6 karácsonyi filmes teória, amitől leesik az állad

Bocsi, ha ezzel elrontjuk a kedvenc karácsonyi filmjeidet…!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

6 karácsonyi filmes teória, amitől leesik az állad

Télapu

A fanok szerint ebben a filmben az eredeti Télapó a Roxfortba járt! Elég sok hasonlóságot érzékeltek a Mikulás karácsonyi viselkedése és aközött, amit a varázsló iskolában tanítanak, mint például a Hop-porral közlekedés a kéményekben vagy a hoppanálás, hogy gyorsabban eljuss egyik helyről a másikra, vagy épp az Exmemoriam varázsige használata, hogy senki ne lássa meg őt a házakban. Plusz, gyakorlatilag az egyetlen módja, hogy tényleg minden családhoz eljusson egyetlen éjszaka alatt, az az időnyerő, a karácsonyi manók pedig valószínűleg a Gringotts koboldjainak fajához tartoznak.

via GIPHY

Igazából szerelem

Mia (Heike Makatsch) az a karakter az Igazából szerelemben, akit imádunk utálni, de egy rajongói elmélet szerint a nő konkrétan az ördögöt szimbolizálja – míg az angyal nem más, mint Rufus (Rowan Atkinson), az eladó a Harrodsban. Ez pedig azért van, mert Mia folyton rosszra csábítja Harryt (Alan Rickman), míg Rufus azért húzza el annyira a csomagolást, hogy a férfinek legyen ideje meggondolnia magát vagy legalábbis elgondolkozni azon, amit épp tesz.

via GIPHY

Holiday

Bár a karácsonyi filmek pasijai közül egyértelműen Jude Law karaktere, Graham a kedvencünk, született róla egy elmélet, amitől más szemmel nézel majd rá. A lényeg az, hogy Iris (Kate Winslet) és ő összefogtak, hogy ellopják Amanda (Cameron Diaz) vagyonát és házát, majd pedig kinyírják a lányt – pont ahogy Graham tette az előző feleségével. Iris tehát azért örül annyira a ház nagyságának, mert bebizonyosodott, hogy jó áldozatot választottak. Graham pedig „véletlenül” találkozik Amandával, manipulálja, hogy beleszeressen, hogy később könnyebben meg tudjon szabadulni tőle. Brrrr!

via GIPHY

Reszkessetek, betörők!

Fogadjunk, a következő crossoverre egyáltalán nem számítottál: Kevin valójában a Kirakós Gyilkos a Fűrészből. Eszerint a teória szerint Kevinből felnőttkorára a horrorfilmek egyik ikonikus gyilkosa válik, az indok pedig az, hogy meglepően sok a két karakter közti hasonlóság. Először is, a kisfiú elég bonyolult és lenyűgöző csapdákat állít fel, amik a Fűrész kínzásait idézik. Plusz, a gyereket valamiért nagyon érdekli a szomszédja, Marley, akiről azt pletykálják, hogy sorozatgyilkos. És ha ez nem lenne elég, Kevin és a Kirakós Gyilkos még a külsejükben is hajaznak egymásra: hasonló arcforma, világos haj, sápadt bőr.

via GIPHY

Mi a manó?

Minden évben elterjed az a rajongói teória a Redditen, hogy Buddy, a manó valójában nem olyan naiv és ártatlan, mint amilyennek mutatja magát. Hogy miért? Hát, először is az a kifogása, mikor Jovie után leskelődik a fürdőben, hogy nem tudta, hogy a zuhany alatt meztelenek szoktak lenni az emberek…holott a film elején láttuk, hogy az Északi Sarkon ő is pont úgy zuhanyzik, mint bárki más: meztelenül. Az elmélet szerint ezen kívül Buddy brutális sérüléseket okoz a gyerekeknek a hógolyó csatában, gyakorlatilag lerészegedik a sziruptól munka közben és szóban bántalmazza Peter Dinklage karakterét.

via GIPHY

Címkék: Holiday igazából szerelem karácsonyi filmek mi a manó rajongói elmélet reszkessetek betörők sötét teória télapu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Cosmo karácsony