5+1 ajándékozási tipp, ha jótékonykodni szeretnél

Idén karácsonykor szeretnél valami igazán jót tenni, azt viszont nem tudod, hogy miként fogj neki? Segítünk! Mutatunk 5+1 adományozási tippet, amivel biztosan nem fogsz mellé lőni!

5+1 ajándékozási tipp, ha jótékonykodni szeretnél

A karácsony azon kívül, hogy a szeretet ünnepe, az adakozás fő szezonja is. Ha úgy döntenél, hogy idén te is segíteni szeretnél és kifejezetten olyan gyerekeket támogatnál, akik nem a saját családjukban, hanem gyermekotthonokban nőnek fel – és ott is töltik az ünnepeket – akkor a Világszép Alapítvány segítségével adunk néhány olyan egyszerű tanácsot, hasznos tippeket, amivel biztosan nem hibázhatsz nagyot!

A kütyüknek mindenki örül

Egyszerű és praktikus, és a mai világban mindenkinek szüksége van rájuk – miért lenne ez másként a gyermekotthonos gyerekek esetében? Nem kell feltétlenül nagy dologra gondolni:  egy mini hangfalnak, fül- és fejhallgatónak, valamint telefontöltőnek is óriási hasznát tudják venni. Ha több pénzt tudsz rászánni akkor gondolkodj okostelefonban, tabletben, vagy laptopban. Mivel ajándékról van szó, legyen inkább kisebb méretű, de jó minőségű, és új termék – olyan, amilyennek te magad is örülni tudnál.

A közös játék ereje

Egy gyermekotthonban is ugyanaz a menő, mint otthon: egy társasjáték, játékkonzol, vagy valamilyen alkotó készlet egyszerre több gyereknek is örömet tud okozni, és garantálnak évekig klassz szórakozást fog nyújtani mindenkinek 3-99 éves kor között.

Ajándékozz élményt!

Ajándékozz olyan belépőket vagy kuponokat, amiket nem csak decemberben, hanem akár a következő évben is fel lehet használni. Az ünnepek után bőven lesz olyan időszak, amikor egy unalmas, szürke hétvégén fel tudják használni.

Konyhagép? Igen!

Elsőre lehet furcsán hangzik, de egy melegszendvics– vagy gofrisütő, popcorn gép, fagylaltkészítő vagy ehhez hasonló menő konyhagép is sok örömet szerezhet a gyerekeknek. Ezeknek a beszerzésére egy gyerekotthonban ritkán van lehetőség, és ha van is rá alkalom, tucatnyi gyereket kiszolgálva igen hamar elhasználódnak.

Gondolhatsz a felnőttekre is!

A gyermekotthonokban dolgozó nevelők hosszú műszakokban végzik fárasztó, és lelkileg megterhelő munkájukat, ezért minden olyan lehetőség, ahol egy kicsit ellazulhatnak, vagy feltöltődhetnek, közvetve a gyerekek számára is hasznos lehet. Ha van lehetőséged, gondolj rájuk is, és lepd meg őket például egy pár belépővel egy közeli fürdőbe, esetleg masszázsra.

És végül: mit NE adományozz?

  • Használt játékot, elnyűtt ruhát. Ezek általában folyamatosan érkeznek egy gyerekotthonba, de ritkán örül nekik valaki.
  • Csokoládét, édességet. Decemberben elárasztják vele a gyerekeket; és hiába hosszú a szavatossági idő, sok a kukában végzi végül.
  • Mesekönyvet – van rengeteg. Hiány inkább abban van, akivel együtt el lehetne olvasni.
  • Minden olyan kacatot, aminek igazából már egy lomtalanításon lenne helye, de sajnáljuk kidobni.

Legyél profi ajándékozó:

Még több

Cosmo Christmas