárkészlettel terítsenek, ami minden italhoz megfelelő. Szükség van olyanra, ami boros, pezsgős, de a martinit is ki kell tölteni valamibe! A poharak a dekorációval ellentétben szigorúan nem lehetnek olcsó darabok, ezekből a legdrágábbat kedveli az uralkodó.

Étel sztornó

A királyi család nem szereti, ha az összes fogás ki van pakolva az asztalra, hiszen ez kényelmetlenné teheti az ünnepi étkezést. A tálak egy ponton túl már egyszerűen nem férnek el, a sok finomság között nem tudnak jóízűen enni. Ezért inkább egy távolabbi, kisebb asztalra készítenek ki mindent, ezekből pedig a személyzet szed az ünnepi tányérokra.

Karácsonyfa az asztalON

Az uralkodó nagyon szereti a szép karácsonyfákat, ezért általában az asztal közepére is elhelyeztet egy kisebbet, hogy legyen miben gyönyörködni evés és beszélgetés közben. Mondjuk felmerül a kérdés, hogyan látják közben egymást – vagy az már mindegy?

Szétválasztva

Érdekes tény, hogy a királyi család ünnepi asztalánál a párok nem egymás mellett foglalnak helyet. Ez a szokás azért alakult ki, hogy semmi esetre se legyen evés közben udvariatlan sutyorgás. Ha kicsit távolabb ülnek egymástól, beszélgetni még simán tudnak, de összesúgni már nem. Igen, tudjuk, egyszerre szigorú és vicces. 

A gyerekek másik asztalnál

Nagyon ügyelnek arra is, hogy megtartsák a régi hagyományokat, ez a királynőnek különösen fontos. Ennek jegyében azonban a gyerekek, így például György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg nem ülhet egy asztalhoz a felnőttekkel. Nekik egy kisebb, gyerekekre méretezett asztanál terítenek meg, és az este folyamán dada vigyáz rájuk.

Forrás: hellomagazine.com

Tovább olvasnál a királyi családról? Ránk számíthatsz:

Még több

Cosmo Christmas