5 típusú ajándékozó létezik – te melyik vagy?

És a BFF-ed?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

5 típusú ajándékozó létezik – te melyik vagy?

Adni jobb, mint kapni

Ez a mottója az őszintén adakozó típusnak: ő az, aki tényleg végiggondolta, minek örülne az ajándékozott és az alapján választott. Bár szeretnénk azt hinni, hogy mindenki ebbe a kategóriába tartozik, de sajnos inkább te vagy a kivétel, mintsem a szabály, ha ezt a tábort erősíted. Bármiben lefogadjuk, hogy a karácsony a kedvenc időszakod az évben!

Státuszszimbólum

Aki ebbe a csoportba tartozik, általában csak arra koncentrál, hogy minél drágább dolgot vegyen a fa alá. A lényeg, hogy ezzel kimutathassa a hatalmát vagy a vagyonát, esetleg egyszerre mindkettőt. Ha észreveszed magadon, hogy inkább az árcímkét lesed az érzelmi érték helyett, vegyél egy mély levegőt és válts perspektívát – akkor is örülni fognak az ajándékodnak, ha olcsó, a lényeg tényleg az, hogy szívből add!

Prioritások

Simán továbbajándékozod a tavalyi bonbont, amit az unokatesódtól kaptál? Esetleg nyíltan kivételezel, és a kedvenc családtagjaid jobb ajcsikat kapnak, mint mások? Megértjük, hogy nem tudsz egyszerre mindenkire ugyanúgy odafigyelni, de ha lehet, ne legyen annyira egyértelmű, melyik pakkon gondolkodtál kevesebbet. Szerencsére ez a csomagoláson még tutira nem látszik meg, mert szereted, ha a tőled érkező cuccok a legcsinibbek a fa alatt.

Játszmázás

Megvan az a fajta szülő, aki szerint a karácsony vagy a szülinap a legtökéletesebb alkalom, hogy felhívja a figyelmed a hibáidra? Például amikor direkt egy mérettel kisebb pulcsit kapsz, hogy „majd bele tudj fogyni”, mintha nem lenne otthon tükröd és két szép szemed, amivel pontosan tisztában vagy az adottságaiddal… Reméljük, nem ismerős a szitu, és pláne rád nem jellemző ilyesmi!

Mentegetőző

Bár fantasztikus ajándékot adsz,  már akkor bocsánatot kérsz a béna csomagolásért/ajcsiért, amikor még az ajándékozott kezében sem nyomtad. Mi lenne, ha idén végre hinnél magadban? Minden évben tökéletes eltalálod, mire vágynak a barátaid, és bár tudjuk, hogy nagy szenvedések árán sikerült beszerezni az ajcsit, mindig kiderül, hogy megérte a fáradtságot, nem?

Címkék: 2020 karácsony ajándék ajándékozás karácsony karácsonyi ajándék személyiség típusok

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Cosmo karácsony