Tényleg boldogabb leszel, ha jóval karácsony előtt feldíszíted a lakást?

Végre pontot tehetünk ennek a kínzó kérdésnek a végére!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Tényleg boldogabb leszel, ha jóval karácsony előtt feldíszíted a lakást?

Vannak, akik ki nem állhatják, mások alig várják, hogy novemberben az utcák, üzletek szépen lassan karácsonyi díszbe öltözzenek. Az igazán fanatikusak persze a saját otthonukat is kicsinosítják már jóval az adventi időszak előtt, miközben a fanyalgók fel nem foghatják, hogy miért is van erre szükség… A karácsony és a vele járó korai dekoráció tehát igencsak megosztja az embereket. És hogy vajon melyik tábornak van igaza? Képzeld, a szakértők arra jutottak, hogy a túl korai dekorálás igenis hasznos lehet, ugyanis boldogabbá tudja tenni az embereket.

Fotó: Us Getty Images

„Ebben a stresszes, rohanó világban az emberek szeretnek olyan dolgokhoz kapcsolódni, amelyek boldoggá teszik őket, a karácsonyi dekoráció pedig pont ilyen, hiszen rengeteg örömteli gyermekkori emlékeket hoz vissza. A korai díszítés pedig meghosszabbítja ezt a boldog, lelkesedéssel teli időszakot – mondja Steve McKeown pszichológus. A szakértő szerint a dekorálás abban is segít, hogy közelebb kerülhessünk a gyermeki énünkhöz, de azokra is jó hatással lehet, akik elvesztettek egy hozzájuk közel álló személyt. Ilyenkor ugyanis előjöhetnek olyan kedves közös emlékek is, amik aztán megmelengetik a szívünket.

Plusz pozitívum, hogy a karácsonyi díszítés még abban is segíthet, hogy barátokat szerezzünk. Egy adventi kopogtató vagy egy égősor az ablakban ugyanis azt üzeni a szomszédoknak, hogy barátságos ember vagy, aki odafigyel a környezetére. Ha tehát eddig még nem vetted elő a karácsonyi kopogtatót, akkor épp ideje megkeresni!

Címkék: advent dekorálás karácsony karácsonyi dekoráció karácsonyi díszek karácsonyi kopogtató korai díszítés

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Cosmo karácsony